Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πλήθος πιστών με ευλάβεια στο Μοναστήρι της Παναγίας Γηροκομήτισσας- Χρυσόστομος: Η Παναγία έκανε το θαύμα της- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Πλήθος πιστών με ευλάβεια στο Μον...

Ειδική αναφορά στην απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

Πλήθος πιστών έχει ανηφορίσει από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 14 Αυγούστου 2018 στην ιστορική ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομήτισσας που πανηγυρίζει. Η ατμόσφαιρα είναι ξεχωριστή με τον κόσμο όλων των ηλικιών να στέκεται στην ουρά που φτάνει έως την είσοδο σχεδόν του μοναστηριού, για να προσκυνήσει τη χάρη της Παναγίας Γηροκομήτισσας, να ανάψει το κερί του, να ζητήσει από την Παναγία τις μεσιτείες της και να λάβει την καθιερωμένη ευλογία αλλά και άρτο.

Το εορταστικό πρόγραμμα ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 14 Αυγούστου 2018 με την ιερά παράκληση στην Παναγία τη Γηροκομήτισσα ενώ στη συνέχεια έγινε η έξοδος της θαυματουργής εικόνας για προσκύνημα.

Στις 21.00 το βράδυ ξεκίνησε η ιερά αγρυπνία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου που αναμένεται να διαρκέσει έως περίπου τις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι πιστοί που ανέβηκαν έως το Γηροκομειό, οι οποίοι και θα ξενυχτήσουν στην Χάρη της Παναγίας και θα παρακολουθήσουν και το πρωί της Τετάρτης 15 Αυγούστου που τιμάται η μεγάλη εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, την πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος και πάλι του Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 18.30 το απόγευμα της Τετάρτης, θα ψαλεί ιερά παράκληση μετά Θείου κηρύγματος.

Η ατμόσφαιρα είναι πράγματι ιδιαίτερα όμορφη. Το φωτισμένο προαύλιο του μοναστηριού που απέχει μόλις 2,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης είναι πλημμυρισμένο από κόσμο που περιμένει για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας. Έξω από το μοναστήρι έχει στηθεί κι ένα μικρό παζάρι ενώ οι επισκέπτες δεν παραλείπουν φεύγοντας να πιουν και λίγο από το δροσερό νερό που τρέχει από την πηγή έξω από το μοναστήρι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις