Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα αυτοψία και επίσκεψη στο βιολογικό Κάτω Αχαΐας από την Διεύθυνση Υγείας

Νέα αυτοψία και επίσκεψη στο βιολογικό Κ...

Για τον αγωγό που έβγαζε λύματα στο ποτάμι

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Αλισσαίων "Πείρος" αναφέρει τα εξής: "Η Διεύθυνση Υγείας ήρθε πάλι στο χώρο του βιολογικού  για νέα αυτοψία και να δει την λειτουργία του βιολογικού και τι γίνεται με τον αγωγό που πετάει κατά καιρούς λήμματα στον ποταμό Πείρο και μετά την ανακάλυψη σε ποιο σημείο γίνεται.

Όπως μας ενημέρωσε ο τεχνικός χημικός της ΔΕΥΑΔ κος Κώστας Μαχαίρας γίνονται εργασίες και αναζήτησή με μικροκάμερα στους αγωγούς όμβριων που αποκαλύφθηκαν μετά την  πρώτη αυτοψία της 8 Αυγούστου και μετά την καταγγελία του πολιτιστικού μας συλλόγου 28 Ιουλίου για την μη λειτουργία του βιολογικού και για τον αγωγό που έβγαζε λύματα στο ποτάμι.

Ακόμα μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν δυο αγωγοί  που  διέρχονται από Κάτω Αχαΐα, ο ένας που καταλήγει στης αποχέτευσης στον βιολογικό και ο άλλος ο λεγόμενος παντοροϊκός των όμβριων, που από ότι δείχνουν τα πράγματα προκαλεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ποτάμι με ρίψη λημμάτων κατά καιρούς.

Ο λόγος που γίνεται αυτός και θα το δούμε, όπως ειπώθηκε κατά την επίσκεψη μας στον βιολογικό, είναι δυστυχώς γιατί ένα κομμάτι της αποχέτευσης πέφτει εκεί, πιθανότατα υπάρχουν παράνομες συνδέσεις και δυστυχώς, παθογένειες, λάθη και παραλήψεις όλων των δημοτικών αρχών κατά καιρούς, που έφτιαξαν αυτό τον αγωγό να εξυπηρετεί  της ανάγκες της Αχαγιάς, να πέφτουν μόνο τα όμβρια νερά στον ποταμό, αλλά τελικά μόνο αυτά δεν πέφτουν στον Πείρο.

Τελικά επαναλαμβανόμαστε, έγιναν εγκληματικά λάθη για την περιβαντολλογική επιβάρυνση του ποταμού, ενήργησαν  διαχρονικά  αδιάφορα για τις συνέπιες επιβάρυνσης του ποταμού και της θάλασσας, κατ’ επέκταση με λάθη που έγιναν και αυτός ο αγωγός τελικά από ότι δείχνουν τα πράγματα δεν είναι μόνο όμβριων όπως χτίστηκε αλλά και λημμάτων μέσω παράνομων συνδέσεων η πιθανών κακοτεχνιών και παραλήψεων.

Εμείς περιμένουμε και της απαντήσεις μέσω της νέας αυτοψίας που έγιναν από τις υπηρεσίες  αλλά από ότι δείχνουν τα πράγματα εκτός του βιολογικού που δεν δούλευε μέχρι 8 Αυγούστου σύμφωνα με τα έγραφα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, μεγάλη επιβάρυνση είχε και ο αγωγός αυτός που αποκαλύφθηκε και που ήταν γνωστός σε όλους αλλά δυστυχώς κανείς δεν ήξερε που ήταν από τους υπευθύνους διαχρονικά, λες και δεν υπήρχε τοπογραφικό, χάρτες, σχέδια του αγωγού, για να τον βρούμε πιο σύντομα γιατί από τον Σεπτέμβριο του 2017 είχαμε καταγγείλει ότι κάτι δεν πάει καλά στο ποτάμι και γενικότερα στην θάλασσα αλλά όλοι σιωπούσαν.

Για τον σύλλογο μας εκτός από την καλή λειτουργία του βιολογικού μείζων θέμα μετά από αυτά που ακούσαμε και θα περιμένουμε και από την έκθεση αυτοψίας και τις προτάσεις τις Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, είναι η απομάκρυνση του παντοροϊκού  αγωγού, μια τεχνική αμαρτία όπως αποκαλύπτεται, που δυστυχώς όλοι διαχρονικά ήξεραν ότι δεν είναι αυτός ο αγωγός μόνο για τα όμβρια της Αχαγιάς αλλά και λημμάτων.

Ποιος φταίει; Όλες οι δημοτικές αρχές  διαχρονικά για αυτή την απρόσεκτη,  απαράδεκτη κατάσταση και τώρα η δημοτική αρχή πρέπει να πάρει μέτρα, να βρεθεί χρηματοδότηση και να βρεθεί τρόπος ώστε αυτός ο αγωγός να φύγει γιατί επιβαρύνει και επιβάρυνε για χρόνια  ή να βρεθεί τρόπος να μην έρχονται τα λήμματα μέσω αυτού του αγωγού.

Εμείς δυστυχώς, οι πρώτοι που προσκαλέσαμε και καταγγείλαμε την μη λειτουργία του βιολογικού όταν πήγαμε 28 Ιουλίου στο σημείο, που καταγγείλαμε αυτόν τον αγωγό ότι ρίχνει λήμματα μετά και  από την ανακάλυψη που έκανε ο  συγχωριανός μας.

Εμείς θα αγωνιστούμε με όλους τους τρόπους να σταματήσει αυτή η επιβάρυνση.

Θέλουμε να απομακρυνθεί ο αγωγός, θέλουμε να βρεθεί τρόπος να μην ρυπαίνει το ποτάμι.  Εμείς περιμένουμε την έκθεση αυτοψίας και θα κινηθούμε με όλα τα μέσα που μας παρέχει ο νόμος ώστε να σταματήσει η επιβάρυνση της θάλασσας και του ποταμού. Το πρόβλημα έχουμε ξαναπεί δεν είναι μόνο των Αλισσών αλλά και της Αχαγιάς και της γύρω περιοχής.

Η σημερινή δημοτική αρχή εκτός από το βιολογικό που πρέπει να είναι πάντα σε λειτουργία πρέπει να δει το μείζων θέμα του αγωγού με σοβαρότητα και όχι σαν κάτι που θα περάσει καθώς και όλες οι δημοτικές παρατάξεις.

Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους για καθαρό ποταμό καθαρή θάλασσα για τα χωριά μας και για τον τόπο μας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις