Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αχαΐα: Επισπεύδονται οι διαδικασίες επιλογής υποψηφίων στον ΣΥΡΙΖΑ- Οι κινήσεις σε Πάτρα και Περιφέρεια

Αχαΐα: Επισπεύδονται οι διαδικασίες επιλ...

Τι γίνεται στους άλλους Δήμου του Νομού

Την επίσπευση των διεργασιών για την συγκρότηση ενός περιφερειακού σχήματος το οποίο θα αναλάβει, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, τις διαβουλεύσεις με όμορες παρατάξεις μεταξύ των οποίων και εκείνη του νυν Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ζήτησε από τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία συναντήθηκε πρόσφατα, ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr στόχο αποτελεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να έχουν κλείσει όλες οι υποψηφιότητες, τόσο στους Δήμους όσο και στις Περιφέρειας της χώρας ως εκ τούτου οι διαδικασίες και στην περιοχή μας πρέπει να τρέξουν.

Η συζήτηση έφθασε και στην Πάτρα όπου ο κ. Σκουρλέτης άκουσε τα στελέχη του κόμματος να του περιγράφουν τα όσα έχουν γίνει έως τώρα στην προσπάθεια της εξεύρεσης ενός προσώπου που θα συνθέτει διαφορετικούς αυτοδιοικητικούς χώρους και θα συσπειρώσει ενεργείς παρατάξεις, πρώην αυτοδιοικητικούς και νέους προοδευτικούς ανθρώπους της πόλης.

Σε αυτό το επίπεδο το όνομα του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Βασίλης Αϊβαλή συνεχίζει να συζητιέται έντονα. Σε κάθε περίπτωση εξετάζονται και άλλα σενάρια με αρκετά έμπειρα στελέχη της ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη να εμπεριέχονται σε αυτά. Ανάμεσα τους η Ουρανία Μπίρμπα και ο Ηλίας Γρηγόρης.

Για τα Καλάβρυτα πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση στήριξης του νυν Δημάρχου Γιώργου Λαζουρά. Οι ζυμώσεις που είναι σε εξέλιξη από τον πρώην Δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο δεν αφήνουν αδιάφορα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ενδιαφέρον προκαλεί και η πρόθεση του Χάρη Θεοχάρη να είναι υποψήφιος Δήμαρχος.

Στην Αιγιάλεια εξετάζονται αρκετά πρόσωπα, κυρίως αυτοδιοικητικά. Ανάμεσα τους ο Πάνος Μπερούκας, ο Άκης Μουρίκης και άλλοι που, είτε έχουν διαφοροποιηθεί από την δημοτική Αρχή, είτε στήριξαν την απλή αναλογική.

Πιο δύσκολη φέρεται να είναι η περίπτωση της Δυτικής Αχαΐας όπου δεν έχει υπάρξει ουσιαστική πρόοδος ενώ πιο «μαζεμένα» φαίνεται να είναι τα πράγματα στον Δήμο Ερυμάνθου όπου υπάρχει μια προσπάθεια για την συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου απέναντι στη παρούσα δημοτική Αρχή, προσπάθεια όμως που δεν έχει ακόμα καταλήξει οριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις