Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη επισκέφθηκαν τα μέλη της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων της Πάτρας

Τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη επισκέφθηκαν ...

Θέλουμε σχολεία σύγχρονα ασφαλή με όλη την αναγκαία υποδομή και εξοπλισμό, είπαν

Την περασμένη Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 το προεδρείο της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Ανδρέα Αθανασόπουλο στο πλαίσιο των προγραμματισμένων ραντεβού της για την έναρξη τη νέας σχολικής χρονιάς.

Τα θέματα που συζητήθηκαν όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, αφορούσαν στα σχολεία του δήμου και ειδικότερα η πρόεδρος και τα μέλη της Ένωσης ενημερώθηκαν για:

-Την πρόοδο των εργασιών στα σχολεία που τελούν υπό συντήρηση και την ανάγκη να συμπεριληφθούν και άλλες  σχολικές μονάδες .

-Για τις ενέργειες του Δήμου για την αντισεισμική – αλεξικεραυνική προστασία και την πυροπροστασία στις Σχολικές μας μονάδες.

-Για τις νέες συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών.

-Για την ολοκλήρωση της σήμανσης και της  διαγράμμισης  έξω από τα σχολεία.

Επίσης η Ένωση Γονέων εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ανταπόκριση της Δημοτικής αρχής στην πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων του Δήμου μας. Η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων μας είναι ένα πάγιο αίτημά μας το οποίο είχαμε θέση και στο 9ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδος.

Ο κ. Πελετίδης αναφέρθηκε επίσης στην αποκέντρωση αρμοδιοτήτων από το κράτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς τους αναγκαίους πόρους.

-Από τα πάγια αιτήματα του Γονεικού κινήματος και ειδικότερα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου της Πάτρας είναι να διπλασιαστούν οι πιστώσεις από το Υπουργείο Παιδείας για επισκευή- συντήρηση και εκσυγχρονισμό των σχολικών μας κτιρίων.

Θέλουμε σχολεία σύγχρονα ασφαλή με όλη την αναγκαία υποδομή και εξοπλισμό σε εργαστήρια, χώρους άθλησης, βιβλιοθήκες, προαύλιο χώρο, ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Φωτεινή Συριώτη Κυπραίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από την Πρόεδρο Φωτεινή Συριώτη Κυπραίου, η Ιωάννα Αγγελή –Μασσαρά και ο Γρηγόρης Συμεωνίδης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις