Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Ένα πολιτιστικό οδοιπορικό στην Ιορδανία

Ένα πολιτιστικό οδοιπορικό στην Ιορδανία

Με ένα διάλειμμα χαλάρωσης στα Ιαματικά Νερά της Νεκρά Θάλασσας

Η Ιορδανία, χωνευτήρι πολιτισμών, με τοπία ιδιαίτερης ομορφιάς, σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, φιλόξενους ανθρώπους και πεντανόστιμη κουζίνα, αποτελούσε ανέκαθεν πόλο έλξης για τους Έλληνες. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που μας αποκαλύπτει ιστορικά μνημεία, σμιλεμένα στους βράχους, δείγματα εξαιρετικής καλλιτεχνικής έκφρασης των Ναβαταίων, απομεινάρια ρωμαϊκού μεγαλείου, βυζαντινά ψηφιδωτά αλλά και ίχνη νεότερης ιστορίας χαραγμένα ανεξίτηλα στην έρημο. Το ιδιαίτερο αυτό ταξίδι συμπληρώνεται με ένα διάλειμμα χαλάρωσης στα Ιαματικά Νερά της Νεκρά Θάλασσας.

Πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα – Αμμάν
Αναχώρηση αεροπορικώς για το Αμμάν την αραβική πρωτεύουσα με το σύγχρονο πρόσωπο. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Αμμάν (ξενάγηση πόλης, Γέρασα)
Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε την περιπλάνησή μας σε αυτή την πανάρχαια και συνάμα σύγχρονη πόλη που ακούει στο όνομα Αμμάν. Υπάρχουν σαφείς μαρτυρίες και αποδείξεις πως κατοικείται για τουλάχιστον 9000 χρόνια. Με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν την συναντάμε ως πρωτεύουσα των Αμμονιτών, όπως αναφέρεται και στην Βίβλο, αργότερα γίνεται Φιλαδέλφεια, προς τιμήν των Πτολεμαίων και αποτελεί τμήμα της ελληνορωμαϊκής Δεκάπολης και τέλος παίρνει το σημερινό της όνομα την εποχή της πρώτης ισλαμικής δυναστείας, αυτής των Ομμαγιαδών. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από την Ακρόπολη, ιδανικό σημείο, μιας και από την κορυφή της μπορούμε να θαυμάσουμε το ιστορικό κέντρο του Αμμάν. Στην ακρόπολη θα θαυμάσουμε τα κατάλοιπα του Ναού του Ηρακλή, Βυζαντινές εκκλησίες και το Ανάκτορο των Ομμαγιαδών. Στη συνέχεια θα κατέβουμε στο πολυσύχναστο κέντρο, όπου θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο και το Οντεόν και θα θαυμάσουμε (εξωτερική επίσκεψη) το υπέροχο τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ, που το έκτισε προς τιμήν του πατέρα του Χουσεϊν. Λίγος χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και το παζάρι της πόλης. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής μας στο Αμμάν, αναχωρούμε για τα Γέρασα, που αναφέρεται και ως η «Πομπηϊα της Ανατολής». Πρόκειται για την πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης και η ίδρυσή της αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο ή στον στρατηγό του Περδίκα, για να εγκατασταθούν εκεί οι γερασμένοι Μακεδόνες στρατιώτες. Στην επίσκεψή μας θα θαυμάσουμε τον ιππόδρομο, την μοναδική οβάλ πλατεία, την οδό με την κιονοστοιχία, το νότιο και το βόρειο θέατρο, το νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος, αλλά και τρεις από τις βυζαντινές της εκκλησίες, η μια εκ των οποίων έχει να επιδείξει σπάνια μωσαϊκά. Επιστροφή στο Αμμάν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Αμμάν – Μάνταμπα – Όρος Νέμπο – Κεράκ – Μπέιντα - Πέτρα

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για Πέτρα. Η πρώτη μας στάση θα είναι στην Μάνταμπα πασίγνωστη μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της, που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών. Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που χρονολογείται από το 560 μ.Χ. Σε αυτόν τον χάρτη που έχει σαν κέντρο του την Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζουμε όλα τα ιερά προσκυνήματα, που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου. Συνεχίζουμε για το όρος Νέμπο, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και την Νεκρά Θάλασσα, δηλαδή προς την Γη της Επαγγελίας του Μωϋσή. Μετά την ξενάγησή μας στο όρος Νέμπο, κατευθυνόμαστε προς τη πόλη Κεράκ, τη παλιά πρωτεύουσα του βιβλικού βασιλείου Μοάμπ. Γι αυτό το λόγο, το κάστρο της περιοχής είναι γνωστό ως το κάστρο των Μοαβιτών. Κτίστηκε το 1142 στα ερείπια των τειχών που χρονολογούνται από τα χρόνια των Ναβαταίων. Δέχθηκε διαδοχικά επιθέσεις από ομάδες των Σαλαντίν το 1183 και 1184 έως τη τελική του πολιορκία το 1188. Στη συνέχεια ανακατασκευάστηκαν τμήματα του στη διάρκεια των χρόνων από τους Άραβες και προτέθηκαν κομμάτια από σκούρα ηφαιστειακή τούφα.  Άφιξη στην Πέτρα και ξενάγηση την Μπέιντα, την «Μικρή Πέτρα» όπου θεωρείται ένα σημαντικό προάστιο της Πέτρας, για τους εμπορικούς δρόμους του Βορρά. Όπως και στην Πέτρα τα κτίρια είναι εξίσου εντυπωσιακά όπου θα δούμε αποθήκες και τάφους, κανάλια νερού και δεξαμενές. Τακτοποίηση αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Πέτρα (ξενάγηση)

Πρωινό και μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της μοναδικής Πέτρας, εκεί που το χέρι του Θεού και ο νους του ανθρώπου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους δημιουργώντας κάτι το μοναδικό. Ρεκέμ (η πολύχρωμη), Σέλα (βράχος) και Πέτρα είναι τα ονόματα που είχε αυτή η πόλη μέσα στο πέρασμα της ιστορίας. Πρωτεύουσα των Ναβαταίων, αυτού του λαού νομαδικού λαού προερχόμενου από την Σαουδική Αραβία, λαού που πλούτισε από την διακίνηση των εμπορευμάτων από την Ανατολή προς τα λιμάνια της Μεσογείου και της Αιγύπτου, καθώς και από τον ανεφοδιασμό με νερό και τρόφιμα των καραβανιών. Αν και η δόξα τους κράτησε μόλις δύο αιώνες, σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους μνημεία που παραμένουν μέχρι σήμερα, μάρτυρες του πλούτου και της καλαισθησία τους. Θα περπατήσουμε μέσα στο φαράγγι (Σικ) που περνάει μέσα από ψηλούς βράχους που φθάνουν σε ύψος τα 100 μ, για να φθάσουμε στο τέλος του μπροστά από το εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πλέον γνωστό και πολυφωτογραφημένο μνημείο της Πέτρας. Συνεχίζουμε τον περίπατό μας στο εσωτερικό σικ και τον δρόμο των προσόψεων, το θέατρο, τους Βασιλικούς τάφους, την Βασιλική και τον βυζαντινό καθεδρικό ναό, που ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα. Τελειώνουμε με την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης, όπου και βρίσκεται η οδός με την κιονοστοιχία, το τέμενος, τον ναό του φτερωτού λιονταριού και τον ναό της κόρης του Φαραώ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Πέτρα - σαφάρι στο Ουάντι Ράμ – Άκαμπα - Νεκρά θάλασσα

Μετά το πρωινό, κατευθυνόμαστε στο Ουάντι Ράμ, την έρημο του Λορενς της Αραβίας μέσα στην οποία έλαβαν χώρα πολλές από τις μάχες ενάντια στους Οθωμανούς κατά την διάρκεια της Αραβικής Εξέγερσης το 1916. Θα αφήσουμε το πούλμαν μας και με Jeep 4Χ4 (με καρότσα) θα οδηγηθούμε στο εσωτερικό του Ουάντι, οι πρώτοι κάτοικοι του οποίου έφθασαν εκεί κατά την Παλαιολιθική εποχή. Στους βράχους του θα δούμε δεκάδες κωδικοποιημένα μηνύματα, γραμμένα στα Ναβαταϊκά ή στην γραφή των Θαμουδένων, που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα μέχρι τον 7ο αιώνα μΧ. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Άκαμπα, το λιμάνι της χώρας πάνω στην Ερυθρά θάλασσα, σύντομη περιήγηση και αναχώρηση για τη Νεκρά Θάλασσα. Άφιξη στη Νεκρά Θάλασσα όπου θα έχετε την δυνατότητα να κολυμπήσετε και να έχετε την εμπειρία από τις ιαματικές ιδιότητες που δίνουν στο δέρμα όμορφη αίσθηση. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Νεκρά θάλασσα - Αμμάν - Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Αμμάν για την πτήση μας πίσω στην Αθήνα.

Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

Απαραίτητα για το ταξίδι: Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.

Αναχώρηση: 28 Οκτωβρίου 2018

Διάρκεια: 6 ημέρες

Διανυκτερεύσεις: Αμμάν (2), Πέτρα (2), Νεκρά Θάλασσα (1)

Πτήσεις: Royal Jordanian

Διαδρομή

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Αθήνα – Αμμάν

12.35

14.40

Αμμάν – Αθήνα

09.25

11.50

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Royal Jordanian.
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 5*, 4*.
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
  • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται: Για γκρουπ άνω των 5 ατόμων.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Στον τόπο προορισμού.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φιλοδωρήματα.
  • Αχθοφορικά.
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Τιμή: Από 525€

Κρατήσεις – Πληροφορίες:
Fastravel by Keramidas - Όθωνος Αμαλίας 12A, Πάτρα

Tηλέφωνο: 2610 622500
http://www.fastravel.gr
E-mail: [email protected]

    Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

    Life