Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΝΔ: Αυτοί “παίζουν” για υποψήφιοι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας

ΝΔ: Αυτοί “παίζουν” για υποψήφιοι Περιφε...

Oι πιθανοί υποψήφιοι σε Πελοπόννησο και Ιόνια νησιά

Μέχρι το τέλος Σεπτεµβρίου η «γαλάζια» επιτροπή εκλογικού αγώνα των αυτοδιοικητικών εκλογών αναµένεται να έχει καταρτίσει την πρώτη λίστα των υποψηφίων που θα στηρίξει το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Βέβαια εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο των τριπλών εκλογών τον Μάιο του 2019, δηλαδή εθνικές, ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές µαζί, µπορεί να αλλάξει και τα δεδοµένα σε κάποιες υποψηφιότητες και ακόµα περισσότερο για τις περιφερειακές εκλογές, την ώρα που ακόµα και βουλευτές, νυν και πρώην, φλερτάρουν µε τις λίστες των υποψηφίων.

Ο χρόνος των εκλογών είναι κοµβικός αφού, όπως είναι φυσικό, εάν οι εθνικές τελικά προηγηθούν των αυτοδιοικητικών, τότε σε αυτό το ενδεχόµενο η Πειραιώς θα µπορεί να κινηθεί µε περισσότερες επιλογές από την αυτοδιοίκηση και να µην πολιτικοποιήσει τις κάλπες, αναφέρει η εφημερίδα Real.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη Δυτική Ελλάδα, όλα δείχνουν ότι ο Ανδρέας Κατσανιώτης δεν θα διεκδικήσει ξανά την περιφέρεια. Ο βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές του 2014 είχε χάσει για λίγες ψήφους και στην Πειραιώς θεωρούν πως μπορούν να χτυπήσουν τη συγκεκριμένη περιφέρεια. Σε τοπικό επίπεδο συζητούνται, μεταξύ άλλων, οι περιπτώσεις του πρώην βουλευτή Ηλείας Γιώργου Κοντογιάννη και του πρώην δημάρχου Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση.

Στην Πελοπόννησο

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν βγει για τα καλά τα μαχαίρια. Ο σημερινός περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, αν και στις τελευταίες εκλογές είχε στηριχθεί από τη Ν.Δ., έχει απέναντί του όλους τους «γαλάζιους» βουλευτές της περιφέρειάς του, με πρώτο τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο τραπέζι είναι το όνομα του Ανδρέα Λυκουρέντζου, που το περασμένο καλοκαίρι αποσύρθηκε από το ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας. Ο πρώην γραμματέας της Ν.Δ., που κρατάει επαφή με τη γενέτειρά του, όπως σημειώνουν αυτοδιοικητικά στελέχη έχει τις προϋποθέσεις για να «χτυπήσει» την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εσχάτως, όμως, ακούγεται και η περίπτωση της πρώην βουλευτού Λακωνίας Φεβρωνίας Πατριανάκου, ενώ στο «γαλάζιο» στρατόπεδο συζητούνται και οι περιπτώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, που δεν έχει καλές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό, και του πρώην νομάρχη Κορινθίας και πρώην αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Σαμαρά, Νίκου Ταγαρά. Οι καλά μυημένοι επιμένουν πως ο Αντ. Σαμαράς θα επιδιώξει να έχει ρόλο στην επιλογή, αφού πρόκειται για την εκλογική του περιφέρεια, ενώ και ο Π. Τατούλης θα παίξει το δικό του χαρτί ως το τέλος, την ώρα που η κόρη του Εύη Τατούλη θέλει να είναι εκ νέου υποψήφια με τη Ν.Δ. στην Αρκαδία.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η ηγετική ομάδα αναζητεί το πρόσωπο που μπορεί να φέρει τη νίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βλέμμα στρέφεται σε παλιό αυτοδιοικητικό στέλεχος από την Κέρκυρα, ενώ είχε ακουστεί και η περίπτωση της Μερόπης Υδραίου, η οποία διατηρεί καλές σχέσεις με την Πειραιώς. Η ίδια στο παρελθόν είχε διατελέσει αντινομάρχης, αλλά στις τελευταίες εκλογές είχε διεκδικήσει τον δήμο Κέρκυρας και εκεί φαίνεται πως θα είναι πάλι υποψήφια. Στο παιχνίδι, πάντως, θέλει να ξαναμπεί και ο πρώην περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου.

Θανάσης Παπαθανάσης

Θανάσης Παπαθανάσης

Θανάσης Παπαθανάσης

Γιώργος Κοντογιάννης

Γιώργος Κοντογιάννης

Γιώργος Κοντογιάννης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις