Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Όλα έτοιμα για το σχολείο; Θυμηθείτε κάτι πολύ βασικό

Όλα έτοιμα για το σχολείο; Θυμηθείτε κάτ...

Τον έλεγχο των ματιών και της λειτουργικής όρασης

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και οι προετοιμασίες είναι στα κόκκινα! Καινούριες τσάντες, νέα τετράδια, μεγαλύτερα ρούχα και παπούτσια. Ό, τι χρειάζεται το αστεράκι σας για να είναι εξοπλισμένο για την ένταξη στη νέα τάξη! Μαζί με όλα αυτά, θυμηθείτε κάτι πολύ βασικό, που θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα: τον έλεγχο των ματιών και της λειτουργικής όρασης.

Η όραση είναι θεμελιώδους σημασίας τόσο για την εκπαιδευτική, όσο και για τη λειτουργική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς σχεδόν το 80% της πληροφορίας που λαμβάνουμε καθημερινά, αποκτάται μέσω του οπτικού συστήματος.

Είναι δύσκολο για ένα παιδί μικρής ηλικίας να παραπονεθεί για τον τρόπο που βλέπει, καθώς δεν έχει ακόμα την εμπειρία για να γνωρίζει ποια είναι η φυσιολογική όραση. Δώστε σημασία στις κινήσεις του και μην αγνοείτε συμπτώματα, όπως πονοκεφάλους μετά από κοντινή εργασία, τρίψιμο ή γούρλωμα ματιών, αδεξιότητα, επαναλαμβανόμενη αστοχία σε παιχνίδια στόχων, αποφυγή παιχνιδιών με μπάλες και κίνηση.

-  Προγραμματίστε έναν οφθαλμολογικό έλεγχο. Μην αφήνετε μία μη διορθωμένη οπτική δυσλειτουργία να περιορίζει τη δυναμική του παιδιού.

-  Ενημερώστε το παιδί για τη σωστή υγιεινή.  Τονίστε του τη σημασία του πλυσίματος των χεριών για την αποφυγή οφθαλμικών μολύνσεων.

-  Ενισχύστε τη συμμετοχή του σε αθλητικές δραστηριότητες, επενδύοντας σε έναν προστατευτικό αθλητικό σκελετό γυαλιών, μειώνοντας έτσι τους τραυματισμούς.

-  Εάν φοράει γυαλιά, επιλέξτε φακούς ανθεκτικούς σε γρατζουνιές, ειδικά κατασκευασμένους για παιδιά, με επιστρώσεις που μειώνουν τις αντανακλάσεις, προστατεύουν από την επιβλαβή ακτινοβολία UV και ενισχύουν τη διαύγεια.

-  Ενθαρρύνετε την οπτική ξεκούραση. Ο επαρκής ύπνος, τα συχνά διαλείμματα από το διάβασμα και τις ηλεκτρονικές συσκευές και οι εξωτερικές δραστηριότητες σε ανοιχτό περιβάλλον θα μειώσουν τα συμπτώματα οπτικής κόπωσης.

-  Ενδυναμώστε τη σωστή οφθαλμική ανάπτυξη και την καλή υγεία των ματιών και της όρασης με σωστές διατροφικές συνήθειες.

Η όραση είναι μία αίσθη­ση που αναπτύσσεται, εκπαιδεύεται και ωριμάζει μέσα από τις εμπειρίες του οργανισμού. Όσες περισσότερες εμπειρίες βιώνουμε, τόσο πιο ολοκληρωμένες γίνονται οι οπτικές δεξιότητες, με αποτέλεσμα να συντελούν σε μία σωστή και λειτουργική όραση που μας επιτρέπει να αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον μας.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τη Μαρία Μητροπούλου,

Οπτικό-Οπτομέτρη, MSc, κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος

ειδίκευσης από το Ινστιτούτο Οπτικής και Όρασης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε το ραντεβού σας για αξιολόγηση των οπτικών δεξιοτήτων επικοινωνήστε με την ομάδα μας:

Οπτική Γωνία

Ακρωτηρίου 143, Πάτρα

Τ: 26111 22284

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά