Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σταμάτησε η σύνδεση Αράξου – Λάρνακας – Περισσότεροι επιβάτες τη φετινή τουριστική σεζόν στο αεροδρόμιο – Ποιοι μας προτιμούν

Σταμάτησε η σύνδεση Αράξου – Λάρνακας – ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Στοιχεία αφίξεων – αναχωρήσεων από το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου

Περισσότεροι (21.499) είναι φέτος οι τουρίστες που έφτασαν στην Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, μέσω του αεροδρομίου του Αράξου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που αφορούν στην επιβατική κίνηση.

Την ίδια ώρα , αναμένονται σε Αχαΐα και Ηλεία 46 τουριστικοί πράκτορες από την Πολωνία, εν όψει της νέας αεροπορικής σύνδεσης που θα εγκαινιαστεί την επόμενη ταξιδιωτική περίοδο, μεταξύ της Πολωνίας και του Αεροδρομίου Αράξου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποστηρίζοντας την ενίσχυση του τουρισμού, αλλά και τη δημιουργία νέων αεροπορικών συνδέσεων της περιοχής με προορισμούς του εξωτερικού, διοργανώνει σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και την TUI Πολωνίας, ένα ταξίδι γνωριμίας (Fam Trip) για 46 τουριστικούς πράκτορες από την Πολωνία. Το χρονικό διάστημα από 22.09.2018 έως 29.09.2018 θα επισκεφτούν και θα διαμείνουν στους Νομούς Ηλείας και Αχαΐας 46  τουριστικοί πράκτορες της TUI Πολωνίας, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τους προορισμούς και τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει η Δυτική Ελλάδα στον ταξιδιώτη.

Ωστόσο βραχύβια αποδείχτηκε η αεροπορική σύνδεση Αράξου – Λάρνακας, η οποία διήρκησε για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου και  διεκόπη.

 

Τα στοιχεία του πρώτου οκταμήνου

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου του Αράξου, όπως μας ενημερώνει ο αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας, φέτος από την αρχή του χρόνου ως και τις 31 Αυγούστου 2018 έχουν περάσει από το αεροδρόμιο 136.520 επιβάτες, έναντι 115.021 την αντίστοιχη περίοδο, πέρυσι. Δηλαδή ως τώρα έχουν καταγραφεί 21.499 περισσότεροι επιβάτες.

Ως τώρα κατά το πρώτο οχτάμηνο του 2018 είχαμε 69.480 αφίξεις, 63.911 αναχωρήσεις και 3.129 transit (διερχόμενους).

Φέτος η περιοχή βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις τουριστών κυρίως από τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Πολωνία.

Νέο ρεκόρ αφίξεων στο αεροδρόμιο του Αράξου για ... - The Best News

Στον Άραξο, πρόσφατα, υπό άκρα μυστικότητα ο ... - The Best News

Πετάει» ο Άραξος – Πάνω από 160.000 επιβάτες πέρυσι - The Best News

Πετάει» ο Άραξος! Ανεβασμένη η επιβατική κίνηση ... - The Best News

Προσγειώθηκαν οι Λετονοί στον Άραξο - Ποιους ... - The Best News

Ωστόσο είναι σαφές ότι για να φτάσει κανείς στο αεροδρόμιο πρέπει να διέλθει από ένα άθλιο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο, ενώ χρειάζεται περαιτέρω αναβάθμιση του αεροδρομίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις