Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χριστίνα Αλεξοπούλου: «Η Αχαΐα είναι πάνω από κόμματα και χρώματα» - Γιατί θέλει να είναι υποψήφια βουλευτής

Χριστίνα Αλεξοπούλου: «Η Αχαΐα είναι πάν...

Συνέντευξη της 39χρονης Πολιτικού Μηχανικού

Συναντήσαμε την Χριστίνα Αλεξοπούλου μέσα στην αυγουστιάτικη ραστώνη, στο νέο γραφείο της, στην Πλατεία Γεωργίου. H Πατρινή Πολιτικός Μηχανικός και Επιχειρηματίας, μας μιλάει για την μέχρι τώρα πορεία της στην αχαϊκή κοινωνία, για τη δράση της στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), για τις πολιτικές της φιλοδοξίες με τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) και, γενικότερα, για το πώς αντιλαμβάνεται την συμμετοχή στα κοινά, την οποία καταγράφει από τα μαθητικά της χρόνια.

Με χαρακτηριστική ωριμότητα και αυτοπεποίθηση, περιεργαζόμενη έναν ογκώδη φάκελο, που όπως μας λέει, περιέχει τα ζητήματα που απασχολούν κάθε γωνιά της Αχαΐας ή γράφοντας πού και πού κάτι στην νέα ιστοσελίδα της www.xalexopoulou.gr και στα social media,η 39χρονη συμπολίτης μας εξηγεί τι μπορεί να προσφέρει στον νομό, σε μια εκτενή συζήτηση.

 

Κυρία Αλεξοπούλου, μετά από αρκετή φημολογία στα τοπικά ΜΜΕ, πριν από μερικές εβδομάδες ανακοινώσατε την υποψηφιότητά σας για Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας...

Για να είμαστε ακριβείς, επιβεβαίωσα απλώς το ενδιαφέρον μου για μια από τις θέσεις του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα. Το αν θα είμαι στο ψηφοδέλτιο, ώστε να γίνω και υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της παράταξης και του Προέδρου μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο ψηφίσαμε τον Δεκέμβριο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2016με μεγάλη πλειοψηφία για να μας εκπροσωπεί όλους, την κατάλληλη στιγμή θα αποφασίσει.

 

Γιατί ενδιαφέρεστε για πρώτη φορά τώρα και όχι όλες τις προηγούμενες φορές που έχει συζητηθεί το όνομά σας;

Το timing,όπως λέμε, οφείλεται πρωτίστως στο ανοιχτό κάλεσμα που έχει κάνει ο Πρόεδρος, σε όποιον θέλει να συμμετάσχει στην προσπάθεια ανάταξης της χώρας. Πέραν τούτου, σημαντικό ρόλο παίζει η προσωπική, οικογενειακή και πολιτική μου ωρίμανση, για την οποία πάλεψα πολύ, πάρα πολύ, την περασμένη δεκαετία. Θεωρώ ότι και η πολιτική συγκυρία προσφέρεται για συμμετοχή στα κοινά. Η πατρίδα μας περνάει δύσκολες στιγμές και πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι όσο μπορούμε, με τις δυνάμεις που έχει, από όπου μπορεί και όπως μπορεί ο καθένας.

 

Το ίδιο επικαλεστήκατε και στη συνέντευξη όπου επισημοποιήσατε το ενδιαφέρον σας για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Αχαΐας, μιλώντας για την «έμπρακτη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε νέες υποψηφιότητες από τον χώρο της κοινωνίας, εκτός της κομματικής επετηρίδας», όπως είπατε...

Όντως. Πέραν του ανοίγματος στην κοινωνία, η εισαγωγή, τρόπον τινά, αρχών εταιρικής διακυβέρνησης σε ένα ελληνικό πολιτικό κόμμα, νομίζω ότι είναι άνευ προηγουμένου και η ανταπόκριση της κοινωνίας, όπως φαίνεται και από την διαρκή επέκταση του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, είναι πολύ ενθαρρυντική. Ίσως δεν έχει γίνει ακόμα πλήρως αντιληπτή από το ευρύ κοινό η σημασία αυτής της πραγματικά επαναστατικής πρωτοβουλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά όσοι δραστηριοποιούμαστε στο εσωτερικό του κόμματος, την βλέπουμε στην πράξη και εντυπωσιαζόμαστε.

 

Φιλοδοξείτε, δηλαδή, να γίνετε ένας από τους νέους ανθρώπους που θέλει να αναδείξει η ΝΔ και να εκφράσετε τους νέους με τη δράση σας;

Φιλοδοξώ ανέκαθεν να είμαι χρήσιμη, όπου και όπως μπορώ. Από τα φοιτητικά μου χρόνια έχω συνειδητοποιήσει και λέω ότι η ηλικία από μόνη της δεν είναι προσόν, όπως δεν είναι και το φύλο.

 

Ως νέα γυναίκα, όμως, δεν σας βοηθούν τέτοιες, ας πούμε, θετικές διακρίσεις;

Ίσως και να με βόλευαν, αλλά δεν μου αρέσουν καθόλου, όπως δεν μου άρεσαν οι αρνητικές διακρίσεις που αντιμετώπιζα όταν ξεκινούσα στο επάγγελμά μου. Υπηρετώ την ισότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Πριν από 12 χρόνια, στο φυλλάδιό μου για τις Νομαρχιακές Εκλογές, έγραφα ότι μας δείχνουν τον δρόμο οι προοδευτικές αντιλήψεις, ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικής θέσης ή ασχολίας. Το ίδιο συνεχίζω να υποστηρίζω ως σήμερα.

 

Ποιοι διαθέτουν τέτοιες προοδευτικές αντιλήψεις, κατά την άποψή σας;

Υπάρχουν άνθρωποι πάνω από 40, 50, 60 ή και 70 χρόνων ακόμα, άντρες και γυναίκες, σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, με δυναμισμό και φρέσκες ιδέες που δύσκολα συναντάς σε εμάς τους νεότερους. Θέλω λοιπόν σίγουρα να προσφέρω στις νεότερες γενιές, οι οποίες υποφέρουμε περισσότερο από την κρίση, και ειδικά στα πολύ νέα παιδιά κάτω των 30 και των 20ετών που πλήττονται βάναυσα, αλλά με ισόρροπο και δίκαιο τρόπο, χωρίς αποκλεισμούς κανενός.

 

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει, απλούστατα, ότι όλοι οι πολίτες δικαιούνται προσοχής. Δεν επιτρέπεται να εστιάζουμε μόνο σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση, που χαϊδεύει την στενή εκλογική της πελατεία, αδιαφορώντας για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες!

 

Μάλιστα. Η δική σας όμως υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, στηρίζεται σε νέους ανθρώπους;

Σε μεγάλο βαθμό ναι, αλλά όχι αποκλειστικά. Την πολιτική μου προσπάθεια την στηρίζω στο ταλέντο και στο φιλότιμο των συνεργατών και των φίλων που με παρότρυναν να κάνω το επόμενο βήμα και που εμπλουτίζουν καθημερινά τις δυνάμεις, τις σκέψεις και τις ενέργειές μου. Σεμνύνομαι να πω ότι έχουμε μια εξαιρετική ομάδα 30ρηδων και 40ρηδων, την οποία προσπαθούμε διαρκώς να διευρύνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, για να αγκαλιάσει όσους περισσότερους συμπολίτες μας γίνεται. Όποιος αγαπάει την Αχαΐα και την Ελλάδα είναι ευπρόσδεκτος στην παρέα μας, χωρίς διακρίσεις, ακόμα και αν έχει μόνο λίγο χρόνο να διαθέσει, ή απλώς κάποιες προτάσεις να καταθέσει. Είμαστε ανοιχτοί, όπως κάθε κοινωνικό κίνημα.

 

Από αυτή την φιλοσοφία σας και από όσα είπατε νωρίτερα περί κομματικής επετηρίδας, να συμπεράνουμε πως συντάσσεστε με την άποψη ότι τα κόμματα είναι κλειστά, ότι δηλαδή έχουν αποξενωθεί από την κοινωνία, άρα είναι και κατά κάποιον τρόπο ξεπερασμένα;

Όχι, καθόλου. Υπάρχει προφανώς μια γενικευμένη απαξίωση της πολιτικής, ειδικά μετά το 2009, λόγω των αστοχιών της πολιτικής ηγεσίας στον χειρισμό της οικονομικής κρίσης και εξ αιτίας του χυδαίου λαϊκισμού της νυν κυβερνητικής πλειοψηφίας, ήδη από την εποχή που βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Αλλά τα κόμματα είναι οι πυλώνες της Δημοκρατίας, σε όλον τον κόσμο. Είναι θεσμοί ιστορικά και συνταγματικά κατοχυρωμένοι, τους οποίους οφείλουμε όλοι να προφυλάξουμε, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν τις όποιες παθογένειες υπάρχουν.

 

Εσείς προσωπικά όμως, μάλλον έχετε επιλέξει να κινείστε εκτός κομματικής σφαίρας.

Είναι πολύ της μόδας τέτοια συμπεράσματα στην εποχή μας και πιθανόν θα βοηθούσε το προφίλ μου να συμφωνήσω μαζί σας, ειδικά στον νομό μας, όπου η παράταξή μου συνήθως μειοψηφεί. Αλλά αυτό που λέτε δεν ισχύει. Μάλλον εντός, παρά εκτός κινούμαι, με τον τρόπο μου βέβαια.

 

Αναφέρεστε στην μέχρι στιγμής πολιτική σας δράση;

Ουδέποτε έκρυψα και ούτε σκοπεύω να κρύψω, το θεωρώ τιμή μου κιόλας, ότι είμαι στη Νέα Δημοκρατία από παιδί, από τα μαθητικά μου χρόνια στη ΜΑΚΙ και ως φοιτήτρια στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Στην ΟΝΝΕΔ, κατόπιν, είχα την τιμή να διατελέσω όχι μόνο Πρόεδρος στην Αχαΐα το διάστημα 2004 - 2010, αλλά και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Εξελέγην πρώτη Νομαρχιακή Σύμβουλος Αχαΐας στον συνδυασμό που υποστήριξε η ΝΔ το 2006 και μετά το 2010 που ολοκληρώθηκε η θητεία μου, συνέχισα να συμμετέχω μέσω του ΤΕΕ, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του οποίου παραμένω εκλεγμένη, μέσω της παράταξης που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

 

Ναι, αλλά δεν είστε αυτό που θα αποκαλούσε κανείς «τυπικό κομματικό στέλεχος»…

Τι σημαίνει «τυπικό»; Και γιατί η ιδιότητα του κομματικού στελέχους να έχει μόνο αρνητικό πρόσημο; Γνωρίζω πολλά κομματικά στελέχη που δίνουν ανιδιοτελή και αξιοσέβαστο αγώνα, υπό αντίξοες συνθήκες. Ο καθένας μας προσφέρει όπως μπορεί, από όπου μπορεί. Αρκεί να μην περιοριζόμαστε από την μονομέρεια και την «καμαρίλα» των παλαιοκομματικών πρακτικών που όλοι γνωρίζουμε και απεχθανόμαστε. Αντίπαλός μας δεν πρέπει να είναι οι άνθρωποι, αλλά οι οπισθοδρομικές νοοτροπίες. Και πρέπει να προσέχουμε να μην απαξιώνουμε ούτε τα πρόσωπα, ούτε τα κόμματα, ούτε την πολιτική, με τη δράση ή τις πράξεις μας.

 

Το λέω, επειδή διαθέτετε συναινετικό και μάλλον υπερκομματικό πολιτικό λόγο.

Ανέκαθεν θεωρούσα αυτονόητη τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και πλέον είναι εντελώς αναγκαία. Με τον διχασμό που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση και που οξύνει ο άκρατος λαϊκισμός των σημερινών κυβερνητικών κομμάτων, η μετριοπάθεια και η υπευθυνότητα είναι απαραίτητες. Ανεξαρτήτως του ποιος έχει δίκιο, η πατρίδα μας δεν μπορεί να πάει μπροστά με το ένα τρίτο ή με το μισό του πληθυσμού να αισθάνεται αποκομμένο ή περιθωριοποιημένο. Πρέπει να το προσέξουμε πολύ αυτό στην επόμενη κυβέρνηση, γιατί η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό.

 

Είναι και στον νομό μας αναγκαία η συναίνεση; Τη θεωρείτε εφικτή;

Απολύτως αναγκαία! Όπως λέω εδώ και χρόνια, ηΑχαΐα είναι πάνω από κόμματα και χρώματα. Το ίδιο είναι και η Ελλάδα μας, γενικότερα. Βέβαια ο καθένας μπορεί, επιβάλλεται σύμφωνα με τους αρχαίους προγόνους μας, να έχει τις δικές του πολιτικές προτιμήσεις και ούτως ή άλλως οι βουλευτικές υποψηφιότητες είναι κομματικές. Όποιος όμως νοιάζεται για τον τόπο του υπερβαίνει εύκολα τα κομματικά σύνορα και αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι, παρά τις θεμιτές διαφορές μας. Έχουν περάσει προ πολλού οι εποχές του λεγόμενου κομματάρχη και των μονοδιάστατων θεωρήσεων. Είμαστε πια στον 21ο αιώνα, δεν μας χρειάζονται τέτοιες προκαταλήψεις.

 

Έτσι πρέπει να είναι, σίγουρα. Σε σχέση όμως με την αναφορά που κάνατε πριν από λίγο σε πράξεις, θεωρείτε ότι υπάρχουν πράξεις που να μπορεί να κάνει ένας πολιτικός σήμερα, οι οποίες να έχουν ιδιαίτερη σημασία, να κάνουν τη διαφορά;

Αστειεύεστε; Προφανώς και υπάρχουν! Η πολιτική είναι, πρέπει πρωτίστως να είναι, κοινωνική υπηρεσία. Μπορεί κανείς να κάνει τόσο καλό μέσα από αυτήν, και για την κοινωνία και για την πατρίδα!

 

Οι περισσότεροι πολίτες δεν πιστεύουν πια σε τέτοιους ρομαντισμούς. Θεωρούν τους Βουλευτές, ακόμα και την κυβέρνηση, απλούς διεκπεραιωτές. Λένε ότι όλα είναι προαποφασισμένα από το εξωτερικό. Μήπως κι εσείς δεν έχετε πει ότι το 2010 αποχωρήσατε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επειδή είχατε περιορισμένη δυνατότητα παρέμβασης;

Το είπα και ισχύει. Όταν είσαι εκλεγμένος σε συνδυασμό της αντιπολίτευσης, αν η πλειοψηφία δεν θέλει να συνεργαστεί δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, όσες ψήφους και να σου έχουν δώσει οι συμπολίτες σου. Όσο για το εξωτερικό, δεν ισχύει στο βαθμό που πολύς κόσμος νομίζει, ή καθοδηγείται να πιστεύει.

 

Όμως ήσασταν πρώτη σε ψήφους Νομαρχιακή Σύμβουλος Αχαΐας στον συνδυασμό σας, με πολύ υψηλή δημοτικότητα και θα ήταν εύκολο να επανεκλεγείτε το 2010. Δεν άξιζε τον κόπο άλλη μια προσπάθεια;

Βεβαίως άξιζε και θα ήταν μεγάλη τιμή να επανεκλεγώ. Αλλά εκτίμησα ότι πάλι θα βρεθούμε απέναντι σε μια μη συνεργάσιμη πλειοψηφία, όπως και έγινε άλλωστε. Δηλαδή, θα είχαμε μία από τα ίδια. Ξέρετε, δεν μπήκα στο νομαρχιακό ψηφοδέλτιο το 2006 για να αποκτήσω δημοσιότητα, ούτε για να προωθήσω τις δουλειές μου. Πείτε το πάλι ρομαντισμό ή νεανική απερισκεψία, αν θέλετε, αλλά δέχτηκα τότε να θέσω υποψηφιότητα για να συνεισφέρω στον τόπο μας, να κάνω κάπως τη διαφορά. Το ίδιο επιδιώκω και τώρα. Αυτό δεν θέλουμε όλοι;

 

Ναι, αλλά δεν μπορεί να προσφέρει κάποιος περισσότερα όντας «από μέσα», δηλαδή έχοντας μια θέση υψηλής ευθύνης;

Εξαρτάται από τις συνθήκες. Η συνεισφορά πάντως μπορεί να γίνει και με άλλους τρόπους, όπως η Εκκλησία, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ο εθελοντισμός. Αν έχει όρεξη και χρόνο κάποιος, πάντα βρίσκονται τρόποι προσφοράς, χωρίς απαραίτητα να δημοσιοποιούνται. Έτσι πορεύτηκα και μετά το 2010 που ολοκληρώθηκε η θητεία μου, παράλληλα με την επαγγελματική και οικογενειακή μου διαδρομή. Σωστά το λέτε, όμως, μια θέση υψηλής ευθύνης δίνει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια.

 

Και τι μπορεί να προσφέρει μια θέση υψηλής ευθύνης, ας πούμε ένας Βουλευτής, ενός επαρχιακού νομού, με τα σημερινά δεδομένα;

Αυτονόητα, όσο πιο ψηλά στην πολιτική ιεραρχία είναι η θέση που κατακτά κάποιος, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι δυνατότητες παρέμβασης που αποκτά. Η θέση του Βουλευτή, συγκεκριμένα, είναι από τις μεγαλύτερες διακρίσεις που μπορεί να λάβει Έλληνας πολίτης. Δεν είναι λίγο να γίνεσαι ένας από τους 300 της χώρας! Και έχει πανελλαδική επιρροή, δεν είναι μόνο τοπικής εμβέλειας. Ο Βουλευτής που θέλει να δουλέψει, μπορεί να προσφέρει σε όλη τη χώρα και σε όλους τους Έλληνες, αρχίζοντας φυσικά από την περιοχή του.

 

Τι θα μπορούσε λοιπόν να προσφέρει η Χριστίνα Αλεξοπούλου στην Αχαΐα, από τη θέση του Βουλευτή;

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να συζητάμε για μένα σε μια τέτοια θέση. Θα ήταν ασόβαρο να κάνω τέτοιες εικασίες, τόσο νωρίς. Δεν μου ταιριάζει κιόλας να τις κάνω.

 

Πάντως οι συμπολίτες μας θα ήθελαν να ξέρουν από τώρα τι σκοπεύετε να συνεισφέρετε στην καθημερινότητά τους και στον νομό μας, δεδομένου του ενδιαφέροντος που εκδηλώσατε.

Πολύ σωστά και, ως Μηχανικός, προτιμώ να μιλάω σε πρακτικό επίπεδο, όσο και αν αυτά που λέμε έως τώρα έχουν το ενδιαφέρον τους. Με την ομάδα μου έχουμε κάνει μια πρώτη καταγραφή των ζητημάτων που απασχολούν την Αχαΐα, σε αυτόν τον αρκετά μεγάλο φάκελο που έχει σταθερή θέση στο γραφείο μου και τον οποίο ήδη επεξεργαζόμαστε. Την επιμέλειά του έχει συμπατριώτης μας, στενός συνεργάτης μου, διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός.

 

Αρκεί μόνο η εξ αποστάσεως επεξεργασία των θεμάτων;

Είναι πολύ σημαντική για αρχή, αλλά πράγματι δεν αρκεί για κάποιον που θέλει να πρωταγωνιστήσει στην επίλυσή τους. Πρέπει να υπάρχει και εκ του σύνεγγυς αντίληψη της κατάστασης, να έχει δηλαδή τριβή και με τις τοπικές κοινωνίες.

 

Εσείς διαθέτετε τέτοια αντίληψη; Πώς την αποκτήσατε;

Με πολύ κόπο! Όπως ξέρετε, εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα από το 1998, δηλαδή από τα φοιτητικά μου χρόνια. Σταδιακά, η δουλειά μου ως Πολιτικός Μηχανικός επεκτάθηκε όχι μόνο σε όλη την Αχαΐα, αλλά και σε όλη την γεωγραφική περιφέρεια που αποκαλείται ΔΕΠΙΝ, δηλαδή σε Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Ιόνια Νησιά. Έχω διανύσει, οδηγώντας, εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλη αυτή την περιοχή, σε κεντρικά αλλά και σε απομακρυσμένα σημεία, φυσικά και στον νομό μας ολόκληρο.

 

Πέραν από γνώση και καταγραφή των ζητημάτων, προτάσεις για την επίλυσή τους θα συνεισφέρετε;

Συνεισφέρω στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων που απασχολούν όλους μας, σε όλη την επαγγελματική και κοινωνική μου πορεία. Πλέον έχω την τύχη να διαθέτω μια εξαιρετική ομάδα συνεργατών, με την οποία επεξεργαζόμαστε όχι μόνο λύσεις, αλλά και κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, τις οποίες θα δημοσιεύσουμε προσεχώς στο www.xalexopoulou.gr, την ιστοσελίδα μου. Συμμετέχω επίσης στη διοίκηση του ΤΕΕ, ενός οργανισμού που συστηματικά κομίζει ιδέες και λύσεις για πολλά τεχνικά ζητήματα, τα οποία σχετίζονται στενά με την καθημερινότητα των πολιτών. Άλλο αν, ως Μηχανικοί, δεν εισακουόμαστε όσο θα έπρεπε.

 

Να περιμένουμε, δηλαδή, το πολιτικό σας πρόγραμμα;

Το να φτιάξει κανείς ατομικό πολιτικό πρόγραμμα, συλλέγοντας φανταχτερές ή αληθοφανείς προτάσεις για οποιοδήποτε ζήτημα, είναι σχετικά εύκολο. Είναι αυτό που συνηθίζεται στην πολιτική και τις περισσότερες φορές έχει συγκεκριμένη κατάληξη, το να μη γίνεται σχεδόν τίποτα. Από εμένα μην περιμένετε εκθέσεις ιδεών, ούτε να κάνω τον κοινώς λεγόμενο ξερόλα, ούτε να δίνω εύκολες υποσχέσεις για ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί για χρόνια, ή για δεκαετίες.

 

Δεν πρέπει, όμως, ένας πολιτικός να έχει και δικό του πρόγραμμα;

Πολιτικός δεν έχω γίνει ακόμα, ούτε σκοπεύω να γίνω με τη συνηθισμένη έννοια. Γενικά μιλώντας, όμως, εξυπακούεται ότι όποιος ασχολείται με την πολιτική πρέπει να διαθέτει προτάσεις, ανάλογα με τη θέση που διεκδικεί. Όχι μόνο προτάσεις, αλλά και γνώση της πραγματικότητας. Αυτά είναι εφόδια που προσωπικά τα έχω αποκτήσει στην πράξη, μετά από δύο δεκαετίες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, θητεία αρκετών χρόνων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολυετή δράση στο ΤΕΕ.

 

Επομένως, θα προτείνετε και εσείς κάποιου είδους πολιτικό πρόγραμμα, ως υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας.

Αν μου δοθεί η ευκαιρία από την παράταξή μου να είμαι υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας, σκοπεύω να κάνω ακόμα περισσότερα και να εισηγηθώ πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Πέραν των δικών μας προτάσεων, τις οποίες όπως σας είπα επεξεργαζόμαστε ήδη με την ομάδα μου, σκοπεύω να δώσω τον λόγο και στους πολίτες. Δουλεύουμε επίσης σε κάποια ζητήματα εθνικής εμβέλειας, ορισμένα εκ των οποίων, όπως έχει παρατηρήσει και μια συνεργάτις μου, δεν είναι «πιασάρικα». Είναι όμως ωφέλιμα για την κοινωνία και την πατρίδα.

 

Μιλάτε για τα εθνικά θέματα, όπως το λεγόμενο Μακεδονικό;

Μιλάω για ζητήματα εθνικής εμβέλειας που δεν είναι τόσο δημοφιλή, όχι όμως για θέματα εξωτερικής πολιτικής ή άμυνας, τα οποία απαιτούν χειρισμό σε επίπεδο κυβέρνησης. Για τα εθνικά θέματα που αναφέρατε, ενδιαφερόμαστε οι περισσότεροι Έλληνες. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πιο πατριώτη από τους άλλους.

 

Πάντως το βιογραφικό σας παραπέμπει σε ιδιαίτερη σχέση με τη Μακεδονία...

Ναι. Από την Μακεδονία, από χωριό της Πιερίας, είναι ο πατέρας μου. Συνεχίζουμε να επισκεπτόμαστε τακτικά τους συγγενείς μας εκεί, αλλά προσωπικά είμαι γέννημα-θρέμμα Αχαιή και η οικογένειά μου ζει στην Πάτρα, την πόλη της μητέρας μου, από τη γέννησή μου. Όταν το 80% του ελληνικού λαού στις δημοσκοπήσεις εκδηλώνουμε την ευαισθησία μας για τη Μακεδονία και όταν για παράδειγμα βλέπουμε Κρητικούς να ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα για τα συλλαλητήρια, δεν θεωρώ ότι αντιπροσωπεύω κάτι παραπάνω εγώ, μόνο και μόνο λόγω οικογενειακών δεσμών.

 

Σε σχέση γενικότερα με τις προτάσεις σας, ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύετε να αναλάβετε;

Για την Αχαΐα, όπως σας είπα ήδη, επιδιώκουμε τη συμμετοχή όλων των πολιτών. Επειδή όμως σημασία δεν έχει η όποια Χριστίνα Αλεξοπούλου μεμονωμένα, αλλά το αποτέλεσμα, θα δράσω και θεσμικά, σε κεντρικό επίπεδο, όπως έκανα τόσα χρόνια και όπως ήδη κάνω, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

 

Όταν λέτε θεσμικά, τι εννοείτε ακριβώς;

Μέσω της παράταξης. Έχουμε, για παράδειγμα, Γραμματεία Προγράμματος στη Νέα Δημοκρατία. Γενικά, το στοίχημα όλων όσων νοιαζόμαστε την Αχαΐα πρέπει πρωτίστως να είναι πώς θα εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δράσεις για τον νομό μας, στο πρόγραμμα και στη θητεία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε αυτό θα επιδιώξω τη συναίνεση και τη βοήθεια όλων, συμπεριλαμβανομένου του πολιτικού προσωπικού της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα. Ομαδική πρέπει να είναι η προσπάθεια.

 

Ας κλείσουμε, λοιπόν, με αυτή την υπόσχεσή σας περί συναίνεσης.

Δέσμευση είναι!

 

Εντάξει, δέσμευση. Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και για τη φιλοξενία, σε αυτόν τον καλαίσθητο χώρο που έχετε διαμορφώσει, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Ευχαριστώ και εγώ, για την επίσκεψη και για το ενδιαφέρον σας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις