Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Capital controls τέλος από 1η Οκτωβρίου - Ο σχεδιασμός για την άρση των περιορισμών στις συναλλαγές

Capital controls τέλος από 1η Οκτωβρίου ...

Μετά από μια τριετία

Νέα χαλάρωση των capital controls προανήγγειλε πριν από λίγες ημέρες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με όλες τις πληροφορίες πλέον να συντείνουν στην άρση των περιοριστικών όρων στις συναλλαγές των Ελλήνων πολιτών μετά από μια τριετία, τον προσεχή Οκτώβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από τρία χρόνια και τρεις μήνες τα capital controls για τις εντός Ελλάδος συναλλαγές θα αποτελέσουν παρελθόν, πιθανότατα από την 1η Οκτωβρίου. Την σχετική απόφαση αναμένεται να λάβει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εντός των επόμενων ημερών. Ωστόσο για τις συναλλαγές στο εξωτερικό δεν αναμένονται σοβαρές διαφοροποιήσεις, αν και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και εκεί μία μερική χαλάρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές που έρχονται θα αφορούν την πλήρη άρση του περιορισμού στις αναλήψεις μετρητών ανά λογαριασμό από τα τραπεζικά καταστήματα έναντι του ορίου των 5.000 ευρώ το μήνα που ισχύει σήμερα και τη δυνατότητα ανοίγματος νέου τραπεζικού λογαριασμού από φυσικά και νομικά πρόσωπα σε τράπεζα με έδρα την Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν διεύρυνση του ορίου εξαγωγής κεφαλαίου στο εξωτερικό από επιχειρήσεις για αγορές πρώτων υλών ή υπηρεσιών. Παραμένουν ωστόσο οι περιορισμοί στην εξαγωγή κεφαλαίων για όλους τους άλλους λόγους.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά