Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετά τη Μίνι Περιμετρική η Περιφέρεια επικεντρώνει στο... Λαδόπουλο - "Τρέχει" η διαδικασία μεταμόρφωσης του χώρου σε πολιτιστικό και κοινωνικό κέντρο

Μετά τη Μίνι Περιμετρική η Περιφέρεια επ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Επόμενος στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά και την παράδοση της μίνι περιμετρικής, το πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου και η μεταμόρφωσή του σε ένα πολυδύναμο πολιτιστικό και κοινωνικό κέντρο. Εκεί αναμένεται να στεγαστούν εκτός των άλλων το διοικητήριο της Περιφέρειας, το μουσικό σχολείο της Πάτρας, ένας παιδικός σταθμός, ένα πολυλειτουργικό συγκρότημα πολιτισμού, ένα κέντρο καινοτομίας για το PATRAS IQ κ.ά.

Βασικός στόχος, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη ο οποίος επικαιροποίησε το Σάββατο τη διάθεση του, είναι η δημιουργία στον πρώην Λαδόπουλο, ενός πολυδύναμου πολιτιστικού, κοινωνικού και διοικητικού κέντρου, που θα σηματοδοτήσει μια μεγάλη κοινωνική ανάπλαση για τη νότια πλευρά της πόλης.

Το πρώτο βήμα έγινε από την Περιφέρεια που κατέθεσε αίτημα στον δήμο για την παραχώρηση, ενώ προτείνεται εκεί να στεγαστούν, μεταξύ άλλων, το διοικητήριο της Περιφέρειας, το μουσικό σχολείο της Πάτρας, ένας παιδικός σταθμός, ένα πολυλειτουργικό συγκρότημα πολιτισμού, ένα κέντρο καινοτομίας για το PATRAS IQ κ.ά.

Από την πλευρά του ο δήμος προτείνει να δημιουργηθούν γραφεία διοίκησης για την κάλυψη των αναγκών του δήμου 3.000 τ.μ., μουσικό σχολείο, studio για τη νεολαία, αίθουσες χορού, παράρτημα του δημοτικού ωδείου, βρεφονηπιακός σταθμός για τις ανάγκες της συνοικίας και των εργαζομένων των υπηρεσιών που θα δημιουργηθούν. Επίσης, «προτείνεται η δημιουργία μουσείου βιομηχανίας και εργασίας καθώς υπάρχει διατηρητέος χώρος με μηχανήματα της χαρτοποιίας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις