Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το τελευταίο αντίο στην Ντούλη Δημητροπούλου- Ήταν όλοι εκεί

Πάτρα: Το τελευταίο αντίο στην Ντούλη Δη...

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι άνθρωποι που την γνώρισαν μέσα από το καρναβάλι

Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο αντίο το πρωί της Πέμπτης στο Α’ Κοιμητήριο της Πάτρας στην Ντούλη Δημητροπούλου. Συγγενείς, φίλοι, κυρίως άνθρωποι του Καρναβαλιού, συνάδελφοι, αλλά αυτοδιοικητική ηγεσία ήταν εκεί.

Αγγελοπούλου, Σκαρμέας, Φάκαλος, Μάγνης μιλούν στο thebest για τη Ντούλη Δημητροπούλου

Όλοι τους είχαν να διηγηθούν παλιές καρναβαλικές ιστορίες που έζησαν μαζί της.

Θλίψη στον καρναβαλικό κόσμο της Πάτρας για το χαμό της εμβληματικής φυσιογνωμίας του θεσμού Ντούλης Δημητροπούλου- ΦΩΤΟ

Η Ντούλη (Διαμαντούλα) Δημητροπούλου υπήρξε επίσης επί σειρά ετών μέλος στην Καρναβαλική Επιτροπή, όπως και στη Γνωμοδοτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού. Υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του Καρναβαλικού Κομιτάτου και μόνιμη σκηνογράφος - ενδυματολόγος στις παραστάσεις του.

Η Ντούλη Νικολοπούλου -Δημητροπούλου, ήταν κόρη του Πάνου Νικολόπουλου, δικηγόρου Πατρών, και αδελφή του Πέτρου Νικολόπουλου, επίσης δικηγόρου.Σύζυγος του μηχανικού Αλέξη Δημητρόπουλου, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά τον Παναγή και τον Λουκή.

Οι δημιουργίες της, τα κοστούμια και τα σκηνικά που έφεραν την υπογραφή της ήταν όχι μόνο εμπνευσμένα, ήταν όχι απλώς υψηλής αισθητικής και μεγάλης ευρηματικότητας, αλλά αποτελούσαν πραγματικά έργα καρναβαλικής σύγχρονης τέχνης. Υπήρξε, αναμφισβήτητα εμβληματικό πρόσωπο του πατρινού καρναβαλιού. 

Στην κηδεία της  Ντούλη Δημητροπούλου-Νικολοπούλου παρεβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης  αλλά και η ηγεσία του Καρναβαλικού Οργανισμού. Εκεί ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Γρ. Αλεξόπουλος αλλά και ο Κ. Χριστόπουλος, κυρίως όμως με την ιδιότητα του προσωπικού φίλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις