Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αχαΐας στον Στ. Πιτσιόλα

Αγορά

Για τα επενδυτικά σχέδια

18/09/2018 16:57

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε επίσης
Πάτρα: Λουκέτο και σε άλλο κεντρικό περίπτερο της πόληςΣτο πάνω μέρος της πλ. Όλγας & Κολοκοτρώνη
Πάτρα: Λουκέτο και σε άλλο κεντρικό περίπτερο της πόλης
Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αχαΐας στον Στ. Πιτσιόλα  Για τα επενδυτικά σχέδια
 

Το Επιμελητήριο Αχαΐας απέστειλε σήμερα την ακόλουθη επιστολή προς τον αν. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα, με την οποία του ζητά να καταθέσει στη Βουλή προς ψήφιση την δυνατότητα να ενισχυθούν όλες οι δαπάνες των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν.3299/2004, μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Η επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πλάτωνα Μαρλαφέκα, έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ

Με την παρούσα, σημειώνουμε πως, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 76 παρ. 1α του Ν.4399/2016, είχε ορισθεί ημερομηνία ολοκλήρωσης η 30η Ιουνίου 2018. Ειδικότερα, με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο (Ν.3299/2004, άρθ. 5, παρ. 5) προβλέπεται ότι, εφόσον υποβληθεί αίτηση για πιστοποίηση της ολοκλήρωσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης εντός έξι (6) μηνών από τις 30/6/2018, ήτοι έως τις 31/12/2018, η επένδυση μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς όμως να ενισχύονται οι πραγματοποιηθείσες μετά τις 30/6/2018 δαπάνες.

Στα πλαίσια αυτά, σας υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, που δόθηκε στον τύπο τον Απρίλιο 2018, σχετικά  με νομοθετική διάταξη που θα προωθείτο άμεσα στη Βουλή προς ψήφιση και η οποία θα περιελάμβανε την δυνατότητα να ενισχυθούν όλες οι δαπάνες των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν.3299/2004, μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2018. εφόσον τα σχετικά παραστατικά εκδίδονταν μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Με την  ρύθμιση που είχατε ανακοινώσει, παρέχεται η δυνατότητα να ενισχύονται οι δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν μέχρι και την 31/12/2018, (εφόσον πληρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις του νόμου), στην οποία βέβαια θα πρέπει να συμπληρωθεί πως τα αιτήματα του τελικού ελέγχου θα γίνονται δεκτά μέχρι την 30/6/2019.

Καθώς ήδη βρισκόμαστε στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 και οι επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί και δεν έχουν ολοκληρώσει το επενδυτικό τους σχέδιο, υλοποιούν ακόμη έργα και δαπάνες, στηριζόμενοι στην δική σας ανακοίνωση, παρακαλούμε να προωθήσετε άμεσα την σχετική διάταξη προς ψήφιση και να γίνει άμεσα  σαφής ενημέρωση από την πλευρά σας, ώστε αφενός να μην υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα και αφετέρου οι επιχειρήσεις να αισθάνονται ασφάλεια.

Τέλος, επισυνάπτουμε την 672/18.4.2018 επιστολή μας, στην οποία αναφερόμαστε για την ικανοποίηση του αιτήματος των μελών μας, ώστε παράλληλα με την απόφαση της αποδοχής των δαπανών μέχρι την 31/12/2018, να καταβληθεί στους δικαιούχους του 50% υλοποιημένου έργου,  το αντίστοιχο ποσοστό επιδότησης αντί του 1/7 που προβλέπεται.»

Προηγηθείσα επιστολή της 18/4/2018 προς τον αναπλ. Υπουργό Οικονομία και Ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση

«Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαΐας, σας εκφράζει την ικανοποίηση των μελών μας, σχετικά με την έγκριση του αιτήματος της ολιγόμηνης έως την 31/12/2018, αποδοχής των δαπανών που αφορούν σε επενδυτικά σχέδια του Ν 3299/04.

Επιθυμούμε να σημειώσουμε πως από τα αρχικώς εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια στον συγκεκριμένο νόμο, ένα μέρος αυτών των επιχειρήσεων, κατόρθωσε να υλοποιήσει το 50% του οικονομικού αντικειμένου, έως τον Ιούλιο του 2017 που αυτό σημαίνει πως μειώνει κατά πολύ τις πιστώσεις που απαιτούνται για την αποπληρωμή τους.

Κατόπιν αυτού, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο σε συνδυασμό με την παράταση αποδοχής των δαπανών, να πιστωθεί σε όσες επιχειρήσεις δικαιούνται το 50% της επιδότησης, αντί για το 1/7 όπως αρχικώς είχε εγκριθεί, προκειμένου αυτά τα δύο συνδυαστικά να δώσουν την σημαντική υποστήριξη στην επιτυχή ολοκλήρωση των επενδύσεων.

Αυτές οι επιχειρήσεις, είναι οι πλέον ώριμες, καθώς έχουν υλοποιήσει σημαντικό μέρος της επένδυσης και η απόφασή σας, θα δώσει την δυνατότητα  να διοχετευθούν χρήματα στην αγορά, θα δημιουργήσουν άμεσα νέες θέσεις εργασίας και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων αυτών.»

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 18/09/2018 16:57

Τυπώθηκε: 16/02/2019 07:49

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/500392

thebest.gr © 2019


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκαλυπτήρια για το Moxy Hotel - πρώην MOREAS στην Πάτρα - Βγήκαν οι σκαλωσιές και τα πετάσματα - ΦΩΤΟ Αποκαλυπτήρια για το Moxy Hotel - πρώην MOREAS στην Πάτρα - Βγήκαν οι σκαλωσιές και τα πετάσματα - ΦΩΤΟ
Πάτρα: Λουκέτο και σε άλλο κεντρικό περίπτερο της πόλης Πάτρα: Λουκέτο και σε άλλο κεντρικό περίπτερο της πόλης
Τελειώνει η ανακατασκευή του πρώην Μορέας - Νυχθημερόν εργασίες για το εσωτερικό πλέον του νέου ξενοδοχείου Moxy- ΦΩΤΟ Τελειώνει η ανακατασκευή του πρώην Μορέας - Νυχθημερόν εργασίες για το εσωτερικό πλέον του νέου ξενοδοχείου Moxy- ΦΩΤΟ
Πάτρα: "Έφυγε" από τη ζωή ο γνωστός υαλοπώλης Παναγιώτης Τηλεμ. Κανελλόπουλος Πάτρα: "Έφυγε" από τη ζωή ο γνωστός υαλοπώλης Παναγιώτης Τηλεμ. Κανελλόπουλος
H ηθοποιός Τζούλια Μπάρκα, μετά το εγκεφαλικό, δίνει μάχη με τον καρκίνο- ΒΙΝΤΕΟ H ηθοποιός Τζούλια Μπάρκα, μετά το εγκεφαλικό, δίνει μάχη με τον καρκίνο- ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα: Συναγερμός για το… μουχλιασμένο φαί που μύριζε «ύποπτα» Πάτρα: Συναγερμός για το… μουχλιασμένο φαί που μύριζε «ύποπτα»
Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο της Νικολίτσας Παναγοπούλου Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο της Νικολίτσας Παναγοπούλου
Αναστάτωση στην Παπαφλέσσα - Πέρασε με μηχανή κάτω από τις μπάρες και ακούμπησε ξυστά στον προαστιακό της Πάτρας Αναστάτωση στην Παπαφλέσσα - Πέρασε με μηχανή κάτω από τις μπάρες και ακούμπησε ξυστά στον προαστιακό της Πάτρας
Το τρίτο της Πατρινό εγγόνι απέκτησε η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου- Βρίσκεται δίπλα του από την πρώτη στιγμή Το τρίτο της Πατρινό εγγόνι απέκτησε η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου- Βρίσκεται δίπλα του από την πρώτη στιγμή