Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τρεις ώρες κατέθετε ο γιατρός που έκανε την πλαστογραφία στην γνωμάτευση του Άρη Φλώρου – Ο επιχειρηματίας είχε κάνει άλλη εξέταση στο νοσοκομείο

Τρεις ώρες κατέθετε ο γιατρός που έκανε ...

Πώς έγινε η πλαστογραφία των πιστοποιητικών

Κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικημάτων έδωσε στους Εισαγγελείς Διαφθοράς ο γιατρός που έχει καταγγελθεί από τον διευθυντή της ΜΕΘ του Ευαγγελισμού Σπύρο Ζακινθυνό ως πλαστογράφος της κύριας γνωμάτευσης που χρησιμοποιήθηκε για την αίτηση αποφυλάκισης του επιχειρηματία 'Αρη Φλώρου. Ο γιατρός , που υπηρετούσε ως συνεργάτης- υπότροφος στον Ευαγγελισμό στο παρελθόν, προσήλθε αυτόβουλα με τον συνήγορο του στα γραφεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς πλην όμως οι Εισαγγελείς τον ενημέρωσαν ότι θα δώσει ανωμοτί κατάθεση καθώς έχει την ιδιότητα του υπόπτου.

Ο γιατρός κατέθεσε επί περίπου 3 ώρες και για την αποχώρηση του χρησιμοποιήθηκαν αυτοκίνητα με συμβατικές πινακίδες της Αστυνομίας.

Νωρίτερα σήμερα τον κύκλο των καταθέσεων για την υπόθεση των πιστοποιητικών του 'Αρη Φλώρου , που σήμερα επέστρεψε στις φυλακές Χαλκίδας, άνοιξε ο Διευθυντής της Α Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού κ. Ζακυνθινός ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες παρέδωσε στους Εισαγγελείς Διαφθοράς μεταξύ άλλων και δύο ακόμη γνωματεύσεις που φαίνεται να χρίζουν διερεύνησης . Σύμφωνα με τον κ. Ζακυνθινό , ο ύποπτος , πλέον, διάπραξης αδικημάτων συνάδελφος του, είχε πάει στο νοσοκομείο τον επιχειρηματία για εξέταση , γεγονός που έχει καταγραφεί σε βίντεο στο εργαστήριο για την μελέτη ύπνου. Ο κ. Ζακυνθινός υποστηρίζει ότι έχει εντοπιστεί ήδη η πραγματική εξέταση που διενεργήθηκε στον 'Αρη Φλώρο αλλά και αυτή που τελικώς παραδόθηκε στον φάκελο που πήρε το ΚΕΠΑ, που αφορά άλλον ασθενή, η οποία εμφανίζει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα υπνικής άπνοιας στον κρατούμενο.

Να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς αναζητά στην υπόθεση των πιστοποιητικών του επιχειρηματία , ευθύνες για την διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού»,  «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (σσ δηλαδή προς το δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας που έκρινε την αίτηση αποφυλάκισης) καθώς και της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του 'Αρη Φλώρου και αντιστοίχως της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Νωρίτερα

Πρόσωπο - κλειδί, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, προσήλθε στον Εισαγγελέα Διαφθοράς, το απόγευμα της Δευτέρας. Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, πρόκειται για τον γιατρό που καταγγέλλεται από τον διευθυντή του τμήματός του ότι πλαστογράφησε την ιατρική γνωμάτευση της υπνικής άπνοιας στον Αριστείδη Φλώρο.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο Εισαγγελέας Διαφθοράς μπήκε στον Ευαγγελισμό, διερευνώντας τις καταγγελίες για την υπόθεση Φλώρου.

Από την υπόθεση προκύπτουν σωρεία ερωτηματικά, τα οποία θα κληθεί πλέον να απαντήσει η Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, υπάρχουν καταγγελίες πως για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία, λειτούργησε, ένα κύκλωμα με προσβάσεις σε νοσοκομεία, απόρρητα ιατρικά έγγραφα, αλλά και ανθρώπους του υποκόσμου.

Όλοι συνεργάστηκαν , για να μετατρέψουν τον φάκελο ενός ηλικιωμένου βαριά ασθενή, σε φάκελο του Αριστείδη Φλώρου, με μοναδικό κοινό στοιχείο, το όνομα τους.

Στο μεταξύ, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας – Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ και διευθυντής στην Α΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού Σπύρος Ζακυνθινός, αναφέρει πως «όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από την υπόθεση» και πρόσθεσε: «Το παραδέχτηκε άλλωστε κατ΄ιδίαν. Επρόκειτο για γιατρό, ο οποίος κατά το παρελθόν απασχολούνταν ως υπότροφος στον Ευαγγελισμό και έπειτα ως συνεργάτης στην κλινική μας. Είναι πολλά χρόνια μαζί μας και αυτό είναι το πιο λυπηρό».

Προσθέτει πως ο 39χρονος επιχειρηματίας είχε όντως υποβληθεί σε σχετική εξέταση κατά το παρελθόν η οποία έδειξε  μία προβληματική κατάσταση.

Πώς έγινε η πλαστογραφία

Σύμφωνα με όσα είδα το φως της δημοσιότητας, στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκε άλλος ασθενής, ονόματι επίσης Αριστείδης Φλώρος, με διαφορετικό ΑΜΚΑ και διαφορετικό ιατρικό ιστορικό.

Ο συγκεκριμένος ασθενής, συνονόματος του Φλώρου, είχε νοσηλευτεί τον Μάιο του 2015 για χολή, ενώ πραγματοποίησε και αξονική τομογραφία.

Ετσι, λοιπόν, κάποιος που είχε πρόσβαση στα ιατρικά απόρρητα του νοσοκομείου, πήρε την ιατρική γνωμάτευση του συνονόματου ασθενή, συμπλήρωσε την ασθένεια που επιθυμούσε και, αφού πλαστογράφησε την υπογραφή του γιατρού, την έβαλε στον φάκελο του καταδικασμένου Αριστείδη Φλώρου

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις