Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

ΠΕΔΥ Πάτρας - Έληξε η σύμβαση του μοναδικού ρευματολόγου - Ένας ΩΡΛ και αυτός σε άδεια - Εκτός λειτουργίας το ακτινολογικό

ΠΕΔΥ  Πάτρας - Έληξε η σύμβαση του μοναδ...

Τι λέει στο thebest.gr ο Πρόεδρος των Ιατρών ΠΕΔΥ Πάτρας για το ιατρικό προσωπικό που φυλλοροεί

Μειώνεται ο αριθμός των γιατρών που βρίσκει ο ασφαλισμένος όταν επισκέπτεται τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ Πάτρας στον Άγιο Αλέξιο. Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Πρόεδρος των Ιατρών ΠΕΔΥ Πάτρας Χαράλαμπος Μπονάνος χθες έληξε η σύμβαση του μοναδικού ρευματολόγου, που υπηρετούσε στον Άγιο Αλέξιο.

"Έρχεται ο κόσμος και ζητάει ρευματολόγο. Πού θα απευθυνθούν όλοι αυτοί. Και τα ρευματολογικά είναι χρόνια νοσήματα.  Ποιος θα τους παρακολουθεί; Δεν μπορείς ν΄ανοίγεις νέες δομές, ΤΟΜΥ και να μη δίνεις απαντήσεις στα ερωτήματα των ασφαλισμένων, πού θα βρουν το γιατρό; Θα φέρουν ρευματολόγο;".

Tην ίδια ώρα πρόβλημα παρατηρείται και στην ειδικότητα ΩΡΛ. Υπηρετεί ένας μόνο γιατρός, ο οποίος αυτή την περίοδο έχει την κανονική του άδεια. Παράλληλα ζητούν από μαθητές να προσκομίσουν στα σχολεία χαρτί από ΩΡΛ δημόσιας δομής. "Εδώ δεν υπάρχει. Θα πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο όπου υπάρχει ήδη αναμονή. Υπάρχουν πολλά πρακτικά προβλήματα τα οποία τα λέμε εδώ και 2-3 χρόνια. Τα βιώνουμε γι αυτό φωνάζουμε. 'Όχι από αντιπολιτευτική διάθεση".

Επίσης, ο κ. Μπονάνος αναφέρει ότι λήγει η σύμβαση του καρδιολόγου που καλύπτει την απογευματινή βάρδια, ενώ συνταξιοδοτείται ο μοναδικός δερματολόγος.

Ακόμα, μετακινείται η μία από τις τρεις μικροβιολόγους στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, ενώ υπάρχει ένας μόνο ρευματολόγος.

Ως προς τα μηχανήματα ο Χαράλαμπος Μπονάνος υπογραμμίζει πώς το ακτινολογικό μηχάνημα είναι εκτός λειτουργίας και πως  ολόκληρο καλοκαίρι δούλεψε δύο μόνο εβδομάδες. "Θέλει αλλαγή είναι παλιός. Το λέμε χρόνια. Δεν μπορεί να γίνει μια ακτινογραφία, γιατί δεν υπάρχει άλλος. Ο μαστογράφος επίσης δεν λειτουργεί, ενώ δεν υπάρχει ούτε ψηφιακός εμφανιστής".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being