Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αλλάζει ο φωτισμός των σηράγγων της Περιμετρικής σε τεχνολογία LED- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Πάτρα: Αλλάζει ο φωτισμός των σηράγγων τ...

Αναβάθμιση των σηράγγων της Περιμετρικής Πατρών με εγκατάσταση φωτισμού LED

Η Ολυμπία οδός συμμετέχει σε έναν ευρωπαϊκό στόχο για την προστασία του περιβάλλοντος, υλοποιώντας ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στις παλαιότερες σήραγγες του αυτοκινητόδρομου. Συγκεκριμένα, στις 17 από τις συνολικά 29 σήραγγες της Ολυμπίας Οδού, πέντε στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας και 12 στην Περιμετρική Πατρών, αλλάζει ο φωτισμός σε τεχνολογία LED.

Με την αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών από περιβαλλοντικά φιλικότερα τεχνολογίας LED υπολογίζεται ότι το ενεργειακό και ανθρακικό αποτύπωμα θα μειωθεί κατά 60%, ενώ συνολικά θα εξοικονομούνται ετησίως περισσότερες από 8 εκατ. kWh και θα εκλύονται σχεδόν 4.000 λιγότεροι τόνοι ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε το 2017, έχουν ήδη αναβαθμιστεί οι τέσσερις από τις πέντε σήραγγες της Κακιάς Σκάλας και άμεσα ξεκινά η αναβάθμιση των σηράγγων της Περιμετρικής Πατρών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης καθαρισμό και βαφή των τοιχωμάτων των σηράγγων και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του τρέχοντος έτους.

Στο πλαίσιο εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης και ανακαίνισης των σηράγγων της Περιμετρικής Πατρών θα ισχύουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Για τη μικρότερη όχληση και την ασφαλή διέλευση των οδηγών, αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων, οι εργασίες θα εκτελούνται σε δύο φάσεις (αποκλεισμός είτε της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας είτε της δεξιάς λωρίδας και της Λ.Ε.Α), ενώ ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών θα υλοποιηθούν κάποιες μεμονωμένες ολιγόωρες νυχτερινές εκτροπές της κυκλοφορίας ενός ρεύματος κυκλοφορίας κάθε φορά.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις