Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιφνιδιάστηκαν οι δάσκαλοι από την έναρξη των μαθημάτων στις 9 – Γαβρόγλου: Θα σταματήσουν οι τσακωμοί στο σπίτι

Αιφνιδιάστηκαν οι δάσκαλοι από την έναρξ...

Ο υπουργός Παιδείας άφησε ανοικτό το μέτρο να εφαρμοστεί από του χρόνου

Περαιτέρω διευκρινήσεις για την πρόταση της αλλαγής της ώρας έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία, ζήτησε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής, απέφυγε να τοποθετηθεί επί του ζητήματος, ανέφερε ωστόσο, ότι η ανακοίνωση της πρόθεσης αυτής του υπουργού Παιδείας αποτέλεσε «έκπληξη».

«Ήταν μια έκπληξη για εμάς. Λίγες ημέρες πριν το ανακοινώσει αρχικά, τον Αύγουστο ο υπουργός, είχαμε συνάντηση αλλά δεν ανέφερε τίποτα σχετικό. Για να πάρουμε θέση θα πρέπει να γνωρίζουμε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, σε ποιες έρευνες στηρίχθηκε, από ποιους εισηγήθηκε και με ποιο σκεπτικό, καθώς επίσης και ποια σύνδεση έχει με το γενικό σχεδιασμό για την εκπαίδευση και τα σχολεία», δήλωσε ο Κ. Κικινής.

Μάλιστα, ανέφερε ότι η ΔΟΕ θα ζητήσει σήμερα κιόλας νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ώστε μεταξύ άλλων, να δοθούν διευκρινήσεις για το ζήτημα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Γαβρόγλου: Ο εγκέφαλος «ξυπνάει» καλύτερα

Ο Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και του Βασίλη Λυριτζή, είπε για το θέμα τα εξής:

«Υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρές επιστημονικές μελέτες, για το πότε "ξυπνάει" λειτουργικά ο οργανισμός ενός εφήβου. Οι έφηβοι αποκτούν αυτά τα χαρακτηριστικά μέσα στη μέρα. Αυτή την εβδομάδα συγκροτώ μια επιτροπή με επιστήμονες τους οποίους είχα συμβουλευτεί, πριν το πω προφανώς. Είναι εξαιρετικά σοβαροί επιστήμονες που μελετούν αυτό το πρόβλημα σε όλον τον κόσμο. Έχει εφαρμογή σε πολλές χώρες. Να δούμε μαζί και με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και τα τεχνικά στοιχεία, και θα αποφασίσουμε» τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

«Οι μεγάλοι καβγάδες γίνονται για τρία πράγματα στα σπίτια. Το ένα είναι 'άφησε επιτέλους το κινητό σου και ασχολήσου με τα βιβλία'. Το δεύτερο είναι 'κοιμήσου, αργείς', και το πρωί 'ξύπνα, ξύπνα'. Είναι οι βασικές εντάσεις σε μία οικογένεια. Εμείς δεν λέμε ότι όλα αυτά ως διά μαγείας θα σταματήσουν", ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε πως με αυτή την αλλαγή βοηθιούνται πολύ οι οικογένειες που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, γιατί ξυπνούν πάρα πολύ νωρίς» είπε.

«Για το Λύκειο και το Γυμνάσιο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γιατί τα παιδιά πάνε μόνα τους στο σχολείο. Για το θέμα του Δημοτικού θα το μελετήσουμε. Προφανώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους νωρίτερα στο σχολείο. Να το δούμε και θα βρούμε λύση» πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου.

«Προσωπικά ως εκπαιδευτικός ενδιαφέρομαι για το τι λέει η κοινωνία. Η συζήτηση με την κοινωνία δεν γίνεται μεταφυσικά. Νομίζω πως όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε δυνατότητες στα γυμνάσια και τα λύκεια» τόνισε.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι «θα συζητήσουμε με πάρα πολλούς συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Δεν θα βιαστούμε να κάνουμε ας δούμε τα υπέρ και τα κατά και πάμε για τον Σεπτέμβρη του 2019».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις