Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άνοιξαν σήμερα τα σχολεία -Πρώτο κουδούνι για 30.000 μαθητές στην Πάτρα - ΦΩΤΟ

Άνοιξαν σήμερα τα σχολεία -Πρώτο κουδούν...

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το ολοήμερο πρόγραμμα

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε ήδη σε πολλά σχολεία της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας. Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού.

Δειτε φωτο από το συγκρότημα σχολείων Γλαράκη, όπου στεγάζονται το 8ο και το 9οΔημοτικό Σχολείο της Πάτρας (περιοχή Ταμπαχάνων), στο οποίο ήταν παρών ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, καθώς και από το σχολικό συγκρότημα Δροσιάς στο οποίο βρέθηκε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

H ώρα έφτασε. Τα σχολεία ανοίγουν σήμερα και η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τους καθιερωμένους αγιασμους. Τέρμα, λοιπόν, το διάλειμμα για μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, τα... κεφάλια μέσα.

Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, η φετινή αναμένεται να αρχίσει με τα βιβλία έτοιμα και με λιγότερα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, αφού σε πρώτη φάση, από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, προσελήφθησαν 19.480

Από αυτούς, 12.392 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας, έχει εκφράσει την ικανοποίησή του για το ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι «η υποχρέωση της Πολιτείας υλοποιείται στο ακέραιο».

Εξάλλου, από τη νέα σχολική χρονιά, σε ορισμένες τάξεις, οι μαθητές θα έχουν νέα βιβλία σε συγκεκριμένα μαθήματα. Ειδικότερα, νέο βιβλίο θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε' Δημοτικού, τα Γερμανικά της Α' Λυκείου, τα Γαλλικά της Β' Λυκείου, καθώς επίσης και το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β' Λυκείου.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης  Κώστα Γιαννόπουλο τη φετινή σχολική περίοδο δεν θα περιμένουν οι μαθητές τους εκπαιδευτικούς να μπουν στην τάξη.

Ως προς τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είπε στο thebest.gr πως η κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικούς είναι σχεδόν στο 100%, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπάρχουν κενά αλλά χωρίς αυτό να αναιρεί το άνοιγμα όλων των σχολείων και την πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος.

Στο Δήμο Πατρέων υπάρχουν 257 σχολικές μονάδες, όπου φοιτούν 30.000 μαθητές και μαθήτριες, χωρίς να παρέχονται οι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση και τη λειτουργία τους, ανέφερε χθες ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.


Διευθυντής εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας: "Φέτος δεν θα περιμένουν οι μαθητές τους εκπαιδευτικούς να μπουν στις αίθουσες" - ΒΙΝΤΕΟ

Και πρόσθεσε: «Σε μια προσπάθεια να καλυφθούν στο μέτρο του δυνατού τα κενά που προκαλεί η υποχρηματοδότηση, ο Δήμος μας διέθεσε από το ταμείο του, από χρήματα δηλαδή που συγκεντρώνονται μέσω της Δημοτικής φορολογίας, το ποσό των 876.000 ευρώ για τις ανάγκες των σχολείων την περίοδο 2017 - 2018.

Με την ακούραστη προσφορά του μόνιμου προσωπικού και με την συμβολή των εργαζομένων στα 8μηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας πραγματοποιήθηκε σημαντικός αριθμός παρεμβάσεων στα σχολικά συγκροτήματα.

Ανακαινίστηκαν 34 σχολικά συγκροτήματα και προγραμματίζονται ανάλογες εργασίες σε ακόμα 27 σχολεία.

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του νέου κτιρίου του 3ου Γυμνασίου. Έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες μελέτες για την ανέγερση του σεισμόπληκτου κτιρίου του 12ου Δημοτικού, της ενεργειακής αναβάθμισης 10 σχολικών κτιρίων και διεκδικούμε τη χρηματοδότησή της υλοποίησής τους.

Εγκαθίσταται σύστημα αντικεραυνικής προστασίας στα σχολεία. Προχωρούν οι διαδικασίες για παρεμβάσεις στην κτιριακή υποδομή και στους αύλειους χώρους σε πολλές σχολικές μονάδες συνολικού ύψους 2,1 εκατ. ευρώ.

Αξιοποιούμε το χώρο του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου για την ανέγερση σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου. Διεκδικούμε την χρηματοδότηση της κατασκευής νέων κτιρίων του Δημοτικού Αγ. Βασιλείου και του 10ου Λυκείου στις Ιτιές στα υπάρχοντα δημοτικά οικόπεδα».

 

Στα σχολεία που έχουν γίνει παρεμβάσεις, όπως έχει γράψει το thebest.gr είναι τα εξής:

8ο Λύκειο Πατρών, Γυμνάσιο και στο Λύκειο των Βραχνείκων, σχολικό συγκρότημα «Δροσιάς» (17ο Δημοτικό Σχολείο και 2ο Νηπιαγωγείο), 13ο Γυμνάσιο Πατρών, 13ο Δημοτικό Σχολείο και στο 1ο Νηπιαγωγείο στην Αγία Τριάδα, 26ο Δημοτικό Σχολείο στην Αγία Σοφίας, εγκαταστάσεις του 60ου Δημοτικού Σχολείου και του 42ου και 57 Νηπιαγωγείων, 47ο και στο 14ο Νηπιαγωγείο στα Ζαρουχλέικα και Παιδικό Σταθμό στην Τριών Ναυάρχων.

50ο Δημοτικό Σχολείο, 52ο Δημοτικό Σχολείο, Δημοτικό Σχολείο Καμινίων, 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας, 1ο και 2οΔημοτικό Σχολείο Οβρυάς. Δημοτικό Σχολείο Καστριτσίου και στο Δημοτικό Σχολείο Ψαθοπύργου. Επίσης, στο 2ο Γυμνάσιο, στο 9ο Γυμνάσιο και στο 13ο Λύκειο και Εσπερινό, Γυμνάσιο και Λύκειο Παραλίας, Γυμνάσιο και Λύκειο Ρίου και Γυμνάσιο Αγίου Βασίλείου – Ρίου.

Σήμερα ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή παρευρεθούν στις καθιερωμένες τελετές αγιασμού σε σχολεία και συγκεκριμένα:

Ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης  και ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Αθανασόπουλος θα επισκεφθούν το 47ο Δημοτικό Σχολείο, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη το 15ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς το 60ο Δημοτικό Σχολείο, ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας το Δημοτικό Σχολείο Αραχωβιτίκων, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς το 21ο Δημοτικό Σχολείο, ο Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος το 50ο Δημοτικό Σχολείο, η Αντιδήμαρχος Ιουλία Γιαννιτσοπούλου το σχολικό συγκρότημα Βραχνεΐκων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Πελεκούδας το Δημοτικό σχολείο Σαραβαλίου.

Στους αγιασμούς των σχολείων θα παραστούν την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Επιπλέον τμήματα στα Γυμνάσια Χαλανδρίτσας και Φαρρών, ζητά ο Θάνος Καρπής


Γρ. Αλεξόπουλος: Όλα έτοιμα για τη μεταφορά μαθητών της Αχαΐας

 


Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης θα βρίσκεται στις 08.10 π.μ  στο 45οΔημοτικό Σχολείο της Πάτρας, στην περιοχή Μπεγουλάκη, στις 08.45 π.μ στο συγκρότημα σχολείων Γλαράκη, όπου στεγάζονται το 8ο και το 9οΔημοτικό Σχολείο της Πάτρας (περιοχή Ταμπαχάνων), ενώ το απόγευμα στις 7, θα παρευρεθεί στον αγιασμό του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ, στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Πράτσικα..

Αντίστοιχα σε αγιασμούς σχολείων θα βρίσκονται:

Πρόεδρος Περιφερειακού ΣυμβουλίουΓεώργιος Αγγελόπουλος στο 61οΔημοτικό Σχολείο Πάτρας και το 10ο Γυμνάσιο Πάτρας.

Χωρικοί ΑντιπεριφερειάρχεςΑντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος στο 12ο Γυμνάσιο Πατρών και στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά στο 3ο Λύκειο  Αγρινίου και στο  Γυμνάσιο Θέρμου, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος στο 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο Πύργου.

Θεματικοί ΑντιπεριφερειάρχεςΑντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Διοίκησης και Συντονισμού Δημήτρης Δριβίλας στο 49ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, 62ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας και στο 5ο Εσπερινό Λύκειο, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και ΕνέργειαςΝικόλαος Μπαλαμπάνης στο  Γυμνάσιο-Λύκειο  Ευηνοχωρίου και στο 2οΔημοτικό Σχολείο  Μεσολογγίου, Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας στο Δημοτικό  Σχολείο Φυτειών και στο Λύκειο Κατούνας, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος στο Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο Ανδρίτσαινας.

Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο στην Ανθούπολη,

Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων: Αναστασία Τογιοπούλου στο Γυμνάσιο Δεμενίκων

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας: Απόστολος Ευθυμίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και στο Λύκειο Νεοχωρίου, Πολυδεύκης Κοκκινοβασίλης στο 1ο Δημοτικό  Σχολείο  Αγρινίου.

ΠΕ Αχαΐας: Σάκης Μαυρόγιαννης στο Δημοτικό Σχολείο Λάππα,Θεόδωρος Νασιώτης στο Γυμνάσιο-Λυκειο Καλαβρύτων.

ΠΕ Ηλείας: Παναγιώτης Πλατανιάς στο Ειδικό Σχολείο Σκουροχωρίου, Λάμπης Αριστειδόπουλος Δημοτικό –Γυμνάσιο  -Λύκειο  Βούρναγο και στο Ειδικό Σχολείο Σκουροχωρίου, Εύη Βεργοπούλου στο 2ο Λύκειο Αμαλιάδας.

Χρήσιμες πληροφορίες για γονείς μαθητών

Χωρίς αλλαγές στο ωράριο ξεκινάει η φετινή σχολική χρονιά με τον αγιασμό στα σχολεία της χώρας. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, με την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019, κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου από 3 έως 10 Σεπτεμβρίου, σε επίπεδο σχολικής μονάδας, γίνονται όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες που σχετίζονται με την οργάνωση και λειτουργία του σχολείου καθώς και τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου όπως αναφέρονται στο άρθρο 10 του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109Α).

Κατά την πρώτη ημέρα του διδακτικού έτους για τους μαθητές, στις 11 Σεπτεμβρίου 2018, γίνεται ο καθιερωμένος αγιασμός ενώ δίνονται οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου, οι μαθητές παραλαμβάνουν τα βιβλία τους και αποχωρούν.

Σε άλλη εγκύκλιο για τα νηπιαγωγεία κατά την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, στις 11 Σεπτεμβρίου 2018, γίνεται ο καθιερωμένος Αγιασμός και δίνονται οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

Στην αρχή του διδακτικού έτους και για διάστημα όχι μεγαλύτερο δύο (2) εβδομάδων μπορεί να εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο παραμονής στο νηπιαγωγείο για ορισμένα νήπια/προνήπια που φοιτούν για πρώτη φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσαρμογή τους. Το ευέλικτο ωράριο καθορίζεται από τον εκπαιδευτικό της τάξης και τον σύλλογο διδασκόντων, σε συνεργασία με τους γονείς ή κηδεμόνες του νηπίου. Μετά την πάροδο των δύο (2) εβδομάδων, το σύνολο των νηπίων ακολουθεί κοινό ωράριο.

Στην εγκύκλιο για την λειτουργία των δημοτικών σχολείων καθορίζεται ότι το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του σχολείου συντάσσεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Η σύνταξη του εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος συνιστά ευθύνη του Διευθυντή/ντριας ή του Προϊσταμένου/νης του σχολείου και υλοποιείται με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα υποβάλλεται σε τρία αντίγραφα στον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων για έγκριση. Ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων επιστρέφει ένα θεωρημένο αντίγραφο στο σχολείο και ένα άλλο αντίγραφο αποστέλλει στον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ώρα του αγιασμού ανακοινώνεται από το εκάστοτε σχολείο.

Ο Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Νηπιαγωγείου περιλαμβάνει: α) το βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές (νήπια και προνήπια), αφορά όλα τα τμήματα και διαρκεί από τις 8.15 μέχρι τις 13.00 και β) το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα που διαρκεί από τις 13.00 μέχρι τις 16:00.

Στο πλαίσιο του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας τμήματος πρόωρης υποδοχής από 7:45 μέχρι 8:30.

 

Η πρόωρη υποδοχή μαθητών/τριών (07:45-08:30), αποτελεί διδακτικό χρόνο για τον/την εκπαιδευτικό και ανατίθεται σε έναν από τους εκπαιδευτικούς του πρωινού προγράμματος. Η υποδοχή των μαθητών είναι διάρκειας 15 λεπτών και γίνεται από 7:45 έως 8:00 για το τμήμα πρόωρης υποδοχής και από 8:15 έως 8:30 για το βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα.

Η προετοιμασία – αποχώρηση των μαθητών από το βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται από τις 12.45 έως τις 13.00. Στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα η αποχώρηση γίνεται στις 16.00.

Στα 6/θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος (1η, 2η, 3η ώρα) είναι 14 φοιτώντες μαθητές. Στις σχολικές μονάδες οι οποίες λειτουργούν ως 4/θέσιες και 5/θέσιες ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος (1η, 2η, 3η ώρα) ορίζεται στους 10 φοιτώντες μαθητές.

Όταν ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι χαμηλότερος των 14 φοιτώντων μαθητών σε 6/θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία ή είναι χαμηλότερος των 10 φοιτώντων μαθητών σε 4/θέσια και 5/θέσια Δημοτικά Σχολεία, τότε με απόφαση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος.

Εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε μήνα, με ευθύνη του Διευθυντή/ντριας της σχολικής μονάδας, συντάσσεται και αποστέλλεται στην οικεία Διεύθυνση αναλυτική κατάσταση φοιτώντων μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Επισημαίνεται ότι η φοίτηση των μαθητών/τριών του Ολοήμερου Προγράμματος διακόπτεται όταν ο μαθητής/τρια συμπληρώσει 15 συνεχόμενες απουσίες, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από ιατρική γνωμάτευση, όταν ο γονέας ή κηδεμόνας ζητήσει τη διακοπή της φοίτησης με γραπτή αίτησή του ή όταν ο γονέας ή κηδεμόνας δεν επικαιροποιήσει την εγγραφή του μαθητή/τριας κατά το 2ο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και το 1ο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

 

Στα Ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσει το Ολοήμερο Πρόγραμμα μετά την λήξη του υποχρεωτικού ωραρίου στις 13:30, είναι η εγγραφή τουλάχιστον των 2/3 των μαθητών για τα 1/θέσια Δημοτικά Σχολεία και 10 μαθητών για τα 2/θέσια και 3/θέσια Δημοτικά Σχολεία. Δικαίωμα εγγραφής στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα των ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων έχουν όλοι οι μαθητές/τριες του σχολείου. Στα ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία η αποχώρηση των μαθητών/τριών του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος πραγματοποιείται στις 16:00. Υπεύθυνος για την αποχώρηση των μαθητών/τριών είναι ο εκπαιδευτικός που διδάσκει στο ολοήμερο πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, στην περίπτωση που ο αριθμός των φοιτώντων μαθητών στα λειτουργούντα τμήματα του Ολοήμερου Προγράμματος δεν πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις, τότε αναστέλλεται η λειτουργία τους με απόφαση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από σχετική εισήγηση του Προϊστάμενου Εκπαιδευτικών Θεμάτων. Εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε μήνα, με ευθύνη του Προϊσταμένου/ης της σχολικής μονάδας, συντάσσεται και αποστέλλεται στην οικεία Διεύθυνση αναλυτική κατάσταση φοιτώντων μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα η οποία κοινοποιείται στον οικείο Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων.

Στο Ολοήμερο πρόγραμμα του Ενιαίου τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου (4/θ και άνω), ορίζεται ανά ημέρα, ο εκπαιδευτικός που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος. Η ημερήσια ευθύνη λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος, μπορεί να ανατίθεται σε εκπαιδευτικό κάθε ειδικότητας, καθώς και στον Διευθυντή/ντρια του σχολείου. Στους εκπαιδευτικούς που φέρουν την ευθύνη λειτουργίας στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται χορήγηση επιδόματος.

Κατά το 1ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου το Σχολικό Συμβούλιο συνεδριάζει και αποφασίζει τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της διαδικασίας σίτισης των μαθητών που θα εγγραφούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Το γεύμα των μαθητών/τριών παρασκευάζεται στο σπίτι με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους. Ο υπεύθυνος του Ολοήμερου Προγράμματος καθώς και οι εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν την επίβλεψη της διαδικασίας σίτισης, βοηθούν και καθοδηγούν τους μαθητές/τριες ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες που αφορούν στη διαδικασία του γεύματος και να εξυπηρετούνται αυτόνομα. Σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στους μαθητές/τριες των μικρών τάξεων μέχρι να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ –ΜΠΕ και xristika.gr

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις