Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΗΠΕΘΕ: ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΙΛΝΤ "ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕΡΒΙΛ"

ΔΗΠΕΘΕ: ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ...

Κοντά στους 1800 θεατές πήγαν στον "Οιδίποδα" στο Αρχαίο Ωδείο στις 14-15/9

Παιδικό έργο του σπουδαίου συγγραφέα και εκ των πλέον καταξιωμένων Ευρωπαίων λογοτεχνών, του Ιρλανδού Όσκαρ Ουάιλντ (1854-1900), με τίτλο «Το φάντασμα του Κάντερβιλ» θα ανεβάσει στην παιδική του σκηνή το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας τη νέα θεατρική περίοδο 2018-2019. Το ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Σταύρος Τσακίρης επίσημα στη διάρκεια προγραμματισμένης συνεδρίασης των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ το μεσημέρι της Δευτέρας 17/9/2018 στο Μπάρρυ.

Την παράσταση «Το φάντασμα του Κάντερβιλ» θα σκηνοθετήσει ο Δημήτρης Δεγαΐτης του Θεάτρου Τέχνης, όπου μάλιστα όπως διαβάσαμε, η ηθοποιός Άνδρη Θεοδότου είχε πραγματοποιήσει επιτυχημένα εργαστήρια με θέμα ακριβώς το «Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Όσκαρ Ουάιλντ (τον χειμώνα 2014-2015).

Σύμφωνα με το στόρι του έργου που αναμένεται ν’ ανέβει στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων της Πάτρας έως τα τέλη Οκτωβρίου 2018, ο κύριος Χέραμ Ότις, Αμερικανός πρεσβευτής στην Αγγλία, δεν πιστεύει πως υπάρχουν φαντάσματα. Στην Αμερική όλα αγοράζονται με το χρήμα· ακόμα και τα οικογενειακά φαντάσματα...

Χαμογελά ειρωνικά στο λόρδο, που τον προειδοποιεί, πως στον πύργο κυκλοφορεί το φάντασμα κάποιου παλιού πυργοδεσπότη, που πέθανε μύστη ριώδικα πριν από τριακόσια χρόνια· και αγοράζει τον πύργο των Κάντερβιλ μαζί με το φάντασμα... Και μένει εκεί με την οικογένεια του. Όταν όμως μια μέρα φάνηκαν κηλίδες από αίμα στο πάτωμα... Κι όταν μια νύχτα ακούστηκαν βήματα και σύρσιμο από βαριές αλυσίδες στους διαδρόμους, η ζωή στον πύργο έγινε τόσο δύσκολη, που και το ίδιο το φάντασμα χώθηκε κατατρομαγμένο στο δωμάτιο του!

"Δυστυχισμένο φάντασμα!" Έκαμε η μικρή Βιργινία, η κόρη του κυρίου Ότις, μόλις το αντίκρισε σ' αυτή τη θλιβερή θέση. Τα τρυφερά της λόγια, οι προσευχές κι η αγάπη της έκαμαν το θαύμα τους. Ο κολασμένος πρόγονος αναπαύτηκε επιτέλους σ' έναν τάφο στο κοιμητήρι· κι η οικογένεια Ότις βρήκε την ησυχία και τον ύπνο της...

Η ανατριχιαστικά διασκεδαστική η περιπέτεια του φαντάσματος, όπως τη διηγείται ο θαυμάσιος ποιητής Όσκαρ Γουάιλντ συνδυάζει το τραγικό με το αστείο και κωμικό στοιχείο. Το έργο κυκλοφορεί και σε Ελληνική μετάφραση σε προσεγμένεις εκδόσεις από τον Πατάκη και άλλους εκδοτικούς οίκους.

*Στο μεταξύ απόλυτα ικανοποιημένος είναι ο κ. Τσακίρης από τον επιτυχή επίλογο της παράστασης αρχαίου δράματος «Οιδίπους, ο μύθος της ιστορίας του κόσμου όπως τον είπαν οι Έλληνες» που παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15/9/2018 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Τις δύο αυτές τελευταίες παραστάσεις του «Οιδίποδα» υπολογίζεται πως παρακολούθησαν κοντά στους 1800 θεατές, μία ιδιαίτερα καλή προσέλευση, δεδομένου ότι η ίδια παράσταση είχε παιχθεί και στο ξεκίνημα της εδώ στις 19 και 20/7/2018.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture