Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης σήμερα οι καθηγητές της Πάτρας για το λύκειο που μένει χωρίς Γ' τάξη

Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ...

Πού υπάρχουν προβλήματα

Κάλεσμα για την τρίτη κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, την Πέμπτη 20.09.2018 και ώρα 13.00, απευθύνει η Ά ΕΛΜΕ Αχαΐας. Όπως αναφέρει η σε ανακοίνωσή της.

1) 10Ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ

Στη μοναδική ομάδα προσανατολισμού της Γ τάξης του 10ου ΓΕΛ Πατρών δεν δόθηκε έγκριση και στη δεύτερη συμπληρωματική Υπουργική απόφαση για τα ολιγομελή τμήματα, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της τοπικής διοίκησης της εκπαίδευσης ότι έχει εισηγηθεί θετικά και θεωρεί δεδομένη την έγκριση από το Υπουργείο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το σχολείο μένει χωρίς Γ τάξη οδηγώντας τους γονείς και τους μαθητές των δύο άλλων τάξεων να πιέζουν για μετεγγραφές σε γειτονικά Λύκεια. Θυμίζουμε ότι το 10ο ΓΕΛ αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση σχολείου στη περιοχή μας, αφού στεγάζεται σε κοντέινερ μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2008.

Η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας είχε και έχει ανάγει το ζήτημα της στέγασης σε θέμα υψηλής προτεραιότητας με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις και συσκέψεις. Το αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών ήταν η περσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης για γκρέμισμα του παλιού σχολείου και ανέγερση καινούριου στη θέση του, που μένει τώρα να υλοποιηθεί. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική της συρρίκνωσης και υποχρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης. Ανομολόγητος στόχος των τελευταίων κυβερνήσεων ήταν να οδηγηθεί το σχολείο σε μαρασμό και οριστικό κλείσιμο, κόντρα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών της εργατικής περιοχής που στεγάζεται. Και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και υπόλογη στα κλιμάκια των θεσμών και ΟΟΣΑ προχωράει στο τελειωτικό χτύπημα του συγκεκριμένου σχολείου, με το κλείσιμο ολόκληρης της Γ Τάξης του.

Η εκπαιδευτική κοινότητα και η τοπική κοινωνία δεν θα μείνει απαθής. Θα δώσει ξανά τη μάχη ειδικά για το 10ο ΓΕΛ Πάτρας, απαιτώντας να δοθεί τώρα έγκριση στη λειτουργία της μοναδικής ομάδας προσανατολισμού.

2) ΓΕΛ ΛΑΠΠΑ

Η διοίκηση μέχρι στιγμής δεν έχει στηρίξει ούτε την ολιγομελή ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών του εν λόγω περιφερειακού ΓΕΛ. Οι μαθητές αυτοί επιμένουν να αποφοιτήσουν από το σχολείο τους και στην ομάδα επιλογής τους. Μη ξεχνάμε ότι στα περιφερειακά σχολεία πολλοί απ’ αυτούς προέρχονται από μικρά χωριά και ήδη πραγματοποιούν σημαντικές αποστάσεις (όπως έγινε κατανοητό μετά τις πολύμορφες κινητοποιήσεις για τις τρεις Ο.Π. των ΛΤ Χαλανδρίτσας και Φαρρών). Επομένως είναι αυτονόητο ότι απαιτούμε επίσης να δοθεί τώρα έγκριση στη λειτουργία της ομάδας προσανατολισμού θεωρητικών σπουδών.

3) ΕΠΑΛ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Είναι η πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια που δεν δόθηκε έγκριση σε κανένα ολιγομελές τμήμα των ΕΠΑΛ της περιοχής μας. Συγκεκριμένα: Β Πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας, Β ηλεκτρολόγων-ηλεκτρονικών στο 1οΕΠΑΛ, Γ δομικών στο 1ο ΕΠΑΛ, Γ ηλεκτρονικών στο 2ο ΕΠΑΛ, Β οικονομίας στο 4ο ΕΠΑΛ. Αυτή η αρνητική εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια του χτυπήματος των τριών Εσπερινών ΕΠΑΛ τον Ιούνιο. Η πολιτική του χτυπήματος της τεχνικής εκπαίδευσης στο μεγαλείο της κρυμμένη πίσω από κούφια λόγια περί αναβάθμισης. Να δοθούν τώρα από το Υπουργείο οι αντίστοιχες εγκρίσεις.

Επιπλέον καλούμε τον Δ. ΔΔΕ Αχαΐας να εγκρίνει τώρα τη λειτουργεία των δύο επιπλέον τμημάτων στην Α τάξη στο ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας και στο ΕΠΑΛ Παραλίας, λόγω αυξημένων εγγραφών. Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση από τη μεριά της τοπικής διοίκησης στο ζήτημα αυτό υποκρύπτει άλλους πιθανόν σχεδιασμούς.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δ. Ελλάδας (Ακτή Δυμαίων), Πέμπτη 20/9/2018 και ώρα 13:00 το μεσημέρι.

Να βάλουμε φραγμό στη συρρίκνωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Κάτω τα χέρια από τις σχολεία της περιοχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις