Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα σχολεία της Πάτρας τα στελέχη της δημοτικής Αρχής - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στα σχολεία της Πάτρας τα στελέχη της δη...

Το μήνυμα του δημάρχου στους μαθητές

Σήμερα Τρίτη 11 Σεπτέμβρη, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς  ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέα Αθανασόπουλο, επισκέφθηκαν το πλήρως ανακαινισμένο 47ο Δημοτικό Σχολείο στα Ζαρουχλέικα. Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων για την επίσκεψη, αναφέρονται τα εξής:

«Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του προς τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς, αφού καλωσόρισε τα παιδιά στο σχολείο και ιδιαίτερα τα «πρωτάκια», ανέφερε τα εξής:

«Εκ μέρους του Δήμου να ευχηθώ να είναι καλύτερη αυτή η χρονιά για όλους. Για τα παιδιά μας, τους γονείς, αλλά και τους δασκάλους μας γιατί είναι αυτοί που απλώνουν τις φτερούγες τους προστατεύουν τα παιδιά μας όταν είναι μακριά από το σπίτι τους δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να βγουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία.

Θα θέλαμε να είχαν όλοι δουλειά, σε κανένα σπίτι να μην υπήρχε ανεργία και οι μισθοί να ήταν αξιοπρεπείς και να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες των οικογενειών. Να μην υπήρχε η πίεση της επιβίωσης γιατί τα παιδιά μας καταλαβαίνουν την πίεση των γονιών τους και αυτό αποτυπώνεται στην ψυχή τους.

Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Μόνο έτσι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, διότι είναι άδικο το 2018, να υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες οικονομικές και τεχνολογικές και να περνάμε τόσο δύσκολα στην καθημερινότητά μας.

Από πλευράς του Δήμου, η προσοχή μας στα παιδιά είναι μεγάλη, γιατί σε αυτή την ηλικία, διαμορφώνεται η προσωπικότητά τους και πρέπει να έχουν τα εφόδια να αντιμετωπίσουν αργότερα τη ζωή. Σε αυτό συμβάλει και ένα καλό σχολείο, από πλευράς ασφάλειας, αλλά και ομορφιάς. Αυτό που δημιουργήσαμε σε αυτό το σχολείο, έγινε και σε άλλα σχολεία του Δήμου μας και συγκεκριμένα στο 35% των σχολείων. Δεν κάνουμε απλά μερεμέτια, αλλά έχουμε ξεκινήσει ριζική ανακαίνιση σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας και φτάσαμε σήμερα, το 35% των σχολείων μας να έχουν ανακαινιστεί και να είναι ασφαλή από όλες τις απόψεις, αλλά και όμορφα. Όλα αυτά γίνονται από τους εργαζόμενους του Δήμου, τους γονείς σας. Κι εσείς αυτούς πρέπει να μιμηθείτε. Μεγαλώνοντας, να γίνετε άξιοι όπως εκείνοι.

Θέλω να δώσω για μια ακόμα φορά συγχαρητήρια και να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όλους εκείνους που δούλεψαν για τα σχολεία και ήρθαν μόνο για 8 μήνες, αφού δεν έχουμε τη δυνατότητα να προσλάβουμε μόνιμο προσωπικό και απέδειξαν τι σημαίνει εργαζόμενος. Αν είχαμε μόνιμο προσωπικό και οι εργαζόμενοι δεν ήταν «παρκαρισμένοι» στα σπίτια τους, άνεργοι, θα είχαμε φτιάξει πολλά περισσότερα σχολεία.

Έχουμε πολλά να κάνουμε. Ενωμένοι και δυνατοί χωρίς διχόνοιες, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Καλή χρονιά!».

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο δημοτικός σύμβουλος Σάκης Μουστάκας, επισκέφθηκαν το Σχολικό Συγκρότημα (15ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο) Δροσιάς.

Στο σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ευχήθηκε τα καλύτερα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σημειώνοντας ότι «ως Δήμος στηρίζουμε τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη γνώση, που διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες, για όλα τα παιδιά.

Με την ακούραστη δουλειά των μόνιμων εργαζομένων του Δήμου και των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας με οκτάμηνη σύμβαση, ανακατασκευάστηκε μετά από δεκαετίες ολόκληρο το σχολικό συγκρότημα, σε μια λαϊκή συνοικία της πόλης μας. Ως Δήμος θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα και μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών μας, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Εκπαίδευση και στο Δήμο. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να καλύψουμε τις ανάγκες συντήρησης και τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων».

Οι Διευθυντές των σχολείων ευχαρίστησαν την Δημοτική Αρχή για τις εργασίες στο σχολικό συγκρότημα τονίζοντας ότι ένα αίτημα πολλών χρόνων της σχολικής κοινότητας, ικανοποιήθηκε.

Στον αγιασμό σχολείων του Δήμου, παραβρέθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα: Ο  Αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Μελάς επισκέφθηκε το 60ο Δημοτικό Σχολείο, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας το Δημοτικό Σχολείο Αραχωβιτίκων, ο Αντιδήμαρχος Έργων Χρήστος Κορδάς το 21ο Δημοτικό Σχολείο και το 17ο Γυμνάσιο, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βασίλης Θωμόπουλος το ΕΠΑΛ Αγίας Σοφίας, ο Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος το 50ο Δημοτικό Σχολείο, η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Ιουλία Γιαννιτσοπούλου το σχολικό συγκρότημα Βραχνεΐκων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), ο Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας Δημήτρης Πελεκούδας το Δημοτικό σχολείο Σαραβαλίου, ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θόδωρος Τουλγαρίδης το Σχολικό Συγκρότημα Τεμπονέρα, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Τάκης Πετρόπουλος το Σχολικό Συγκρότημα Παπανδρέου και η δημοτική σύμβουλος Ελένη Λέκκα, το 7ο ΓΕΛ Ζαρουχλεΐκων.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις