Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΑΠΟ 30/8 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΤΑΙΝΙΑ "ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΤΕΚΝΩΝ -THE CHILDREN ACT" ΜΕ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΟΣΚΑΡ ΕΜΜΑ ΤΟΜΣΟΝ

ΑΠΟ 30/8 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΤΑΙΝΙΑ "ΝΟΜΟ...

Δικαστικό και κοινωνικό δράμα

To κοινωνικοδραματικό φιλμ «Νόμος περί Τέκνων – The Children Act» που είναι Αγγλική παραγωγή και είχε κάνει την πρεμιέρα του στο περσινό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο, σε σκηνοθεσία του 75χρονου Εγγλέζου δημιουργού Richard Eyre και σενάριο του Ian McEwan, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του ίδιου του Ian McEwan που κυκλοφορεί και στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη, θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Σπέντζος Φιλμ από τις 30 Aυγούστου 2018.

Πιθανόν να δούμε την ταινία και στην Πάτρα.

Διάρκεια: 105 λεπτά.

Παίζουν η σπουδαία Emma Thompson, ο Stanley Tucci, Fionn Whitehead και οι Ben Chaplin, Eileen Walsh, Anthony Calf και Jason Watkins.

Σύνοψη:

Η Φιόνα ζει στο Λονδίνο και είναι μια διακεκριμένη δικαστής που προεδρεύει με ήθος, σοφία και συμπόνοια σε περίπλοκες υποθέσεις οικογενειακού δικαίου. Ο υπέρογκος φόρτος εργασίας, της έχει στοιχήσει στην προσωπική της αφού ο  γάμος της με τον   Αμερικάνο καθηγητή Τζακ βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Σε αυτή την κρίσιμη  στιγμή σε προσωπικό επίπεδο η Φιόνα καλείται να αποφασίσει για μία πολύ επείγουσα υπόθεση, αυτή του Άνταμ ενός νεαρού που αρνείται την μετάγγιση αίματος που θα του σώσει την ζωή. Ο Άνταμ σε 3 μήνες θα γιορτάσει τα 18α γενέθλια του αλλά νομικά για την ώρα, είναι ένα παιδί. Θα πρέπει η Φιόνα να τον αναγκάσει να ζήσει;

Η δικαστής επισκέπτεται τον  Άνταμ στο νοσοκομείο και η συνάντηση τους έχει μεγάλη συναισθηματική επίδραση και στους δύο, ξυπνώντας νέα δυνατά συναισθήματα στον νεαρό άνδρα και παλιά γνώριμα αλλά ξεχασμένα συναισθήματα στην Φιόνα.

Το φιλμ θα βγει στην Αγγλία στις 24/8/2018.

Για την ταινία το Variety έκανε λόγο για ένα όμορφα περίπλοκο φιλμ και για σφοδρά ευφυές μίλησε ο The Guardian.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture