Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιτέλους περίφραξη 3,5 χλμ στο Πανεπιστήμιο Πατρών – Τι γίνεται με την ασφάλεια στην Πανεπιστημιούπολη - ΦΩΤΟ

Επιτέλους περίφραξη 3,5 χλμ στο Πανεπιστ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Μέσα σε ένα χρόνο κατασκευάστηκε η περίφραξη

Το ζήτημα της ασφάλειας στη μεγάλη Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας, στο πρόσφατο παρελθόν επανήλθε πολλές φορές στην επικαιρότητα, μέσα από διάφορα περιστατικά  επιθέσεων, κλοπών κ.α.

Το αίτημα για την κατασκευή εξωτερικής περίφραξης ήταν πολύ παλιό και κατέστη πραγματικότητα μόλις φέτος. Πρόκειται για μια περίφραξη 3,5 περίπου χιλιομέτρων, η οποία κατασκευάστηκε σε ένα χρόνο.

Το έργο προκηρύχθηκε στις αρχές του 2017, η μελέτη υπεγράφη τον περσινό Ιούλιο, οι εργασίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2017 και ολοκληρώθηκαν φέτος. Ο προϋπολογισμός της εργολαβίας ήταν 1.300.000 ευρώ και μετά από διαγωνιστική διαδικασία,  έγινε κατακύρωση στο ποσό των 590.000 ευρώ..Η χρηματοδότηση προήλθε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και δεν επιβάρυνε τα περιορισμένα πια οικονομικά του Πανεπιστημίου. Η εργολαβία υλοποιήθηκε χωρίς ενστάσεις από υποψηφίους αναδόχους και ολοκληρώθηκε μέσα σε 11 μήνες. Η μελέτη και η επίβλεψη της εργολαβίας έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Εκτέλεσης Έργων Χρήστος Μπούρας ο χρόνος υλοποίησης του έργου ήταν πολύ γρήγορος , το οποίο αποτελεί ένα μέρος της πολιτικής της Πρυτανείας για την ασφάλεια στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και τρία χρόνια λειτουργεί,όλο το 24ωρο, ο πενταψήφιος αριθμός 11771, τον οποίο καλούν όσοι βρεθούν σε έκτακτη ανάγκη. Ο αριθμός αυτός καταλήγει στα τηλέφωνα των φυλάκων. Ο Αντιπρύτανης εξηγεί πως σε αυτόν τον αριθμό έχουν απευθυνθεί αρκετοί άνθρωποι για διάφορα περιστατικά. Από την εκδήλωση βλάβης στο αυτοκίνητο, μέχρι ζήτημα προσωπικής ασφάλειας.

Την ίδια ώρα στην πανεπιστημιούπολη πραγματοποιούνται περιπολίες από φύλακες, οι οποίοι έχουν προσληφθεί από το Πανεπιστήμιο γι΄αυτόν τον λόγο, τονίζει ο κ. Μπούρας, επισημαίνοντας πως τα περιστατικά επιθέσεων και παραβατικών συμπεριφορών έχουν πλέον μειωθεί.

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις