Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νωρίτερα από την ανακοίνωση των βάσεων ξεκίνησε το σαφάρι αναζήτησης φοιτητικής στέγης στην Πάτρα

Νωρίτερα από την ανακοίνωση των βάσεων ξ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε περισσότερα

Αν και οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν όπως κάθε χρόνο στα τέλη του Αυγούστου, κάποιοι γονείς και φοιτητές έχουν ήδη ξεκινήσει το σαφάρι αναζήτησης φοιτητικής εστίας και στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Οι μεσίτες κάνουν λόγο για τιμές ίδιες με τις περυσινές, ενώ συμβουλεύουν γονείς και φοιτητές, να ελέγξουν την παλαιότητα των διαμερισμάτων και επίσης την προσβασιμότητα σε μέσα μαζικής μεταφοράς, προς πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Με 160 ευρώ το μήνα ενοικιάζει κανείς μια γκαρσονιέρα στο κέντρο της Πάτρας ενώ η τιμή της ανεβαίνει στα 200 ευρώ το μήνα αν πρόκειται για δυάρι. Οι αναζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από αρκετούς γονείς τα παιδιά των οποίων αισθάνονται ασφαλή να γνωρίζουν την πόλη στην οποία παιρνούν βάση της βαθμολογίας τους, λίγες εβδομάδες πριν την ανακοίνωση των βάσεων.

Τα σπίτια στα κέντρα των πόλεων σύμφωνα και με τους μεσίτες είναι, κατά κανόνα, παλαιότερα και ακριβότερα σε σχέση με αυτά που βρίσκονται στην περιφέρειά τους. Συνεπώς γονείς και φοιτητές, δεν θα πρέπει να περιορίζουν την αναζήτησή τους στο κέντρο, αλλά οπουδήποτε μπορεί να εντοπίσουν διαθέσιμη κατοικία που να καλύπτει τις ανάγκες τους.

Πάντως δεν είναι λίγοι και εκείνοι που λόγω της οικονομικής ύφεσης, συχνά βλέπουν πιο συμφέρουσα λύση, αντί να μισθώσουν μία κατοικία, να την αγοράσουν, είτε με μετρητά, είτε και με μικρό δάνειο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις