Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απορρίφθηκε το αίτημα του Νίκου Παλαιοκώστα για πενθήμερη άδεια από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών

Απορρίφθηκε το αίτημα του Νίκου Παλαιοκώ...

Τι λέει η δικηγόρος του

Απορρίφθηκε  το αίτημα του Νίκο Παλαιοκώστα να λάβει πενθήμερη άδεια από της φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, στις οποίες κρατείται. Αν και είχε τη θετική εισήγηση του συμβουλίου των φυλακών το αίτημα του, αδερφού του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα δεν έγινε δεκτό.

Μπήκαμε στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου – Οι κρατούμενοι που φουρνίζουν κάθε μέρα 700 κιλά ψωμί, οι συνθήκες ζωής και ο Παλαιοκώστας…

Ο 58χρονος είναι φυλακισμένος από το 2006, δεν έχει βάψει ποτέ τα χέρια του με αίμα και χαρακτηρίζεται από τους συγκρατούμενους του και τη διεύθυνση των φυλακών ως υπόδειγμα κρατουμένου. Ωστόσο το αίτημά του για άδεια, απερρίφθη μία ακόμη φορά.

Επιπρόσθετα, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και έχει μεταφερθεί αρκετές φορές σε νοσοκομεία της Πάτρας και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, χωρίς ποτέ να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.


H δικηγόρος του Νίκου Παλαιοκώστα κυρία Ελισάβετ Πούλιου, μιλώντας στο protothema.gr τονίζει:  «Η ελληνική σωφρονιστική νομοθεσία προβλέπει χορήγηση τακτικών αδειών σε κρατουμένους εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Είτε έχουν καλή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της κράτησης τους, είτε δεν είναι ύποπτοι φυγής. Και ο Νίκος Παλαιοκώστας τις πληροί εφόσον είναι υπόδειγμα κρατουμένου έχοντας άψογη συμπεριφορά τόσο προς τους σωφρονιστικούς όσο και προς τους συγκρατουμένους του. Παρόλα αυτά, απορρίπτονται με επίκληση του παρελθόντος προ της κράτησης του, ενώ θα έπρεπε να κρίνεται για την περίοδο που κρατείται».

Σε ρεπορτάς του thebest.gr από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πάτρών, τον Απρίλιο του 2016, είχε γίνει ιδιάιτερη αναφορά στον Νίκο Παλαιοκώστα.

Θυμίζουμε:

Ο Νίκος Παλαιοκώστας

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Νίκος Παλαιοκώστας. Ο διαβόητος κρατούμενος, ο οποίος επί σειρά ετών κρατείται στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου θεωρείται παράδειγμα κρατουμένου. Δεν δημιουργεί ποτέ πρόβλημα. Οι σχέσεις του με το προσωπικό είναι άψογες. Γυμνάζεται συνέχεια. Οι άλλοι κρατούμενοι τον σέβονται. Εξάλλου πλησιάζει ο χρόνος αποφυλάκισής του, ωστόσο πάντα υπάρχει επιφυλακή για την περίπτωσή του. Οι περισσότεροι Πατρινοί θυμούνται ότι κάθε φορά που για λόγους υγείας μεταφερόταν στο νοσοκομείο της Πάτρας στηνόταν ολόκληρη επιχείρηση. Δεν χαίρει ωστόσο ιδιαίτερης μεταχείρισης, αφού κρατείται σε κελί με 4 διπλά κρεβάτια. Σύνολο δηλαδή 8 κρατούμενοι σε κάθε εξαιρετικά μικρής διάστασης κελί με μια κοινή τουαλέτα εντός. Η ασφυκτική ατμόσφαιρα στα κελιά είναι απόρροια του γεγονότος ότι οι φυλακές είχαν κατασκευαστεί το 1978 για μόλις 400 κρατούμενους, ενώ σήμερα φιλοξενούν τους διπλάσιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα ίχνη του πλαστικού χειρουργού που έκανε αγνώριστο τον Βασίλη ...

Βασίλης Παλαιοκώστας: Τα σενάρια για «ολική ... - The Best News

H Europol θυμίζει τον Έλληνα... φαντομά Βασίλη Παλαιοκώστα ...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις