Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Στις κάλπες οι γιατροί της Πάτρας στις 14 Οκτωβρίου – Μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου οι υποψηφιότητες – Ποιοι κατεβαίνουν

Στις κάλπες οι γιατροί της Πάτρας στις  ...

Στις 28 Σεπτεμβρίου ο κατάλογος τους εκλογικού σώματος

Κάλπες στήνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών στις 14 Οκτωβρίου. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στα γραφεία του στην οδό Βότση 42, από το πρωί στις 7.30 ως τις 6.49 το απόγευμα.

Οι γιατροί καλούνται να εκλέξουν το νέο 13μελές Διοικητικό Συμβούλιο, Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και 6 τακτικά μέλη και ισάριθμα αναπληρωματικά, του Πειθαρχικού Συμβουλίου, δέκα (10) εκπροσώπους του Συλλόγου στην Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και τριμελή εξελεγκτική επιτροπή. Οι υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν ως τις 13 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Για την τακτοποίηση της εισφοράς για να έχουν οι γιατροί δικαίωμα ψήφου, η προθεσμία είναι ως τις 5 Οκτωβρίου και ώρα 3 το μεσημέρι.

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 θα εκτεθεί στα γραφεία του Συλλόγου κατάλογος των εχόντων δικαίωμα ψήφου μελών, ο οποίος υπόκειται στον έλεγχο κάθε μέλους του Συλλόγου και διορθώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη αίτηση μέλους ή οποιουδήποτε δικαιολογεί ειδικό έννομο συμφέρον.

Οι υποψήφιοι

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημα κατάθεση υποψηφιοτήτων , αλλά όπως όλα δείχνουν οι παρατάξεις που λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία είναι:

«ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» (ΙΑΣΥ ) που εκπροσωπείται στο ΔΣ από τους: Αννα Μαστοράκου, Γεώργιο Πατριαρχέα, Γεώργιο Σκρουμπή, Νικόλαο Καρατζά, Νικόλαο Καρούζο, Κωνσταντίνος Σβόλης.

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ» ( Ε.Σ.Ι.) με το οποίο έχουν εκλεγεί οι: Παναγιώτης Μέγας, Ευάγγελος Παπαδέας, Παναγιώτα Τάγαρη.

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ» (Α.Κ.Ι .) με το οποίο στο νυν ΔΣ έχουν εκλεγεί η Αικατερίνη Γατοπούλου, η οποία άλλωστε είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου, και ο Φώτιος Καρβελάς.

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ»(ΔΗΠΑΚ) το οποίο εκπροσωπεί ο Θεόδωρος Τουλγαρίδης.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα συμμετάσχει το ψηφοδέλτιο της «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ» με επικεφαλής τον Κώστα Σκουρλά ο οποίος είναι μέλος και στην παρούσα διοίκηση ή θα συνεργαστεί με άλλη κίνηση.

Όλα δείχνουν το νέο ψηφοδέλτιο που θα προστεθεί στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση είναι αυτό των Υγειονομικών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με επικεφαλής τον Απόστολο Σωτηρούδη.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο διάστημα κατά το οποίο είναι Πρόεδρος του Iατρικού Συλλόγου Πατρών λέγοντας πως ήταν ένα διάστημα κατά το οποίο αντιμετωπίστηκαν πολλά από τα προβλήματα των γιατρών, αλλά και θέματα στο χώρο της υγείας.

«Στο Προεδρείο συνυπήρξε η δική μου παράταξη (Ιατρική Ανεξάρτητη Συνεργασία) και η Ιατρική Ανεξάρτητη Συνεργασία της κας Γατοπούλου. Πραγματικά έχω να πω μόνο τα καλύτερα σε επίπεδο συνεργασίας. Καταφέραμε να κρατήσουμε το Σύλλογο μακριά από σκοπιμότητες και να τον προφυλάξουμε από σκιές. Αυτό θέλουμε να το διατηρήσουμε. Πραγματικά ευχαριστώ όλους τους Συμβούλους για τη συνεργασία και για όσα καταφέραμε» ανέφερε στο thebest.gr η Άννα Μαστοράκου.

Στις κάλπες τον Οκτώβριο οι γιατροί - Ποιοι θα είναι ... - The Best News

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

(ΕΚΛΕΓΕΙΝ)

Δικαίωμα να ψηφίσουν στις αρχαιρεσίες έχουν:

οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ιατροί που δεν διατελούν σε προσωρινή παύση. (ΑΡΘΡΟ 304, παρ 1, περ. β). [Σημ.: Τα εγγεγραμμένα μέλη στο ειδικό μητρώο δεν έχουν δικαίωμα εκλέγειν. (Άρθρο 293, παρ 2.)]

όσοι δεν έχουν τιμωρηθεί τελεσίδικα από οποιοδήποτε όργανο με την ποινή της παύσης άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος. (άρθρο 304, παρ 2 περ. γ)

όσοι έχουν εξοφλήσει την εισφορά του τρέχοντος έτους 2018 οκτώ (8) τουλάχιστον ημερολογιακές ημέρες πριν την ημέρα των αρχαιρεσιών δηλαδή έως την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 3 μ.μ. (Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη που εξοφλήσουν την εισφορά τους ηλεκτρονικά όπως αποδεικνύεται από τα Τραπεζικά Ιδρύματα) (Η οικονομική τακτοποίηση μπορεί να ελεγχθεί ηλεκτρονικά ΕΔΩ). (ΑΡΘΡΟ 304, παρ 2, α)

Β. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

(ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ)

Δικαίωμα του εκλέγεσθαι στα όργανα του Ιατρικών Συλλόγου έχουν τα μέλη που:

είναι οικονομικώς τακτοποιημένα στον Ιατρικό Σύλλογο τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες. Δηλ.: εξόφληση εισφοράς έτους 2018 έως την Πέμπτη 13/9/2018, ώρα 2 μ.μ. (Η οικονομική τακτοποίηση μπορεί να ελεγχθεί ηλεκτρονικά ΕΔΩ).  ΑΡΘΡΟ 304, παρ 2

δεν έχουν τιμωρηθεί από πρωτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο του Ιατρικού Συλλόγου (εκτός από την ποινή της επίπληξης) ή άλλο αρμόδιο όργανο ή με βάση τις διατάξεις των άρθρων 63 και 67 Π.Κ. (Η απαγόρευση ισχύει για μια πενταετία από την τιμωρία. Σε περίπτωση τελεσίδικης αθώωσης νωρίτερα, αυτοδίκαια επανακτάται το δικαίωμα αυτό) (άρθρο 304, παρ 2)

δεν έχουν τιμωρηθεί τελεσίδικα από οποιοδήποτε όργανο με την ποινή της παύσης άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος. (άρθρο 304, παρ 2)

δεν έχουν εκκρεμή υπόθεση για ατιμωτικό αδίκημα κατά τον Ποινικό Κώδικα ή κακούργημα. (Αποκτούν και πάλι το δικαίωμα του εκλέγεσθαι εφόσον κοινοποιηθεί στο Ιατρικό Σύλλογο, και με επιμέλεια του ίδιου του ιατρού, τελεσίδικη αθωωτική απόφαση) (άρθρο 304, παρ 2)

εκτεθούν ως υποψήφιοι εκπρόσωποι στον Π.Ι.Σ. να έχουν διατελέσει μέλη σε Ιατρικό Σύλλογο για έναν (1) τουλάχιστον χρόνο πριν την υποβολή της υποψηφιότητάς τους. Δεν έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα για να εκλεγούν εκπρόσωποι στον Π.Ι.Σ. οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές. (Παρ 1,2,4 άρθρου 279)

εκτεθούν ως υποψήφιοι των Πειθαρχικών Συμβουλίων, (Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, μέλη) να έχουν ασκήσει το επάγγελμα για είκοσι (20) τουλάχιστον έτη, στον ίδιο ή σε άλλο ιατρικό σύλλογο. (Άρθρο 324 παρ.2)

Τα εγγεγραμμένα μέλη στο ειδικό μητρώο δεν έχουν δικαίωμα εκλέγεσθαι. (Άρθρο 293, παρ 2.)

Γ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Οι υποψήφιοι εντάσσονται είτε σε συνδυασμούς είτε ως μεμονωμένοι. (Άρθρο 305 παρ. 1).

Ο αριθμός των υποψηφίων κάθε συνδυασμού δεν μπορεί να υπερβαίνει το διπλάσιο του αριθμού των εκλεγομένων. [Άρθρο 305 παρ. 1]. (Ως εκ τούτου ανά όργανο: α) για το Διοικητικό Συμβούλιο έως και 26 υποψήφιοι β) για τακτικά μέλη Πειθαρχικού έως και 12 υποψήφιοι και έως και ισάριθμοι αναπληρωματικά, γ) για εκπρόσωποι στον ΠΙΣ έως και 20 υποψήφιοι και δ) για την Εξελεγκτική Επιτροπή έως και 6 υποψήφιοι).

Υποψήφιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και υποψήφιο μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου ή της Εξελεγκτικής Επιτροπής. (Άρθρο 305 παρ. 1).

Η ανακήρυξη υποψηφίων για τα όργανα του ΙΣΠ ενεργείται κατόπιν αίτησης των συνδυασμών (ΕΔΩ) ή μεμονωμένων υποψηφίων (ΕΔΩ) υποβαλλόμενης στην Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου μέχρι την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 2 μ.μ.. (Άρθρο 305 παρ. 2). Η αίτηση είναι απαράδεκτη αν δεν συνοδεύεται από βεβαίωση του Συλλόγου σχετικά με την εγγραφή σε αυτόν και την οικονομική τακτοποίηση όλων των υποψηφίων των συνδυασμών και των μεμονωμένων υποψηφίων. Άρθρο 305 παρ. 3. (Η βεβαίωση αυτή σε ότι αφορά στους συνδυασμούς θα εκδοθεί αυτεπαγγέλτως από τον ΙΣ Πατρών εφόσον πληρούνται τα κριτήρια υποψηφιότητας ανά υποψήφιο μετά την κατάθεση της αίτησης του συνδυασμού).

Όσον αφορά στους συνδυασμούς, η αίτηση υπογράφεται από όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού και υποβάλλεται πρωτότυπη. (Άρθρο 305 παρ. 2). Δύναται δε να κατατεθεί από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του συνδυασμού.

Εντός τριών (3) ημερών από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου θα ανακηρύξει με έγγραφη ανακοίνωση τους συνδυασμούς και τους μεμονωμένους υποψηφίους, η οποία θα τοιχοκολληθεί στο κατάστημα του Συλλόγου και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του (www.ispatras.gr),. (Άρθρο 305 παρ. 2).

Ο κάθε συνδυασμός και μεμονωμένος υποψήφιος ορίζει έναν (1) αντιπρόσωπο, με έναν (1) αναπληρωτή, από τους ιατρούς που έχουν δικαίωμα ψήφου, ο οποίος παρίσταται στο χώρο της ψηφοφορίας. (Άρθρο 306 παρ 5).

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α΄

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΕΚΛΟΓΕΙΣ

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 θα εκτεθεί στα γραφεία του Συλλόγου κατάλογος των εχόντων δικαίωμα ψήφου μελών, ο οποίος υπόκειται στον έλεγχο κάθε μέλους του Συλλόγου και διορθώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη αίτηση μέλους ή οποιουδήποτε δικαιολογεί ειδικό έννομο συμφέρον. Η αίτηση για διόρθωση του πίνακα υποβάλλεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου πέντε (5) τουλάχιστον ημερολογιακές ημέρες πριν την ημερομηνία των αρχαιρεσιών (έως 8/10/2018, ώρα 2 μ.μ.). [ΑΡΘΡΟ 304, παρ 1 β)]

Οι υποψήφιοι Πρόεδροι του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου δεν χρειάζονται σταυρό προτίμησης και θεωρείται ότι έλαβαν το σύνολο των ψηφοδελτίων του συνδυασμού που ανήκουν (Άρθρο 306 παρ 6.)

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος (του Π.Σ.) εκλέγονται από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό. Από τους υπόλοιπους συνδυασμούς, εφόσον εκλέγουν έδρα, την πρώτη έδρα από εκείνες που τους αναλογούν καταλαμβάνει ο υποψήφιος πρόεδρος του συνδυασμού, θεωρώντας ότι έλαβε ως σταυρούς το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων. Τις υπόλοιπες έδρες καταλαμβάνουν τα αμέσως επόμενα πλειοψηφήσαντα υποψήφια μέλη του συνδυασμού (Άρθρο 324 παρ. 3)

Η ψηφοφορία γίνεται μόνο με την αυτοπρόσωπη παρουσία του εκλογέα προσερχόμενος στην αίθουσα διεξαγωγής της ψηφοφορίας και αφού επιβεβαιωθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του με οποιοδήποτε πρόσφορο έγγραφο (αστυνομική ταυτότητα ή ταυτότητα μέλους ΙΣ Πατρών ή διαβατήριο κλπ)

Κατά το χρόνο της ψηφοφορίας απαγορεύεται στην αίθουσα ψηφοφορίας η παραμονή άλλων προσώπων εκτός από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, των αντιπροσώπων των συνδυασμών ή των μεμονωμένων υποψηφίων και αυτών που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα σύμφωνα με τις εντολές της Εφορευτικής Επιτροπής. (Άρθρο 306 παρ 7).

Η ψηφοφορία λήγει με την δύση του ηλίου, εκτός αν η Εφορευτική Επιτροπή αποφασίσει διαφορετικά, λόγω του ότι έχουν ψηφίσει όλοι οι εγγεγραμμένοι. Παράταση της ψηφοφορίας πέρα από τη λήξης της μπορεί να υπάρξει με προηγούμενη απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής ειδικά αιτιολογημένη (Άρθρο 306 παρ 8).

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ – ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 

13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – Λήξη προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων, ώρα 2 μ.μ.

5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – Λήξη προθεσμίας εξόφλησης εισφοράς για απόκτηση δικαιώματος ψήφου, ώρα 3 μ.μ.

14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – Αρχαιρεσίες ΙΣ Πατρών από ώρα 07:32 π.μ. μέχρι 6:49 μ.μ., Τόπος: Βότση 42 – Πάτρα.

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ (.docx)ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥ(.docx)

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ(.pdf) & ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥ(.pdf)

ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ

Νομοθεσία Ιατρικών Συλλόγων Ν. 4512 [ΦΕΚ 5/17-1-2018 τΑ΄ (άρθρα 271-342)]

Πληροφορίες: ΙΣ Πατρών Ωράριο 8.30 π.μ. – 2:00 μ.μ., Τηλ.: 2610278866, 2610277553, e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being