Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιταλία: Θα κατεδαφιστεί η γέφυρα της Γένοβας που κατέρρευσε μερικώς- Ασάφεια με τον αριθμό των θυμάτων - BINTEO

Ιταλία: Θα κατεδαφιστεί η γέφυρα της Γέν...

Για τεράστια τραγωδία κάνει λόγο ο υπουργός Μεταφορών

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι η γέφυρα της Γένοβας που κατέρρευσε μερικώς σήμερα το μεσημέρι, προκαλώντας δεκάδες θύματα, θα κατεδαφιστεί.

Ο Ιταλός υφυπουργός υποδομών, Εντοάρνο Ρίτσι, επανέλαβε με έμφαση ότι πρέπει να βρεθούν άμεσα οι υπεύθυνοι της σημερινής τραγωδίας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους η απομάκρυνση τετρακοσίων ανθρώπων από τα σπίτια τους, τα οποία βρίσκονται δίπλα και κάτω από την γέφυρα.

Η απόφαση ελήφθη διότι δεν μπορεί να αποκλεισθούν νέες καταρρεύσεις τμημάτων της οδογέφυρας, οι οποίες, αν δεν ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, μπορεί να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τον τελικό απολογισμό των θυμάτων.

Η ιταλική πυροσβεστική, αργά το απόγευμα είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι οι νεκροί είναι τριάντα πέντε και δέκα οι αγνοούμενοι, ενώ τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν ζωντανά από τα συντρίμμια και τις λαμαρίνες των Ι.Χ.

Η τοπική αυτοδιοίκηση της περιφέρειας της Γένοβας, Λιγουρία, περιόρισε τον μέχρι τώρα επίσημο απολογισμό σε είκοσι έξι νεκρούς και δεκαπέντε τραυματίες, εκ των οποίων εννέα σε σοβαρή κατάσταση.

*ΤΡΙΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

19:00 Σύμφωνα με πηγές από την ιταλική πυροσβεστική, ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα ανήλθε σε 35, μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ.

...........

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι περίπου 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και υπάρχουν πολλοί σοβαρά τραυματίες από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AGI.

Η κατάρρευση της οδογέφυρας στον αυτοκινητόδρομο Α 10 της Γένοβας, μπορεί να οφείλεται σε κεραυνό που έπεσε, σήμερα το μεσημέρι. στο συγκεκριμένο σημείο, σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της La Repubblica.

Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που θα πρέπει φυσικά να εξακριβωθεί από τις έρευνες, αλλά το οποίο φαίνεται να ενισχύεται και από το γεγονός ότι ένα σπίτι, που βρισκόταν δίπλα στην γέφυρα, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά την κατάρρευση. Δυο άνθρωποι που ζούσαν σε αυτό, μεταφέρθηκαν με εγκαύματα σε νοσοκομείο της Γένοβας.

16:19 Τουλάχιστον 22 νεκροί από την κατάρρευση της οδογέφυρας στη Γένοβα, σύμφωνα με υπουργό.

15:12Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε πριν από λίγο ότι, σύμφωνα με πηγές του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, οι νεκροί από την κατάρρευση οδογέφυρας στην Γένοβα, έως τώρα, φέρονται να είναι έντεκα.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την κατάρρευση καταπλακώθηκαν δέκα αυτοκίνητα και πέντε φορτηγά.

14.38 Καραμπινιέροι, αστυνομικοί, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και πυροσβέστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί εξαιτίας της κατάρρευσης γέφυρας σε αυτοκινητόδρομο της Γένοβας.

Η άσφαλτος υποχώρησε σε συνολικό μήκος 150 έως 200 μέτρων καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που ήταν πάνω στην γέφυρα.

Στον κεντρικό θάλαμο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκονται ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και ο υπουργός αρμόδιος για τις υποδομές Ντανίλο Τονινέλι. Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa μετέδωσε πριν από λίγο ότι επιβεβαιώνεται πως από την κατάρρευση υπάρχουν νεκροί.

14.04 Οδογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο A 10, λίγο έξω από την Γένοβα κατέρρευσε σήμερα το πρωί, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σειρά αυτοκινήτων φέρεται να έπεσε από την ύψους 50 μέτρων γέφυρα Μοράντι και μπορεί να υπάρχουν θύματα.

Οχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας σπεύδουν στο σημείο του τραγικού συμβάντος.

«Μια τεράστια τραγωδία» μοιάζει να είναι η κατάρρευση της οδογέφυρας κοντά στη Γένοβα, δήλωσε ο ιταλός υπουργός Μεταφορών.

Ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας άμεσης βοήεθιας δήλωσε ότι υπάρχουν «δεκάδες νεκροί», μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos.

Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης πως είναι πιθανό να υπάρχουν θύματα μετά την κατάρρευση της γέφυρας γύρω στις 11:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) στη διάρκεια καταρρακτώδους βροχόπτωσης.

Η ιταλική τηλεόραση έδειξε εικόνες της γέφυρας που κατέρρευσε, η οποία είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960 στον αυτοκινητόδρομο Α10. Εργασίες ανακαίνισης της γέφυρας είχαν πραγματοποιηθεί το 2016.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia πως είδε «οκτώ ή εννέα» οχήματα πάνω στη γέφυρα την ώρα που αυτή κατέρρεε και έκανε λόγο για «σκηνή από την Αποκάλυψη».

Ο υπουργός Μεταφορών Ντανίλο Τονινέλι δήλωσε σε μήνυμά του στο Twitter πως «παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία αυτό που φαίνεται πως είναι μια τεράστια τραγωδία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις