Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξενοδόχος στην Κρήτη δεν έδωσε δωμάτιο σε Σκοπιανούς επειδή δεν του άρεσαν τα διαβατήριά τους

Ξενοδόχος στην Κρήτη δεν έδωσε δωμάτιο σ...

Η φωτογραφία που ανέβασε κάνει το γύρο του διαδικτύου

Η συμφωνία των Πρεσπών και η επικείμενη αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας από «Μακεδονία» σε Βόρεια Μακεδονία, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό και των δύο χωρών, καθώς μια μερίδα πολιτών διαφωνεί. Βέβαια, αυτό δεν εμποδίζει τους πολίτες των Σκοπίων να κάνουν διακοπές στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική (κυρίως) και να αφήνουν στην τοπική οικονομία τα χρήματά τους.

Ούτε βέβαια, εμποδίζει τους Έλληνες, να επισκέπτονται τη γειτονική χώρα για ψώνια, διασκέδαση, κτλ.

Κατά συνέπεια, η απόφαση ενός ξενοδόχου στην Κρήτη να μην δώσει δωμάτιο σε δυο τουρίστες από τα Σκόπια, με το αιτιολογικό πως «δεν του άρεσαν τα διαβατήριά τους», είναι λογικό να προκαλεί έντονες αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές.

Το θέμα έγινε γνωστό, από τον ίδιο τον ξενοδόχο,  ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook

έγραψε πως «Ήρθαν να ζητήσουν δωμάτιο αλλά με τέτοια διαβατήρια τους είπα ότι αυτά τα διαβατήρια δεν ισχύουν στο ξενοδοχείο μου. Μαγκιά μου. Εγώ σαν Έλληνας έπραξα το πρέπον φροντίστε και οι υπόλοιποι».

Παράλληλα, έβγαλε φωτογραφία τα διαβατήρια των τουριστών, τα οποία περιλαμβάνουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Να σημειωθεί ότι στα διαβατήρια των πολιτών των Σκοπίων αναγράφεται η ονομασία «Μακεδονία» και όσοι επισκέπτονται την Ελλάδα έχουν μια μικρή σφραγίδα στο διαβατήριό τους που αναγράφει ότι η χώρα δεν αναγνωρίζει την ονομασία.

Είναι δηλαδή, ένα θέμα το οποίο έχει διευθετηθεί, σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών με την "ενδιάμεση συμφωνία", μεταξύ της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας.

Η άρνηση πάντως του ξενοδόχου να δώσει δωμάτια, προκάλεσε πολλές αναφορές στο facebook, με αποτέλεσμα η επίμαχη ανάρτηση να διαγραφεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις