Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προχωρούν οι 6 από τις 8 εργολαβίες Πατρών-Πύργου- Πότε μπαίνουν μπουλντόζες; Εξελίξεις για το Φράγμα Πείρου

Προχωρούν οι 6 από τις 8 εργολαβίες Πατρ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Δεσμεύσεις από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπιρτζη

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και βουλευτές της περιοχής με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπρίτζη για την Πατρών-Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο αρμόδιος Υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της περιοχής ότι οι έξι από τις οκτώ εργολαβίες του έργου προχωρούν κανονικά, ανάμεσά τους και δύο του Ομίλου Καλογρίτσα.

Μόνο για τις δύο άλλες, που έχει πάρει ο ίδιο Όμιλος φαίνεται να υπάρχει στην παρούσα φάση μια εμπλοκή με ενστάσεις. Όπως ανέφερε ο κ. Σπίρτζης υπάρχει αισιοδοξία ότι ακόμα και μέσα στον προσεχή Δεκέμβριο ή το αργότερο τον Ιανουάριο του 2019 θα μπορέσουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες των εργασιών, σε όσες εργολαβίες έχουν περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο κι έχουν συμβασιοποιηθεί κανονικά.

Για τις υπόλοιπες (πρόκειται για τη 2η και την 3η ξεκινώντας από τον Πύργο) θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με τις ενστάσεις και υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει μια καθυστέρηση περίπου ενός μηνός. Αυτό ωστόσο δεν επηρεάζει την εξέλιξη των εργασιών στις άλλες έξι αφού είναι ανεξάρτητες και μπορούν να εκτελούνται κανονικά.

Ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε, παρουσία όλων των βουλευτών, νέα σύσκεψη στις 29 Οκτωβρίου, κάτι στο οποίο δεσμεύτηκε ο κ. Σπίρτζης προκειμένου να παρακολουθήσουν μαζί την εξέλιξη των χρονοδιαγραμμάτων. Εκτός από τον κ. Κατσιφάρα, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν  οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δήμαρχοι, μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Νικολάου από τη Δυτική Αχαΐα κ.α..

"Όλα όσα διαδίδονταν και οι ανησυχίες που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, ειλικρινείς ή σκόπιμες, διαλύθηκα μετά από τα όσα μας είπε ο Υπουργό, οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι μελετητές. Το έργο θα προχωρήσει και υπάρχει η ελπίδα, πριν το τέλος του έτους να πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες", ανέφερε σχετικά μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Σπαρτινός.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται ραντεβού για τη διέλευση του τρένου μέσα από την Πάτρα καθώς και για το Φράγμα Πείρου-Παράπειρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο υπουργός Υποδομών δεσμεύτηκε ότι οι πληροφορίες περί παραχώρησης της διαχείρισής του σε ιδιώτες ή στον κατασκευαστεί μέχρι να δημιουργηθεί ένας φορέα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν ισχύουν.

Ο κ. Σπίρτζης εξήγησε ότι τη διαχείριση του Φράγματος θα αναλάβει το κράτος με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και όσους από τους Δήμους της Αχαΐας θέλουν να συμμετάσχουν.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Πατρέων δεν επιθυμεί την συμμετοχή του και ζητάει έναν καθαρά κρατικό φορέα. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και οι λεπτομέρειες θα παρουσιαστούν σε επόμενη σύσκεψη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις