Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναβιώνει στο δικαστήριο, η φρικτή δολοφονία της 4χρονης Άννυ που κατακρεουργήθηκε από τον πατέρα της

Αναβιώνει στο δικαστήριο, η φρικτή δολοφ...

Στις 26 Σεπτεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας

Ένα από τα πλέον στυγερά εγκλήματα παγκοσμίως αναβιώνει στις 26 Σεπτεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της 4χρονης Άννυ που κατακρεουργήθηκε από τον πατέρα της στο διαμέρισμα – σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα το Πάσχα του 2015, εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό σε δέκα ημέρες από σήμερα.

Το έγκλημα είχε κυριολεκτικά παγώσει και σοκάρει την κοινή γνώμη, καθώς όπως αποδείχθηκε – και δέχθηκε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο – το 4χρονο κοριτσάκι έφυγε από τη ζωή με τον πλέον φρικιαστικό τρόπο. Ο 29χρονος Στανισλάβ Μπακατσίεφ, πατέρας του παιδιού ομολόγησε ότι την τεμάχισε. Όπως ο ίδιος είχε πει στην απολογία του στη δίκη σε πρώτο βαθμό, βρήκε την κόρη του νεκρή και τότε ο φίλος του και συγκατηγορούμενος του πλέον Νικολάι Αχμεντόφ του είπε να την τεμαχίσει για να την εξαφανίσει, διότι θα είχε μπλεξίματα με την Αστυνομία καθώς ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών...

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο Νικολάι Αχμεντόφ αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι δεν συμμετείχε στο φρικτό έγκλημα και ότι το διάστημα που ο 29χρονος φίλος του τεμάχιζε την κόρη του εκείνος έλειπε από το διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα...

Εισαγγελέας: φρικιαστικό έγκλημα, μοναδικό ίσως στα παγκόσμια χρονικά

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είχε αναφέρει για το συγκεκριμένο έγκλημα αλλά και τους δυο κατηγορούμενους, η εισαγγελέας της έδρας του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, κατά την αγόρευσή της στο ακροατήριο: «Ο Σάββας και ο Νικολάι δολοφόνησαν και τεμάχισαν από κοινού την Άννυ σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο τεμαχισμός έγινε, όχι γιατί ήθελαν να εξαφανίσουν το πτώμα της μικρής, αλλά για να εξαφανίσουν το πως εκείνη πέθανε. Τι έγινε εκείνο το βράδυ στο διαμέρισμα - σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα μόνο εκείνοι ξέρουν. Είναι ένα φρικιαστικό έγκλημα, μοναδικό ίσως στα παγκόσμια χρονικά... Κάτι αντίστοιχο με τεμαχισμό μπορώ να φανταστώ μόνο με την περίπτωση Φραντζή...Η μοίρα έμελλε στην Άννυ που δεν ήταν ούτε καν τεσσάρων ετών να έχει αυτό το τραγικό τέλος, τραγικότερο και από αυτό της Ιφιγένειας, να σφαγιαστεί από τον ίδιο της τον πατέρα».

Η εισαγγελέας είχε μιλήσει για ιδιομορφίες που παρουσιάζει το συγκεκριμένο έγκλημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όμως, η υπόθεση αυτή εκτός από την τραγικότητα και τη φρικιαστικότητα έχει και ιδιομορφίες. Ποιες είναι οι ιδιομορφίες; Ενώ υπάρχει νεκρός, το πτώμα έχει εξαφανιστεί. Οπότε, ούτε ιατροδικαστική έκθεση ούτε άλλη έκθεση υπάρχει που μπορεί να αποφανθεί για λόγους θανάτου παιδιού. Ομολογουμένως το παιδί έχει τεμαχιστεί. Επομένως, όποιο αίμα ή άλλο βιολογικό υλικό έχει βρεθεί στο διαμέρισμα είναι από τα υπολείμματα του τεμαχισμού. Ο χώρος έχει καθαριστεί με ισχυρά καθαριστικά με χλωρίνη, επομένως έχουν εξαφανιστεί τα στοιχεία. Και τίθεται το ερώτημα: Έχει διαπραχθεί το τέλειο έγκλημα; Έγκλημα χωρίς τιμωρία; Όχι σε αυτήν την υπόθεση».

Τι είχαν υποστηρίξει οι κατηγορούμενοι

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό στο ακροατήριο είχε ξεδιπλωθεί οι τραγικές συνθήκες υπό τις οποίες ζούσε το 4χρονο παιδί. Όπως προέκυψε, η μητέρα της Άννυ εργαζόταν σε οίκο ανοχής και ο πατέρας της σε νυχτερινά μαγαζιά και έκανε χρήση ναρκωτικών.

Στη δίκη η μητέρα του παιδιού, Δημητρίνα Μπορίσοβα, αδυνατούσε να πιστέψει πως ο σύντροφος της έφτασε στο σημείο να σκοτώσει με αυτό τον τρόπο το παιδί τους. «Ποτέ δεν ένιωσα ότι κινδυνεύει μαζί του» είχε αναφέρει σε δικαστές και ενόρκους υποστηρίζοντας πως είχε αποφασίσει να μετακομίσει με την κόρη της στη Γερμανία όπου σκόπευε να παντρευτεί με έναν Γερμανό και να σταματήσει να εργάζεται σε οίκους ανοχής. Η Δ. Μπορίσοβα είναι επίσης κατηγορουμένη στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, για το αδίκημα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ψευδορκία.

Από την πλευρά του, ο σύντροφός της και πατέρας της Άννυ επιχειρώντας να αποποιηθεί τον ρόλο του στυγνού παιδοκτόνου ισχυρίστηκε πως δεν σκότωσε το παιδί το οποίο, όπως είπε, πέθανε από παθολογικά αίτια. Παραδέχτηκε, όμως, πως το τεμάχιζε για περίπου τρία 24ωρα, και ενώ έκανε χρήση ναρκωτικών. Οι λεπτομέρειες ανατριχιαστικές με τον κατηγορούμενο να αλλάζει τον αρχικό του ισχυρισμό λέγοντας ότι δεν έβρασε τα μέλη του παιδιού, όπως αναφερόταν στην κατηγορία, αλλά τα ανακάτεψε με μαγειρεμένο φαγητό και τα πέταξε στα σκουπίδια με τη βοήθεια του συγκατηγορούμενου φίλου του.

«Δεν έχω σκοτώσει το παιδί. Λυπάμαι για αυτό που έχω κάνει. Ζητώ απ’ όλους συγγνώμη και ιδιαίτερα από τη γυναίκα μου γιατί εκείνη μέχρι σήμερα δεν πιστεύει ότι έχω σκοτώσει το παιδί» είχε πει ο 29χρονος, απευθυνόμενος στο δικαστήριο και την πρώην σύντροφό του.

Οι ποινές τους

Με απόφασή του το το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε αποφανθεί πως οι Στανισλάβ Μπακατσίεφ και Νικολάι Αχμεντόφ διέπραξαν από κοινού τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού χωρίς, μάλιστα, τη συμμετοχή αγνώστου δράστη.

Το δικαστήριο χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό επέβαλλε στους στους δυο κατηγορούμενους ισόβια. Ειδικότερα, στον πατέρα του παιδιού το δικαστήριο επέβαλλε ισόβια και ποινή φυλάκισης 3 έτη και 6 μήνες, κρίνοντας τον ένοχο για την δολοφονία και τον τεμαχισμό της μικρής αλλά και για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Ισόβια και 3 χρόνια επέβαλαν οι δικαστές στον Νικολάι Αχμέντροφ για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό της 4χρονης και για παράνομη οπλοκατοχή.

Τέλος, στην μητέρα της μικρής Άννυ, Δημητρίνα Μπορίβα, επιβλήθηκε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή και με τους εξής όρους: Εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα το πρώτο 5νθημερο κάθε μήνα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις