Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ACHAIA TASTE

/

"Έσκισαν" στο περίφημο Great Taste του Λονδίνου τα Πατρινά γλυκά κουταλιού IAMVI

"Έσκισαν" στο περίφημο Great T...

Δημήτρης Τσαλπατούρος και Γιώργος Παπανικολάου κατακτούν συνεχώς νέες διακρίσεις

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα χειροποίητα πατρινά γλυκά κουταλιού IAMVI τιμήθηκαν με δύο νέα βραβεία στον πιο πολυπόθητο διαγωνισμό του κόσμου των τροφίμων, του Great Taste του Λονδίνου, ο οποίος αναδεικνύει τα καλύτερα τρόφιμα και ποτά στον κόσμο και ο οποίος μόλις ανακοίνωσε τα χρυσά αστέρια του 2018!!!

Μεταξύ 12.600 προϊόντων που κρίθηκαν, απονεμήθηκαν και φέτος στην IAMVI, την ανερχόμενη επιχείρηση από την Πάτρα, βραβείο 2 χρυσών αστεριών για το γλυκό κουταλιού κυδώνι και βραβείο 1 χρυσού αστεριού για το γλυκό του κουταλιού νεράντζι ρολέ.

Το γλυκό κουταλιού κυδώνι, είναι το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό του κουταλιού, γνωστό και ως "χρυσό μήλο". Ορισμένα από τα σχόλια των κριτών γι αυτό το προϊόν ήταν: « Όμορφα προετοιμασμένο κυδώνι το οποίο έχει διατηρήσει την τραγανότητά του και έχει ένα διακριτικό λουλουδένιο άρωμα, νιώσαμε τα αμύγδαλα τα οποία προσθέτουν μία τραγανότητα στο γλυκό. Αγαπήσαμε την απλότητα αυτού του προϊόντος καθώς και τον τρόπο με τον οποίο διατηρήθηκε το άρωμα του φρούτου. »

Όσο για το ένα αστέρι που απονεμήθηκε στο γλυκό κουταλιού νεράντζι, γνωστό και ως πορτοκάλι της Σεβίλλης, με τη χαρακτηριστική πικράδα, μερικά από τα σχόλια των κριτών ήταν τα εξής: « Η ζωντανή πορτοκαλί εμφάνιση ήταν πολύ ελκυστική και αυτή η ζωντάνια παραδόθηκε στον ουρανίσκο. Η άμεση "γροθιά" της γλυκύτητας στη συνέχεια δίνει τη θέση της στην ευχάριστη πικρή γεύση, συνοδευόμενη από μια αποδοτική υφή. Αυτό το προϊόν παρέδωσε την πικρή γλυκύτητα της μαρμελάδας από φλούδα νεραντζιού και θα μπορούσε να λειτουργήσει πολύ καλά σερβιρισμένο με παγωτό ή ως δώρο».

Κρινόμενο από, πάνω από 500, απαιτητικούς ουρανίσκους, που ανήκουν σε κριτικούς τροφίμων, σεφ, μάγειρες, εστιάτορες και παραγωγούς, καθώς και σε πλήθος συντακτών τροφίμων και δημοσιογράφων, το Great Taste είναι ευρέως γνωστό ως το πιο αξιόλογο πρόγραμμα διαπίστευσης τροφίμων για βιοτέχνες και ειδικούς παραγωγούς τροφίμων. Εκτός από ένα διακριτικό σήμα, το απαράμιλλο μαύρο και χρυσό Great Taste label, είναι σημάδι για ένα υπέροχο γευστικό προϊόν , το οποίο εξήχθη μέσα από ώρες και ώρες τυφλών δοκιμών από εκατοντάδες κριτές.

«Είμαστε πλέον μια ανερχόμενη και εξωστρεφής εταιρεία στον τομέα αυτόν. Από την σύστασή μας, ο μόνος στόχος ήταν και είναι να επιτύχουμε αξιόλογη ποιότητα σε κάθε προϊόν που κατασκευάζουμε. Μονόδρομός μας, λοιπόν, ήταν η συμμετοχή μας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά,  στο Great Taste 2018, καθώς είναι ένα από τα πιο έγκυρα και σεβαστά συστήματα διαπίστευσης τροφίμων που υπάρχουν.
Οι διακρίσεις μας, στο Great Taste, ήδη σε 4 από τα γλυκά μας έως σήμερα,  ροσδίδουν αξία και κύρος στην εταιρεία μας, καθώς και την δυνατότητα διεύρυνσης του δικτύου μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και τελικά την αύξηση των πωλήσεων. Δεν μπορούμε παρά να είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες καθώς και συγκλονισμένοι, με το γεγονός ότι δυο ακόμα από τα προϊόντα μας πέτυχαν μια τέτοια διάκριση στον διαγωνισμό του Great Taste2018», εξηγούν ο Δημήτρης Τσαλπατούρος και ο Γιώργος Παπανικολάου, συνιδιοκτήτες της Iamvi.

Αναγνωρισμένος σαν σήμα αριστείας από τους καταναλωτές, τους λιανοπωλητές και χονδρεμπόρους, ο Great Taste δίνει αξία στην γεύση πάνω απ’ όλα, μην λαμβάνοντας υπόψη το branding και τη συσκευασία του προϊόντος. Είτε είναι τζίν, μπισκότα, λουκάνικα είτε καφές, κρίνονται όλα τα προϊόντα,  αφού τους έχει αφαιρεθεί το περιτύλιγμα, το βάζο, το κουτί ή το μπουκάλι, πριν προχωρήσει η διαδικασία γευσιγνωσίας. Στη συνέχεια, οι κριτές δοκιμάζουν, συσκέπτονται και επανεξετάζουν εκ νέου μέχρι να αποφασίσουν ποια προϊόντα αξίζουν ένα βραβείο 1, 2 ή 3 αστέρων.

Φέτος, υπήρχαν 12.634 εγγραφές προϊόντων στον Great Taste και από αυτά τα προϊόντα, 192 έλαβαν το βραβείο των 3 αστεριών , 1.207 έλαβαν το βραβείο των 2 αστεριών  και 3.254 έλαβαν το βραβείο του 1 αστεριού.
Η ομάδα των κριτών συμπεριελάμβανε τον νικητή του Master Chef 2018, Kenny Tutt , την chef και συγγραφέα τροφίμων  Elly Curshen, τον eco chef και συγγραφέα τροφίμων  Tom Hunt,  την συγγραφέα και chef, Zoe Adjonyoh , τον αρτοποιό Tom Herbert,   την συγγραφέα και blogger Izy Hossack, την αρτοποιός και συγγραφέα συνταγών μαγειρικής, Martha Collison, καθώς και έμπορους τροφίμων από τα Harrods, τοSelfridges και το Sourced Market



 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life