Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο ΙΤΑΛΟΣ ADAMO ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ 15/9 ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ

Ο ΙΤΑΛΟΣ ADAMO ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ 15/9...

Δυο σπουδαίες φωνές υπέρ της ανέγερσης του νέου αρχαιολογικού μουσείου Δήλου

Μια εξαιρετική μουσική σύμπραξη αναμένεται να είναι αυτή το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στο Ηρώδειο όπου δύο μοναδικές φωνές θα ακουστούν με φόντο την Ακρόπολη και μάλιστα με καλό σκοπό, την ανέγερση του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Δήλου.

Η «βελούδινη φωνή», ο «ερωτικότερος ερμηνευτής του κόσμου», ο πολυβραβευμένος δημιουργός, ο διάσημος τραγουδιστής των 100.000.000 δίσκων, ο μοναδικός Adamo (Ανταμό) έρχεται στην Αθήνα, να μας ταξιδέψει ονειρικά κάτω από το βράχο της Ακρόπολης.

Στην πρώτη του εμφάνιση στο Ηρώδειο, ο «μελωδός της αγάπης», όπως τον έχουν χαρακτηρίσει, υπόσχεται μια μαγική διαδρομή στον κόσμο των αισθήσεων, με όχημα το αξεπέραστο ηχόχρωμά του και φυσικά όλες τις μεγάλες επιτυχίες του.

Μαζί του θα είναι ένας σημαντικός Έλληνας ερμηνευτής, ο Βασίλης Λέκκας.

Από τη μία, ένας πολυβραβευμένος και διάσημος super star, συγγραφέας, ποιητής, συνθέτης μα πάνω από όλα μία από τις πιο ερωτικές φωνές στον κόσμο. Ένας λατρεμένος τραγουδιστής, που έχει χαράξει ανεξίτηλα με το μαγευτικό του ήχο ολόκληρες γενιές, σε όλες τις χώρες, ερμηνεύοντας εκπληκτικά σε πολλές γλώσσες.

Από την άλλη, ένας από τους δικούς μας ξεχωριστούς τραγουδιστές, ο ιδανικός ερμηνευτής του Μάνου Χατζιδάκι, Βασίλης Λέκκας, κατά πολλούς,  ο κορυφαίος Έλληνας «λυρικός» τραγουδιστής.

Ποιο είναι το κοινό στοιχείο; Μα η τόσο προκλητική ταύτιση, η φανερή εκλεκτική συγγένεια ανάμεσα στις μεγάλες και αξέχαστες επιτυχίες τους, στο «Inch Allah», στο «Mon cinema (Je t’aime)», το «Tombe la neige» και το «La nuit» από τη μία και στην «Μπαλάντα των αισθήσεων», στο «Έλα σε μένα», στον «Κεμάλ» από την άλλη, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Σε μια μοναδική σκηνική συνύπαρξη κάτω από το βράχο της Ακρόπολης και σε μια συναυλία-σταθμό, θα εμφανιστούν οι δύο καλλιτέχνες στις 15/9.

Υπηρετώντας ταυτόχρονα κι έναν ευγενικό σκοπό, αυτόν που ενώνει τον Adamo - Πρέσβη της Unicef και Επιτίμου Προέδρου του International Foundation for Greece και τον Βασίλη Λέκκα - Πρέσβη Καλής Θελήσεως του International Foundation for Greece, την υλοποίηση ανέγερσης του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Δήλου μιας και τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στην ανέγερση του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Δήλου. Σε έναν ιερό τόπο, απόλυτα ταυτισμένο με τις έννοιες «δημιουργία», «αισθητική», «πολιτισμός».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το International Foundation for Greece (IFG) - Aspasia Leventis (www.if-gr.org) ιδρύθηκε στο Λονδίνο με στόχο την προβολή του Ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό σε συνεργασία με διεθνείς προσωπικότητες των τεχνών και των επιστημών.

Ο Ιταλός στην καταγωγή καλλιτέχνης Salvatore Adamo γεννημένος τον Νοέμβριο του 1943, κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 1963 με τον τίτλο «Adamo 63/64» και το τραγούδι «Sans toi, ma mie» το οποίο του χάρισε διεθνή καταξίωση. Έχει πουλήσει σε όλο τον πλανήτη πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα των δίσκων του.

Ο Adamo, ο οποίος θεωρείται επίσης και ως ο πλέον διάσημος Ιταλός μετανάστης στο Βέλγιο, μετακόμισε εκεί με τους γονείς του όταν ήταν τριών ετών.

Το γεγονός ότι ήταν ένας ιδιαίτερα λαμπρός μαθητής του έδωσε την ευκαιρία να γλυτώσει από τα ανθρακωρυχεία, τα οποία αποτελούσαν σχεδόν κοινή μοίρα για τους  περισσότερους Ιταλούς μετανάστες και να επικεντρωθεί στις εγκύκλιες και τις μουσικές σπουδές του.

Οι πρώτες επιδράσεις του Adamo υπήρξαν η ποίηση του Βίκτωρος Ουγκώ και του Ζακ Πρεβέρ, η μουσική των Γάλλων τραγουδοποιών  και η ιταλική καντσονέττα. Είχε αρχίσει να τραγουδά και να συνθέτει δικά του τραγούδια από νεαρή ηλικία. Πρωτοεμφανίσθηκε σε έναν διαγωνισμό του Radio Luxembourg, όπου συμμετείχε ως ερμηνευτής και συνθέτης του τραγουδιού «Si j'osais» κερδίζοντας στον τελικό, που έγινε στο Παρίσι το Φεβρουάριο του 1960.

Στα μέσα της δεκαετίας του ‘60 έφτασε στο καλλιτεχνικό του απόγειο καθώς τα  τραγούδια του έγιναν διεθνείς επιτυχίες κατακτώντας  την κορυφή των τσαρτ πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Τραγούδησε και ηχογράφησε σε πολλές γλώσσες. Εκτός από το Βέλγιο και τη Γαλλία, σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία στην Ιταλία, στην Ολλανδία, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Τουρκία, αλλά και στην Ιαπωνία, όπου έχει περιοδεύσει επανειλημμένα. Περιοδείες έχει κάνει και στη Λατινική Αμερική, όπως και στη Μέση Ανατολή.

Στις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70 δημιούργησε πολλά συναυλιακά άλμπουμ και πάμπολλες  συνθέσεις.

Ο Adamo ανακηρύχθηκε επίτιμος πρέσβης της UNICEF πραγματοποιώντας πολλά ταξίδια ανά τον κόσμο σε περιοχές που βίωναν τη φρίκη του πολέμου.

Αποτέλεσμα αυτής της εμπειρίας, ήταν το άλμπουμ Regards το οποίο το 1998 σηματοδότησε την επιστροφή του στο μουσικό προσκήνιο. Ο δίσκος περιείχε έντονες κοινωνικοπολιτικές αναφορές απέναντι στο ρατσισμό και στον εμφύλιο που ταλαιπώρησε και αιματοκύλισε τη Γιουγκοσλαβία.

Η νοσταλγική αναζήτηση παλαιότερων ακουσμάτων από ένα συνεχώς διευρυνόμενο κοινό στο κατώφλι της νέας χιλιετίας, τον εκτόξευσε και πάλι στα ίδια υψηλά επίπεδα δημοφιλίας με εκείνα που είχε γνωρίσει στις αρχές της καριέρας του.

Το 2001 ο Βασιλιάς Αλβέρτος ο Β’ του Βελγίου τον έχρισε ιππότη για την προσφορά του στη μουσική βιομηχανία της χώρας.

Ο Adamo το 2008 παρουσίασε το «Le Bal des Gens Bien» το οποίο περιέχει τις διαχρονικά μεγαλύτερές του επιτυχίες με τη συμμετοχή νέων ταλαντούχων ερμηνευτών.

Η πορεία του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ του με τον τίτλο «Si vous saviez» κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2018.

Στις 2 Απριλίου του 1980 ο Βασίλης Λέκκας τραγουδάει υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, σε απευθείας μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και το ταξίδι από νότα σε νότα αρχίζει...

Με αυτό το ταξίδι στη μουσική συνάντησε και συναντήθηκε με όλο τον κόσμο. Η ελληνική του μουσική δεν χρειάστηκε μετάφραση σε κανένα μέρος του πλανήτη.  Τον Απόλλωνα και τον Διόνυσο μεταφέρει σε όλο τον κόσμο, με λυρικό και επαναστατικό τρόπο μέσα από την ευαίσθητη του ερμηνεία.

«Νεότερο Ζορμπά» τον έχει αποκαλέσει ο Μίκης Θεοδωράκης.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:

Τιμές εισιτηρίων:

Άνω Διάζωμα:

18 € Μειωμένο

25 € Κανονικό

Κάτω Διάζωμα

Γ’ Ζώνη: 45€

Β΄ Ζώνη: 55 €

Α’ Ζώνη: 65 €

VIP: 80 €

Gold VIP: 100 €

Προπώληση Ηλεκτρονικά:

https://www.viva.gr/tickets/music/odeio-irodou-attikou/salvatore-adamo-vasilis-lekkas/

Προπώληση Τηλεφωνικά: 11876

Φυσικά Σημεία προπώλησης εισιτηρίων
Media Markt | SevenSpots | VivaKiosk Σύνταγμα + Τεχνόπολη | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | αθηνόραμαgr. | Yioleni's | Kremlino.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture