Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΟΣΚΑΡΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΙΝΟ "SUSPIRIA"

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΙΛ...

Ντεμπουτάρει στο Φεστιβάλ Βενετίας με πρωταγωνίστρια την Τίλντα Σουίντον

Ο Ντάριο Αρτζέντο σκηνοθέτησε τη «Suspiria» το 1977, την ιστορία μιας ανυποψίαστης μπαλαρίνας που σταδιακά συνειδητοποιεί ότι η σχολή χορού της είναι προπέτασμα σκοτεινών, μεταφυσικών και φρικτών ξεσπασμάτων βίας, φιλμ που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στο σινεμά του τρόμου.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης των αισθήσεων Λούκα Γκουαντανίνο που μας χάρισε το εξαιρετικό «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομα σου» που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου φέτος, γύρισε το δικό του «Suspiria» με πρωταγωνίστρια την μούσα του, Τίλντα Σουίντον, ένα φιλμ, τρόπον τινά ριμέικ της ταινίας του Αρτζέντο, όπως γράφει το flix.gr, το οποίο και ανήρτησε και την πρώτη φωτ. από την ταινία από το περιοδικό Entertainment Weekly.

Ο Λούκα Γκουαντανίνο δηλώνει πως η δική του «Suspiria» είναι περισσότερο φόρος τιμής, παρά αντίγραφο της πρωτότυπης ταινίας. Το πολυαναμενόμενο από τους σινεφίλ, φιλμ θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας στα τέλη Αυγούστου 2018 ενώ στις Ελληνικές αίθουσες αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο σε διανομή της Seven Films.

Όπως σημειώνει το flix.gr, η αρχική επιφυλακτικότητα απέναντι στην πιθανή κακομεταχείριση ενός αριστουργήματος, με τη βοήθεια του πρώτου τρέιλερ της ταινίας και μιας πρώτης εικόνας της Ντακότα Τζόνσον με τη χορευτική ομάδα της, δεμένων με νοητές φλέβες αίματος, έχει μετατραπεί σε οργιώδη ανυπομονησία.

Στο μεταξύ η φωτογραφία της ηθοποιού Τίλντα Σουίντον ως Μαντάμ Μπλανκ, ή ως άλλη μάγισσα στην πυρά με το κοραλλί της φόρεμα-χιτώνα, μοιάζει να βάζει τα πράγματα στη θέση τους: αυτή θα είναι μια επιβλητική, μπαρόκ, ανατριχιαστική ταινία, φόρος τιμής στο σινεμά του Αρτζέντο. «Η Μαντάμ Μπλανκ είναι μια γυναίκα που βρίσκεται σε στιγμή εσωτερικής σύγκρουσης», είπε ο Λούκα Γκουαντανίνο στο Entertainment Weekly που δημοσίευσε αποκλειστικά τη φωτογραφία. «Μιας σύγκρουσης μεταξύ της τέχνης και της μαγείας, που είναι ορατή στο πρόσωπό της».

Με μουσική γραμμένη από τον Τομ Γιορκ των Radiohead, με διάρκεια 152 λεπτά, η «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο θα συλλέξει τις πρώτες εντυπώσεις και κριτικές στο Φεστιβάλ Βενετίας και θα βγει στις Αμερικανικές αίθουσες στις 2 Νοεμβρίου, από την Amazon Studios.

Αναμένεται να δούμε την ταινία όταν κυκλοφορήσει και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture