Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι 5 ειδικότητες του ΙΕΚ του ΟΑΕΔ Πάτρας- ΔΩΡΕΑΝ η φοίτηση, με εργασιακή πρακτική και χωρίς όριο ηλικίας

Οι 5 ειδικότητες του ΙΕΚ του ΟΑΕΔ Πάτρας...

Μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

Πέντε είναι οι ειδικότητες με τις οποίες θα ξεκινήσεις φέτος το πρώτο εξάμηνο το ΙΕΚ του ΟΑΕΔ Στην Πάτρα. Η φοίτηση στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ είναι εντελώς δωρεάν, διαρκεί 4 εξάμηνα και ακολουθείται από πρακτική 960 ωρών.

Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν την πιστοποίησή τους από τον ΕΟΠΕΚ που είναι ο αρμόδιος φορέας και με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζονται επαγγελματικά σε όλα τα επίπεδα. Μπορούν δηλαδή να ανοίξουν το δικό τους μαγαζί, εργαστήρι κτλ. ή αν εργαστούν σε κάποια από τις επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν.

Οι ειδικότητες και τα άτομα που θα πάρουν στο κάθε τμήμα έχουν ως εξής:

1. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης 22 Σπουδαστές-τριες (1 τμήμα)

2. Τεχνικός Αρτοποιός-ζαχαροπλαστικής 22 Σπουδαστές-τριες (1 τμήμα)

3. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα-Web designer-Developer/ Video Gammes). 22 Σπουδαστές-τριες (1 τμήμα)

4. Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής. 22 Σπουδαστές-τριες (1 τμήμα)

5. Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου Φοροτεχνικού Γραφείου. 22 Σπουδαστές-τριες (1 τμήμα).

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στην ηλικία των υποψηφίων για μια θέση στα τμήματα που θα λειτουργήσουν και ως εκ τούτου συμπολίτες μεγαλύτερης ηλικίας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα στη ζωή τους.

Στην περίπτωση που οι αιτήσεις που θα υποβληθούν για κάποιες ειδικότητες είναι περισσότερες από τις 22 θέσεις τότε ισχύει μοριοδότηση η οποία σχετίζεται με τον βαθμό του απολυτηρίου του ενδιαφερόμενου καθώς και κοινωνικά κριτήρια. Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών καθώς και όσοι έχουν εργασιακή εμπειρία στον συγκεκριμένο κλάδο σπουδών έχουν επιπλέον μόρια. Η δε προϋπηρεσία στον τομέα δίνει πλεονέκτημα και στην πρακτική εξάσκηση που ακολουθεί του κύκλου των σπουδών.

Στόχος της διοίκησης του ΙΕΚ του ΟΑΕΔ επιλέγει ειδικότητες που έχουν ανταπόκριση στην αγορά εργασίας και που είναι δημοφιλείς. Μεγάλη είναι η ζήτηση τα τελευταία χρόνια για την κομμωτική, συνεχώς ανερχόμενη η αρτοποιία-ζαχαροπλαστική, ενώ εξαιρετικά δημοφιλής είναι η ζήτηση των υπολογιστών που θεωρείται ένας από τους πιο σύγχρονους και περιζήτητους κλάδους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, 8:00 με 14:00 στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ στο Ρίο, Πανεπιστημίου 21. Για την αίτηση απαιτείται το απολυτήριο λυκείου, ταυτότητα και όλα τα έγγραφα που θα αποδεικνύουν τα κοινωνικά κριτήρια που προσφέρουν επιπλέον μόρια καθώς και την εργασιακή εμπειρία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις