Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δεύτερη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών με το "καλημέρα" της σχολικής χρονιάς

Πάτρα: Δεύτερη συγκέντρωση των εκπαιδευτ...

Την Πέμπτη στη 1:00μ.μ.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών της Αχαΐας. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 13:00 έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας στην Ακτή Δυμαίων της Πάτρας.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας αναφέρει τα εξής:

"Οι κόφτες είναι εδώ και τα γρανάζια των θεσμών ομοίως

13.00 το μεσημέρι αύριο Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη έξω από την ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας (Ακτή Δυμαίων)

Να σταματήσει η Διοίκηση να παίζει με τα νεύρα μαθητών και καθηγητών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ανοίγοντας τα σχολεία ήδη αντιμετωπίζουμε τα «μεταμνημονιακά μνημόνια» και τους «δημοσιονομικούς κόφτες». Επομένως η συνδικαλιστική και κοινωνική μάχη συνεχίζεται για την έγκριση τόσο των τμημάτων των ΓΕΛ που άλλαξαν εκπαιδευτική ζώνη και μπήκαν στον «αριθμητικό προκρούστη», όσο και των ΕΠΑΛ που γίνονται ολόκληρα αρχές Σεπτέμβρη λόγω προσέλευσης μαθητών και βρίσκουν μπροστά τους τον «ηλεκτρονικό προκρούστη», είτε πάλι λόγω του περσινού «αριθμητικού προκρούστη».

Μετά τη δυναμική αρχική κινητοποίηση/διεκδίκηση στην ΠΔΕ Δ. Ελλάδας στις 05/09, χθες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Αχαΐας είχαμε μεγάλη συμμετοχή και γονέων και μαθητών, με τον Δ.ΔΔΕ να βρίσκεται σε αδιέξοδο παίζοντας «διοικητική άμυνα». Όμως οφείλουμε προηγουμένως να κάνουμε μία καταγγελτική παρένθεση πριν ερμηνεύσουμε τι συνέβη:

α) Καταγγέλουμε τον εχθρικό στο συνδικάτο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας κ. Γεώργιο Αφράτη. Την Δευτέρα 10/09 είχαμε αποφασίσει διαμαρτυρία στην ΔΔΕ Αχ. για τις 13.30 μμ περίπου. Ενημερώθηκε ο Δ.ΔΔΕ ατύπως από τους αιρετούς γι αυτή την απόφαση. Διεμήνυσε ότι έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τους Διευθυντές των σχολείων του νομού και ότι θ’ αργούσε. Το ΔΣ σεβάστηκε την προγραμματισμένη συνάντηση και μετακίνησε τη διαμαρτυρία για χθες 11/09 στις 13.00, οπότε και πραγματοποιήθηκε. Επιπλέον αποφασίσαμε να παρέμβουμε με ένα χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Δ.ΔΔΕ με τους Διευθυντές.

Έτσι στο διάλλειμα τον ενημερώσαμε ότι θα προβούμε σε σύντομο χαιρετισμό. Ο Δ.ΔΔΕ Αχαΐας  έδειξε να αιφνιδιάζεται και να αμύνεται σε κάτι τόσο απλό. Είπε ότι δεν πρόκειται να μας αφήσει. Τα μέλη του ΔΣ που είμαστε εκεί του διαμηνύσαμε ότι έχουμε απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ και επιμείναμε να διεκδικήσουμε τον χαιρετισμό με ευγενικό τρόπο. Ο Δ.ΔΔΕ αντέδρασε με πρωτοφανή τρόπο, χωρίς ιστορικό προηγούμενο όταν πήρε το μικρόφωνο μετά το διάλλειμα και ξεκίνησε πάλι η διαδικασία. Μας προκαλούσε μπροστά στους Διευθυντές λέγοντας «ελάτε να μου πάρετε το μικρόφωνο από τα χέρια. Εγώ δεν σας το δίνω» με εμφανή πρόθεση να δημιουργηθεί επεισόδιο «δι ασήμαντον αφορμή» και να μείνουν σε δεύτερη μοίρα τα μεγάλα ζητήματα. Έδειξε να ξεχνάει ότι ήταν ενεργό μέλος της ΕΛΜΕ κάποτε και προφανώς δεν τον ενδιαφέρει να είναι ούτε στο παρόν ούτε στο μέλλον...

Καταγγέλλουμε την εχθρική του αυτή στάση και του δηλώνουμε δημόσια ότι με αυτή του την ενέργεια, τοποθέτησε de facto τον εαυτό του απέναντι στο συνδικάτο!

β) Για το ανάλγητο Υπουργείο Παιδείας και τον αναπολόγητο στους γονείς Δ.ΔΔΕ: Στη μεγαλειώδη χθεσινή μας διαμαρτυρία (ο κόσμος είχε γεμίσει τα γραφεία και τον προθάλαμο) το σκηνικό άλλαξε!

Το πρώτο ζήτημα που θέσαμε ήταν οι μη εγκρίσεις των ομάδων προσανατολισμού σε συγκεκριμένα ΓΕΛ της περιοχής μας. Ειδικά για την περικοπή των Ο.Π. των Λυκ. Τάξεων Χαλανδρίτσας και Φαρρών του Δήμου Ερυμάνθου, παρουσία γονιών και μαθητών από αυτά τα σχολεία, κράτησε τη στάση «νίπτω τας χείρας μου» και θα μεταφέρω τη διαμαρτυρία σας στον ΠΔΕ και στο Υπουργείο. Αρνήθηκε πεισματικά να πάρει θέση στα ανθρώπινα επιχειρήματα που ακούστηκαν και δήλωσε ότι δεν θα μας πει αν θα προβεί σε εισήγηση.

Παρόμοια στάση κράτησε και στο δεύτερο θέμα για τις μη εγκρίσεις τμημάτων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, κρυβόμενος πίσω από το κόφτη της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών εγγραφών του Ιουνίου. Ακόμα και στην εύλογη μας παρατήρηση για τις αυξητικές εγγραφές στην Α τάξη μας δήλωσε ότι θα το εξετάσει με κριτήριο αν υπάρχουν θέσεις σε άλλα ΕΠΑΛ και όχι τη δημιουργία επιπλέον τμήματος και μάλιστα σε σχολεία διαφορετικών Δήμων όπως το ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας με το ΕΠΑΛ Παραλίας!

Συγκεκριμένα «μασούσε τα λόγια του» για τις επιπτώσεις της καθυστέρησης στα τρία Εσπερινά ΕΠΑΛ της Πάτρας, για το 4Ο ΕΠΑΛ ΠΑΤΡΑΣ (ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Β΄ ΤΑΞΗ), για το 1ο ΕΠΑΛ Πάτρας (ιστορικός τομέας Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών-Αυτοματισμού), ενώ υπάρχει και πρόβλημα με τη συνέχιση της Γ’ τάξης Τεχνικών Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής που είναι η μοναδική στα πρωινά ΕΠΑΛ της Περιφέρειας με παράτυπες κινήσεις προς εσπερινό(!;), για την ιστορική Ειδικότητα Ηλεκτρονικών του 2ου ΕΠΑΛ Πάτρας, για το ΕΠΑΛ Παραλίας και ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας έχουμε το αναμενόμενο φαινόμενο πολλαπλάσιων εγγραφών το Σεπτέμβριο, για το τμ. Β΄ Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας, κλπ.

Ουσιαστικά προσπάθησε αφενός να στηριχτεί σε εγκυκλίους του Υπουργείου (εργαλεία-κόφτες), αφετέρου έκρυβε τις εισηγήσεις του για τα τμήματα και τελικά μας έστειλε (πάλι) στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης... Ο πρώην παιδαγωγός είχε πλέον «ξεχάσει» τις παιδαγωγικές του παλιές παροτρύνσεις λές και ήταν άλλο πρόσωπο...

Κινητοποιούμαστε διεκδικητικά και δυναμικά. Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα να βγεί στο πόδι!!!

*****

Αύριο Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη και ώρα 13.00 το μεσημέρι έξω από την ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας (Ακτή Δυμαίων) μαζί και με τις άλλες ΕΛΜΕ της Δυτ. Ελλάδας

Κάτω τα χέρια από τα μαθητικά δικαιώματα:  Έγκριση όλων των τμημάτων τώρα! 20 μαθητές στο τμήμα!

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι πιόνια: Μόνιμοι διορισμοί τώρα."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις