Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μπήκαμε στην ετοιμοπαράδοτη Μικρή Περιμετρική- ΔΕΙΤΕ τα τούνελ, την φρέσκια άσφαλτο και τα… γκράφιτι – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Μπήκαμε στην ετοιμοπαράδοτη Μικρή...

Δίδεται στην κυκλοφορία το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου

Μυρίζει ακόμα η φρέσκια άσφαλτος. Τα τελευταία «μερεμέτια» απέμειναν για την ολοκλήρωση και παράδοση το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, της Μικρής Περιμετρικής της Πάτρας ενός έργου που έχει ως φορέα υλοποίησής του την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το περιμένουν οι οδηγοί εδώ και περίπου 15 χρόνια.

Όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά το παρελθόν με τους εργολάβους που εγκατέλειπαν το έργο, τις κακοτεχνίες που είχαν ως αποτέλεσμα να «πεταχτεί» η άσφαλτος ή να ξαναφτιάξουμε από την αρχή ολόκληρο τούνελ, πλέον έχουν ξεπεραστεί και ο δρόμος ολοκληρώνεται.

Σήμερα το thebest.gr μπήκε στην Μικρή Περιμετρική και κατέγραψε τις τελευταίες παρεμβάσεις που γίνονται με πυρετώδεις ρυθμούς από τα συνεργεία, καθώς ο στόχος είναι 24-25 του μήνα να γίνει η τελετή εγκαινίων παρουσία μάλιστα Ευρωπαίων παραγόντων.

Όπως διαπιστώσαμε γίνονται ακόμα μικροπαρεμβάσεις στο τούνελ πάνω από τα Εβραιομνήματα, τοποθετούνται οι φωτεινές ενημερωτικές αψίδες, κόβονται τα χόρτα και τοποθετούνται πινακίδες. Με άλλα λόγια όλες οι «χοντρές» εργασίες έχουν τελειώσει και, κατά πως φαίνεται, ο στόχος για την γιορτή, πιθανότατα την ημέρα της πανσελήνου (25 Σεπτεμβρίου), είναι εφικτός.

 

 

 

Πάτρα: Ήρθε η ώρα της Μίνι Περιμετρικής- Σχεδόν έτοιμο το δεύτερο τούνελ -Πότε παραδίδεται ο δρόμος –ΦΩΤΟ

 

Η νέα οδική αρτηρία ξεκινάει από την περιοχή των Ταμπαχάνων, στην άνω πόλη και καταλήγει στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Αθηνών.

Έτσι οι οδηγοί που κινούνται από τις πυκνοκατοικημένες νότιες και ανατολικές συνοικίες της πόλης, δεν θα χρειάζεται να εισέρχονται στο κέντρο των Πατρών και θα φθάνουν στον προορισμό τους, στην βόρεια πλευρά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, η μικρή περιμετρική θα συνδέσει τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης, το πανεπιστημιακό με τον «Άγιο Ανδρέα», καθώς και τα δύο μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πάτρας, το Πανεπιστήμιο με το ΤΕΙ. Παράλληλα με το έργο της διάνοιξης της κεντρικής οδού Κανακάρη προς τον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Αθηνών, θα δοθεί η δυνατότητα στο δήμο για υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στο κέντρο της πόλης, όπως για παράδειγμα η μερική πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος, που διασχίζει το ιστορικό και εμπορικό κέντρο.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.), ενώ φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις