Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πήγαμε στον ιστορικό ραδιοφωνικό σταθμό της Αμαλιάδας και εντυπωσιαστήκαμε από το μουσειακό υλικό - ΦΩΤΟ

Πήγαμε στον ιστορικό ραδιοφωνικό σταθμό ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δείτε τις εικόνες

Στη θέση που της αρμόζει βρίσκεται η «κληρονομιά» μιας  μεγάλης ιστορίας για την πόλη της Αμαλιάδας και γενικότερα τη ραδιοφωνία. Πρόκειται για τον ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης και τα ιστορικής αξίας ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν ανα τα χρόνια σε αυτόν.

Πρόκειται για τη ζωντανή ιστορία του Ρ/Σ Αμαλιάδας, που περιλαμβάνει αντικείμενα από το 1920 που λειτούργησαν τα πρώτα χρόνια του ραδιοφώνου στη χώρα και αποτελούν μεγάλη δωρεά του επίτιμου προέδρου του Ρ/Σ Σπύρου Μπεράτη.

Το μουσείο στεγάζεται σε έναν καλαίσθητο χώρο στο ανακαινισμένο κτίριο του ραδιοφωνικού σταθμού.

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας ιδρύθηκε το 1952 από τον τότε σπουδαστή της «Ραδιοηλεκτρολογίας» Σπύρο Μπεράτη. Φέτος ο σταθμός έγινε 66 ετών. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός λειτούργησε εν γνώσει του τότε Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (Ε.Ι.Ρ), καλύπτοντας την Δυτική Ελλάδα από Καλαμάτα έως Πάτρα και Ζάκυνθο έως Κέρκυρα.

Ο σκοπός του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας ήταν ψυχαγωγικός, ενημερωτικός με θέματα επικαιρότητας τοπικού χαρακτήρα και σε συνεργασία με την ΕΡΤ μεταδίδονται ειδήσεις Πανελλήνιου χαρακτήρα.Σήμερα παραμένει με ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας διαθέτει αίθουσες εκπομπής, υποδοχής, συνεδριάσεων Δ.Σ, εκδηλώσεων και γραφεία προγράμματος κ.λ.π. Διαθέτει δε μια από τις μεγαλύτερες και σπανιότερες δισκοθήκες της Ελλάδας σε δίσκους των 75, 45, 33 στροφών, μαγνητοταινίες με σπάνιες ηχογραφήσεις, καθώς επίσης και CD ' s . Αγκαλιάστηκε από το σύνολο των κατοίκων της πόλης και πέρασε μέσα από πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες για να φθάσει στη σημερινή του μορφή, όπου και προσαρτήθηκε σε Ανώνύμη εταιρεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις