Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΤΗΣ "ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗΣ" ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ- ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ Ο ΤΣΙΑΝΟΣ

ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΤΗΣ &qu...

Επίκειται να γίνει οντισιόν

Το μοναδικό θεατρικό έργο του Κωστή Παλαμά, «Η Τρισεύγενη» θα είναι ως γνωστό η φετινή κεντρική θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που αναμένεται ν’ ανέβει στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων πριν από τα Χριστούγεννα σε σκηνοθεσία του εκλεκτού σκηνοθέτη Κώστα Τσιάνου, ο οποίος ξανασυνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας μετά την παράσταση «Μαλλιά κουβάρια» που είχε κάνει επί καλλιτεχνικής διευθύνσεως της Λυδίας Κονιόρδου.

Για τη διανομή των ρόλων, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr δεν έχουν ακόμη επιλεγεί οι ηθοποιοί και πιθανότατα να γίνει άμεσα οντισιόν. Το έργο που ανεβαίνει και στο πλαίσιο του έτους Παλαμά (το 2019 συμπληρώνονται 160 χρόνια από την γέννηση του ποιητή στην Πάτρα) έχει ως κεντρικό πρόσωπο μία ύπαρξη ποιητική και απροσδιόριστη, την Τρισεύγενη που ζει στη δική της πραγματικότητα, έξω από το μέτρο και την κοινή λογική. Η ελευθερία της, μαγευτική και ταυτόχρονα τρομακτική, δεν υποτάσσεται σε καμία εξουσία. Ερωτεύεται και τελικά παντρεύεται το γιο του ορκισμένου εχθρού του πατέρα της, αψηφώντας την οικογενειακή βεντέτα, πράξη που θα οδηγήσει τον πατέρα της να την καταραστεί.

Γραμμένο το 1902, το μοναδικό θεατρικό έργο του Κωστή Παλαμά αποτελεί συνειδητή προσπάθεια συνεισφοράς του συγγραφέα στο «Θέατρο των Ιδεών» και στην ανύψωση του ελληνικού θεάτρου της εποχής, όπως είχε γραφτεί με αφορμή το ανέβασμα του έργου το 2011 στο Εθνικό Θέατρο, στην κεντρική σκηνή σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου με την Στεφανία Γουλιώτη στον βασικό ρόλο. Η «Τρισεύγενη» θεωρείται από τα σπουδαιότερα έργα της νεοελληνικής δραματουργίας, ένα παραμυθόδραμα βαθιά ποιητικό και συμβολικό.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο Κώστας Τσιάνος.

Ο Κώστας Τσιάνος.

Ο Κώστας Τσιάνος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture