Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Το στοίχημα του Προσβάσιμου Τουρισμού: Ημερίδα ενημέρωσης από την Πατρινή "p-consulting"

Το στοίχημα του Προσβάσιμου Τουρισμού: Η...

Tην Τετάρτη 3 Οκτωβρίου & ώρα 18:00, στο χώρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Η p-consulting.gr διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «Προσβάσιμος Τουρισμός», την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 & ώρα 18:00 στην Πάτρα, στο χώρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Αφορμή το Ευρωπαϊκό Έργο GROWMAT – Growing the Market in Accessible Tourism, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 (Strategic Partnerships). Στην Ελλάδα το έργο υλοποιείται από την p-consulting.gr.

Σκοπός της Ημερίδας, είναι να ενημερώσει το ενδιαφερόμενο κοινό για τους στόχους του Έργου, αλλά και να ευαισθητοποιήσει σ’ ότι αφορά την έννοια της προσβασιμότητας στον τουρισμό και της σημασίας της για τη διεύρυνση της ελληνικής τουριστικής αγοράς, δίνοντας έμφαση στον προσβάσιμο τουρισμό και το κοινό που έχει ανάγκη από εξειδικευμένες υπηρεσίες και υποδομές.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Forum για την Αναπηρία (European Disability Forum), υπάρχουν περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι, με κάποια μορφή αναπηρία στην Ευρώπη, οι οποίοι αποτελούν μια πολύ μεγάλη μερίδα του τουριστικού κοινού. Η αγορά αυτή σχεδόν τριπλασιάζεται, αν προστεθεί ο ταχέως αναπτυσσόμενος πληθυσμός ηλικίας άνω των 65 και το γεγονός ότι τα άτομα με αναπηρία σπάνια ταξιδεύουν μόνα τους.

Συνεπώς, ο προσβάσιμος τουρισμός αποφέρει χρηματικά οφέλη στους επαγγελματίες του κλάδου, ενώ η εξασφάλιση εύκολης πρόσβασης στους τουρίστες που το έχουν ανάγκη δεν αποτελεί μια κοινωνική ή νομική ευθύνη των επαγγελματιών, αλλά παρέχει ταυτόχρονα ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Το Έργο GROWMAT στοχεύει στη συγκεκριμένη τουριστική αγορά, παρέχοντας εκπαίδευση στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, σε θέματα που αφορούν την έννοια της προσβασιμότητας και πως μπορούν να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στα πλαίσια του προσβάσιμου τουρισμού.

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία), οι οποίοι θα αναπτύξουν το θέμα του προσβάσιμου τουρισμού και θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές επιχειρήσεων.

Μάθετε περισσότερα μέσω:

Τηλεφώνου: 2611.811.200

e-mail: [email protected] , [email protected]

Website: https://growmat.eu/ , https://www.p-consulting.gr/

Social Media: https://goo.gl/2H1WG2

 

Συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα

Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά