Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιρακινοί, Πακιστανοί, Τούρκοι και Σύριοι «βαφτίζονται» Ιταλοί ,Γάλλοι, Γερμανοί για να περάσουν στην Ιταλία

Ιρακινοί, Πακιστανοί, Τούρκοι και Σύριοι...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Aπό το λιμάνι της Πάτρας - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Η απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών και προσφύγων που είχαν βρει κατάλυμα επί χρόνια στα παλιά εργοστάσια της παραλιακής της Πάτρας, έναντι του νέου λιμανιού, έδωσε άλλη μορφή στις προσπάθειες αυτών των ανθρώπων να μπουν σε ένα πλοίο και να περάσουν  στην Ιταλία. Και από εκεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ενώ μέχρι τότε πολυπληθείς ομάδες εφορμούσαν ταυτόχρονα και προσπαθούσαν να κρυφτούν μέσα ή κάτω από φορτηγά, τώρα προσπαθούν να περάσουν με πλαστά χαρτιά.


Πάτρα: Δεν προσπαθούν να ταξιδέψουν Ιταλία κρυμμένοι σε φορτηγά - Το κάνουν φανερά, αλλά με πλαστά έγγραφα - ΒΙΝΤΕΟ

Όπως πληροφορείται το thebest.gr oι περισσότεροι που προσπαθούν να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής Πάτρα –Ιταλία είναι Ιρακινοί, Πακιστανοί, Τούρκοι, Σύριοι, ενώ δεν λείπουν οι περιπτώσεις ανθρώπων από το Αφγανιστάν. Τα διαβατήρια που επιλέγουν και είναι πλαστά τους παρουσιάζουν ψευδώς ως Ιταλούς και Γάλλους συνήθως αλλά και ως Γερμανούς, Βέλγους, Σουηδούς. Σπανιότερα ως Άγγλους.

Ένας άλλος τρόπος όπως έχει παρατηρηθεί από τους άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας, είναι κάποιοι να κατέχουν γνήσια διαβατήρια (Ιρακινά, Πακιστανικά, Τουρκικά) αλλά να περιλαμβάνουν πλαστές σφραγίδες εισόδου στη χώρα.

Η μεταστροφή αυτή και η αύξηση των προσπαθειών για το παράνομο πέρασμα στην Ιταλία με τη χρήση πλαστών εγγράφων παρατηρείται από το καλοκαίρι τουλάχιστον. Και εκεί που πριν την εκκένωση των άτυπων καταυλισμών στα εργοστάσια, η συντριπτική πλειοψηφία των συλλήψεων αφορούσε άτομα που κρύβονταν σε φορτηγά, τώρα οι περισσότερες αφορούν τα πλαστά χαρτιά.

Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο του 2018 (δεν είχαν αδειάσει τα εργοστάσια) το Κεντρικό Λιμεναρχείο είχε συλλάβει σε φορτηγά 379 άτομα και μόνο 32 με πλαστά.

Τον Αύγουστο οι συλλήψεις για πλαστά ήταν 51 και οι συλλήψεις για είσοδο σε φορτηγά 24.

Την ίδια ώρα καθημερινά επιχειρούν να κρυφτούν στα φορτηγά 20 με 25 άτομα.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Δρόσος Ρεΐζης, επισημαίνει ότι η συμβολή της αστυνομίας στην περιφρούση εκτός λιμανιού είναι σημαντική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις