Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Όλα είναι επιλογή

 Όλα είναι επιλογή

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΤΑΤΑΡΑΚΗ

Το τι σκεφτόμαστε και τη κάνουμε αυτή στιγμή είναι επιλογή μας. Το τι θα κάνουμε είναι και αυτό επιλογή μας. Οι επιλογές που κάνουμε καθορίζουν την πορεία της ζωής μας. Αυτό που θα επιλέξουμε θα είναι υπεύθυνο για τα αποτελέσματα που θα έχουμε στο μέλλον.

Δυστυχώς πολλές φορές κάνουμε πράξεις ή σκεφτόμαστε κάτι χωρίς να μας ενδιαφέρει τι αποτέλεσμα θα έχει αυτό στη ζωή μας. Οι αποφάσεις που παίρνουμε κάθε λεπτό της μέρας και της ζωής μας καθορίζουν τα επόμενα λεπτά που δρούμε. Όλα είναι αποτέλεσμα των επιλογών που κάνουμε.

Δεν γίνεται συνέχεια να επιθυμούμε το διαφορετικό και να μην αλλάζουμε καθόλου τις πράξεις μας. Οι επιλογές που παίρνουμε και οι συνήθειες μας καθορίζουν τα αποτελέσματα που θα έχουμε. Όταν θέλουμε να έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα θα πρέπει, πρώτα να αλλάζουμε τις αποφάσεις μας και  σε δεύτερη φάση τις πράξεις μας. Εάν θέλουμε να αποκτήσουμε καλύτερο σώμα, δεν γίνεται να καταναλώνουμε τις ίδιες τροφές που καταναλώναμε στο παρελθόν. Επίσης εάν θέλουμε κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε τώρα θα πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή.

Η διαδικασία αυτή της αλλαγής ίσως να μην είναι και η πιο εύκολη πρακτικά, όμως θα νιώσουμε πολύ καλύτερα όταν καταφέρουμε να την εδραιώσουμε και αλλάξουμε αυτά που μας κρατάνε σταθερούς. Η δυσκολία είναι πως όλα είναι μια συνήθεια στη ζωή μας, έχουν γίνει μια ρουτίνα την οποία την έχουμε χτίσει από πολύ μικρή και τώρα είναι δύσκολο να την αλλάξουμε. Αλλά έχουμε αποδείξει πως τίποτα δεν είναι δύσκολο και πως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα και να νικήσουμε ότι εμπόδιο και εάν έρθει.

Υπάρχει ένας μαθηματικός τύπος, ο εξής: Γεγονός + Επιλογή = Αποτέλεσμα. Ο τύπος αυτός εννοεί πως το αποτέλεσμα μιας πράξης δημιουργείται από το γεγονός που θα έχουμε μπροστά μας και την επιλογή στην απόφαση που θα πάρουμε για την αντιμετώπιση του.

Με αυτό τον τρόπο έρχονται όλα τα αποτελέσματα στη ζωή μας, δεν έρχονται τυχαία, εμείς τα δημιουργούμε με τις επιλογές μας.

Ήρθε η ώρα για καλύτερες επιλογές σε ότι κάνουμε για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα που μπορούμε να έχουμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις