Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι τουρίστες στη Φλωρεντία θα πληρώνουν πρόστιμο, αν τρώνε στον δρόμο

Οι τουρίστες στη Φλωρεντία θα πληρώνουν ...

Τι λένε οι Times

Οι τουρίστες που θα τρώνε στους δρόμους της Φλωρεντίας θα πληρώνουν πλέον πρόστιμο ύψος € 150 έως € 500. Οι νέοι κανόνες τέθηκαν σε ισχύ, καθώς η πόλη αγωνίζεται να διαχειριστεί την τεράστια αύξηση των τουριστών, που προσελκύονται από πτήσεις χαμηλού κόστους και φτηνά ενοίκια για διαμονή σε σπίτια μέσω ιστοσελίδων όπως η Airbnb.

Οι Times αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή της ιταλικής πόλης έβαλε στο στόχαστρο τους τουρίστες που τρώνε πανίνι, φοκάτσιες και πίτσες στους δρόμους και αφήνουν απορρίμματα πίσω τους.

Η απαγόρευση ισχύει στους δρόμους κοντά σε ένα ντελικατέσεν, το «All Antico Vinaio», το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές αφού ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο στη Φλωρεντία από ταξιδιωτικό περιοδικό.

Η ανακήρυξή του οδήγησε σε υψηλές βαθμολογίες στο TripAdvisor και αυτό οδήγησε στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων τουριστών στους ήδη συμφορημένους δρόμους.

Το ζήτημα ήρθε στο φως, όταν ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος δερμάτινων ειδών λογομάχησε με μια οικογένεια Ισπανών που καθόταν και έτρωγε στην είσοδό του - οι ντόπιοι τώρα παραπονούνται ότι δεν μπορούν να φτάσουν στα καταστήματά ή τις κατοικίες τους λόγω των πολλών τουριστών που κάθονται κάτω.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις