Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θετική εισήγηση για 48ωρη άδεια στον Νίκο Παλαιοκώστα από τις Φυλακές Αγίου Στεφάνου - Τι "στράβωσε" και δεν του χορηγείται

Θετική εισήγηση για 48ωρη άδεια στον Νίκ...

Τι λέει η δικηγόρος του

Απορρίφθηκε, αν και είχε τη θετική εισήγηση του συμβουλίου των φυλακών, το αίτημα του ''μετρ των αποδράσεων'' Νίκου Παλαιοκώστα, αδερφού του καταζητούμενου Βασίλη για χορήγηση διήμερης αδείας. Έπειτα από 13 αιτήσεις, ο Νίκος Παλαιοκώστας πέτυχε για πρώτη φορά να γίνει δεκτή η αίτησή του από το συμβούλιο της φυλακής στην Πάτρα όπου κρατείται προτού ''ακούσει'' στο παρά πέντε το ηχηρό ''όχι'' του εισαγγελέα Εφετών.

Απορρίφθηκε το αίτημα του Νίκου Παλαιοκώστα για πενθήμερη άδεια από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών

Από το 2014, ο βαρυποινίτης Νίκος Παλαιοκώστας δικαιούται να αιτηθεί άδεια από τη φυλακή αλλά η απάντηση και στις 12 προηγούμενες αιτήσεις χορήγησης αδείας ήταν σταθερά η ίδια:

''Το αίτημά σας για χορήγηση αδείας απερρίφθη διότι η ποινική σας κατάσταση και η σχέση με την ελληνική Δικαιοσύνη δεν παρέχουν τη βεβαιότητα ότι θα κάνετε ορθή χρήση αυτής''.

Σύμφωνα με έγγραφο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα ''ΕΘΝΟΣ'', το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Καταστήματος Κράτησης Πατρών έκανε δεκτή την αίτηση του βαρυποινίτη Νίκου Παλαιοκώστα για τη χορήγηση αδείας.

Ωστόσο, δύο μέρες αργότερα ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών προσέφυγε σε βάρος της απόφασης αυτής, αναφέροντας: ''από την επισκόπηση του φακέλου του, ο αιτών κρατούμενος κρατείται με συγχωνευτική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή στερητική της ελευθερίας 197 ετών και 376 μηνών, εκ των οποίων εκτιτέα ορίζονται τα 25 έτη και ποινή ισόβιας κάθειρξης. Από το πιστοποιητικό κράτησης προκύπτει ότι πληροί τις αναφερόμενες στη μείζονα σκέψη προϋποθέσεις του νόμου για τη χορήγηση αδείας, όμως παρέμεινε εκτός φυλακής λόγω αποδράσεως 16 έτη, 9 μήνες και 43 ημερών. Συνεπώς, προκύπτει ότι ο αιτών κατηγορούμενος δεν παρέχει τα εχέγγυα καλής χρήσης της άδειας".

''Η συμπεριφορά του από την πρώτη στιγμή κράτησης του είναι υποδειγματική. Ο λόγος που επικαλέστηκε ο εισαγγελέας είναι η συμπεριφορά του Νίκου προ της κρατήσεώς του. Ο νομοθέτης θέσπισε τον θεσμό αδειών αφενός για να προετοιμαστεί ο κρατούμενος για επανένταξη στην κοινωνία και αφετέρου για να επιβραβευτεί η καλή συμπεριφορά. Εδώ, παρακάμπτονται αυτές οι βουλήσεις και αναρωτιέμαι γιατί, δεδομένου ότι ο Νίκος Παλαιοκώστας δεν έχει βάψει τα χέρια του με αίμα'', αναφέρει η δικηγόρος του Ελισσάβετ Πούλιου.

Πηγή:enikos.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις