Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον «αστερισμό» της απάτης η Αχαΐα – Τηλέφωνα σε ηλικιωμένους για δήθεν τροχαία και 20 τόνοι τυριού που έμειναν απλήρωτοι

Στον «αστερισμό» της απάτης η Αχαΐα – Τη...

Συμβουλές από την αστυνομία

Απανωτά τηλέφωνα σε κατοίκους χωριού της Δυτικής Αχαΐας έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα με αποτέλεσμα μια γυναίκα να την πατήσει και να πιστέψει ότι συγγενικό της πρόσωπο προκάλεσε τροχαίο. Αυτός που της τηλεφωνούσε ήταν υποτίθεται αστυνομικός και ζητούσε χρήματα  για να βοηθήσει το συγγενικό της πρόσωπο. Τελικά της απέσπασε το ποσό των 2.000 ευρώ.

Δεν ήταν το μοναδικό τηλέφωνο που έγινε καθώς πολλοί κάτοικοι δέχτηκαν ανάλογα τηλεφωνήματα.

Παράλληλα μια άλλου είδους εξαπάτηση υπέστη Πατρινός επιχειρηματίας, ο οποίος «κλαίει» τους 20 τόνους τυριού και τα 76.000 ευρώ.

 

Στις 25 Μαΐου εκπρόσωπος εταιρείας αλλαντικών με έδρα τη Ρουμανία, επικοινώνησε μαζί του για την αποστολή 20 τόνων τυριού.Το εμπόρευμα εστάλη στις 30 Ιουλίου, ωστόσο τα χρήματα δεν καταβλήθηκαν.

Ο παθών κατήγγειλε στην αστυνομία ότι έπεσε θύμα απάτης ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε και η αστυνομία, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος την 25-05-2018 επικοινώνησε τηλεφωνικά με  επιχειρηματία και προφασιζόμενος εκπρόσωπο εταιρείας εμπορίας τροφίμων, με έδρα την Ρουμανία, έπεισε τον τελευταίο να του αποστείλει πριν από δεκαπέντε ημέρες (20) τόνους γαλακτοκομικού προϊόντος, αξίας 76.140 ευρώ, χωρίς να του καταβάλει έως σήμερα το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Η  Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας εξέδωσε για μια ακόμα φορά συμβουλές.

 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο πρόληψης από τις απάτες, ιδίως σε βάρος ηλικιωμένων συνιστά στους πολίτες:
•       Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ., σύλληψη για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα ή νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.),
•       Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
•       Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων,
•       Προσοχή σε όσους σας παρουσιάζονται ως φίλοι και λογιστές των συγγενών σας καθώς και υπάλληλοι της Εφορίας.
•       Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
•       Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
•       Επισημαίνεται ότι από Αρχές επιβολής του νόμου, νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
•       Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
•       Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
Παρακαλούμε, οι πολίτες να ενημερώσουν τους ηλικιωμένους γονείς, συγγενείς και γνωστούς τους σχετικά με τις παραπάνω συστάσεις και συμβουλές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις