Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ 28/8 ΕΩΣ 25/9 ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΤΡΙΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ- «ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ» ΚΑΙ «ΗΛΕΚΤΡΑ» ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΖΗΤΗΣΗ

ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Θέατρο και μετά τις διακοπές

Παραδοσιακά, τις μέρες πριν και μετά το Δεκαπενταύγουστο οι εκδηλώσεις «καταλαγιάζουν» ή διακόπτονται. Ειδικά οι θεατρόφιλοι θα χρειαστεί να περιμένουν ως το τέλος του μήνα για να ξανακάτσουν στις κερκίδες και να χειροκροτήσουν τα περιοδεύοντα ανά την Ελλάδα θεάματα της αρεσκείας τους. Οκτώ τα ραντεβού λοιπόν από τις 28/8 ως τις 25/9 που μας οδηγούν σε Αρχαίο Ωδείο και Παμπελοποννησιακό Στάδιο με διοργανωτές το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων και το 37ο Φεστιβάλ του ΟΚΠΕ. Η «Μαντάμ Σουσού» με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου δείχνει να συγκινεί περισσότερο το ευρύτερο κοινό και η πρωτοποριακή, πολυσυζητημένη «Ηλέκτρα» του Εθνικού Θεάτρου τους πιο «ψαγμένους» θιασώτες του αρχαίου δράματος. Ενημερώστε εγκαίρως την ατζέντα σας:

28-29/8 «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ» Αριστοφανικό γέλιο για τη θέση της γυναίκας σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με τους ηθοποιούς Μάκη Παπαδημητρίου, Γιώργο Χρυσοστόμου, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Νάντια Κοντογιώργη στο Αρχαίο Ωδείο. (Μια παραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και Κρήτης)

 

31/8 «ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ» στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με πρωταγωνιστές τους Δήμητρα Παπαδοπούλου, Κώστα Σπυρόπουλο, Τάσο Χαλκιά σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Η πασίγνωστη ηθογραφική κωμωδία του Δ. Ψαθά με την ξεκαρδιστική μεγαλομανή ηρωίδα στην παράσταση που «έσκισε» στην Αθήνα.

 

 

2/9 «ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ». Το διάσημο έργο του Νιλ Σάιμον στο Αρχαίο Ωδείο με τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Γιάννη Ζουγανέλη, Πάνο Σταθακόπουλο. Δυο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι συμβιώνουν μετά το τραύμα της αποτυχίας του γάμου.

4/9 «ΗΛΕΚΤΡΑ» Το Εθνικό Θέατρο και ο καινοτόμος νεαρός σκηνοθέτης Θάνος Παπαδημητρίου ανεβάζουν τη τραγωδία του Σοφοκλή με αισθητική ιδιαιτερότητα μετατρέποντας την κεντρική ηρωίδα σε απειλητική και παράφορη τιμωρό. Η Ηλέκτρα- Αλεξία Καλτσίκη έρχεται αντιμέτωπη με το ζεύγος Ναυπλιώτου- Λούλη που ενσαρκώνουν τους «παραβάτες» Κλυταιμνήστρα- Αίγισθο. (Εντυπωσίασε πραγματικά στην Επίδαυρο)

 

 

6/9 «ΑΓΑΜΑΜΕΝΩΝ» η τραγωδία του Αισχύλου για την επιβίωση και τον επαναπροσδιορισμό των ηθικών αξιών με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου, Μαρία Πρωτόπαππα σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.

8/9 «ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ» Η ψυχή του Ελληνα με την πένα του Καζαντζάκη και τους ηθοποιούς Γρηγόρη Βαλτινό, Ναταλία Δραγούμη, Ταμίλα Κουλίεβα, Μέμο Μπεγνή κ.α. Σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής στο Αρχαίο Ωδείο

9/9  «ΗΛΕΚΤΡΑ» Το έργο του Ευρυπίδη ως λυρικό θρίλερ στο Αρχαίο Ωδείο με σκηνοθέτη το Θέμη Μουμουλίδη. Δείτε τους Λένα Παπαληγούρα και Νίκο Κουρή ως Ηλέκτρα και Ορέστη απέναντι στους Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου και Χρήστο Χατζηπαναγιώτη ως Κλυταιμνήστρα και Αίγισθο.

19/9 «ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ» Μια σύγχρονη, πικρή κομεντί για τον απατηλό κόσμο της λάμψης, με κεντρικούς ήρωες δυο ιρλανδούς κομπάρσους. Παίζουν και σκηνοθετούν Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου που επιστρέφουν στο Αρχαίο Ωδείο.

24-25/9 «ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» από το Θέατρο Τέχνης και την Ομάδα Χρώμα με πρωταγωνιστές τους Λήδα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Παπαπαύλου. (Hταν sold out στην Αθήνα) Πρόκειται για συρραφή τραγωδιών σε συνδυασμό με μουσική Δωματίου. Η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Χατζή και η μουσική σύνθεση του συνθέτη και διευθυντή της Λυρικής Γιώργου Κουμεντάκη.

 

 

* Θυμίζουμε πως οι παραστάσεις «Αλέξης Ζορμπάς» και «Πέτρες στις τσέπες του» παίχθηκαν και πέρυσι ενώ η «Ηλέκτρα» με την Παπαληγούρα παρουσιάστηκε ήδη τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View