Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τι απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους, από την 83η ΔΕΘ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΙΤΕ LIVE

Τι απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους δη...

Διαβάστε αναλυτικά

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντά αυτή την ώρα, ζωντανά στους δημοσιογράφος, από τη ΔΕΘ και το συνεδριακό κέντρο Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΕΣΩ ΕΡΤ 1 ΕΔΩ

https://youtu.be/WY_Zhh9-bI8

- «Δεν αποδέχομαι μια κοινωνία που συμπιέζει τη μεσαία τάξη. Που αφαιρεί τις προοπτικές προόδου από τους μη προνομιούχους. Πρώτος μου στόχος η ενίσχυση της κοινωνικής κινητικότητας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ αναφορικά με τον ΟΑΣΘ ανέφερε ότι η κρατικοποίησή του δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα αντιμετώπισε.

- «Ζούμε τις χειρότερες στιγμές της δημοκρατίας μετά τη Μεταπολίτευση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας χάνει τις εκλογές και διχάζει, αλλά έτσι κάνει ζημιά στη χώρα».

- «Ο ατομικός κουμπαράς θα ωθήσει τους νέους να ενταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα. Θα ισοδυναμεί με συμπληρωματική επικουρική σύνταξη υψηλότερη από ότι σήμερα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι «μέχρι το 2021 η είσπραξη και το ύψος του ΕΝΦΙΑ θα καθορίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

- Ο βασικός σκοπός του 3ου προγράμματος χρηματοδότησης, που ήταν η σταδιακή πρόσβαση της χώρας στις αγορές κεφαλαίου, δεν επετεύχθει με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη. «Δέσμευσή μου η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού», πρόσθεσε.

- «Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα. Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος. Ο κ. Τσίπρας θέλει να αυξήσει το κράτος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η ανάπτυξη 4% και η δημιουργία 700.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία.

«Θα περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας λογική που αντιγράφει ο κ. Τσίπρας δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

- «Δίπλα στην λέξη λαικιστής υπάρχει το όνομα του κ. Τσίπρα, όχι το δικό μου. Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν ποιος τούς εξαπάτησε και συνεχίζει να τούς εξαπατά», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Χαρακτήρισε «τσάμπα μάγκα» τον Πάνο Καμμένο που «συνεχίζει να προσφέρει στήριξη και ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών».

«Η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών παράγει αποτελέσματα που είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμα. Αυτό μόνο με εκλογές μπορεί να αποτραπεί» ανέφερε και πρόσθεσε «Δεν θα κυρώσω την συμφωνία για το Σκοπιανό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις