Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απίστευτη ταλαιπωρία στο λιμάνι της Πάτρας, στο εντελώς απροετοίμαστο σημείο αναμονής του πλοίου για το Ιόνιο

Απίστευτη ταλαιπωρία στο λιμάνι της Πάτρ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ξεκινώντας διακοπές με… ηλίαση

Δυσάρεστη έκπληξη και μεγάλη ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες του Ιονίου διαπιστώσαμε την Κυριακή το πρωί στο παλιό λιμάνι της Πάτρας. Εκείνοι που πάρκαραν για να περιμένουν το πλοίο προς Κεφαλονιά και Ιθάκη στο Μώλο της Αγίου Νικολάου- όπως παραδοσιακά συνέβαινε- οδηγήθηκαν σε άλλο σημείο αναμονής, προς τη μεριά Ζαΐμη και Καρόλου όπου δεν υπήρχε καμία (μα καμία) υποδομή υποδοχής. Πλήθος κόσμου και «ουρές» αυτοκινήτων υπέμειναν βασανιστική ζέστη κάτω από τον καυτό, μεσημεριανό ήλιο και εννοείται πως όλοι συζητούσαν γιατί να συμβαίνει αυτό στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, πριν το Δεκαπενταύγουστο…

Συγκεκριμένα, επειδή αναγκαστικά περιμένεις το πλοίο μια ώρα πριν για να πιάσεις σειρά και να παρκάρεις, συν ότι τελικά υπήρξε και μεγάλη καθυστέρηση για να ξεκινήσει, η ζέστη και η ορθοστασία είναι πραγματικά ανυπόφορες. Στο νέο σημείο έβλεπες μονάχα κλειστά και ερειπωμένα κτίρια και κιόσκια.

Οι επιβάτες περίμεναν όρθιοι ή καθιστοί στο δάπεδο κάτω από τα ελάχιστα δέντρα αφού τα τρία παγκάκια και τα όποια σκαλάκια είχαν καταληφθεί ή βρίσκονταν στον ήλιο. Δεν υπήρχε κανένα προβλεπόμενο στεγασμένο σημείο με σκίαση, ενώ για να πάρεις ένα μπουκάλι νερό ή έναν καφέ έπρεπε να περπατήσεις ξανά προς το Μώλο (400- 500 μέτρα με τα πόδια όπως υποδείκνυαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι). Eπιπλέον η περίοφραξη δεν είχε πουθενά δίοδο για να βγεις π.χ. να ψωνίσεις κάτι από Οθωνος Αμαλίας. Μια ματιά στα καλάθια απορριμάτων συμπλήρωνε την όλη απογοήτευση (ήταν ξεχειλισμένα από σκουπίδια χωρίς εσωτερική σακούλα).

Οι εργαζόμενοι βέβαια ήταν πολύ κατατοπιστικοί και ευγενικοί όσα παράπονα κι αν δέχονταν. Αλλά αυτό δεν μείωνε τον εκνευρισμό της εκκίνησης των διακοπών με άσχημο τρόπο.

Αραγε οι αρμόδιοι έχουν περάσει από εκεί για να διαπιστώσουν τις νέες συνθήκες; Το φοβερό είναι πως μπαίνοντας στο πλοίο και αφού είχες τρέξει για να βρεις τραπέζι, ανακάλυπτες πως η μπροστινή μεγάλη σάλα δεν είχε δροσιά, γιατί δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός!

Κατά τα άλλα … αθάνατη Ελλάδα- τουριστική υπερδύναμη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις