Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο κωμικός ηθοποιός Ρόουαν Άτκινσον στηρίζει τον Μπόρις Τζόνσον για το "αστείο" με την μπούρκα

Ο κωμικός ηθοποιός Ρόουαν Άτκινσον στηρί...

Συμφώνησε με σχόλιο του Τζόνσον

Ο διάσημος Βρετανός κωμικός ηθοποιός Ρόουαν Άτκινσον, γνωστότερος από τον ρόλο του ως "Μίστερ Μπιν", υπερασπίστηκε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και συμφώνησε με σχόλιο που είχε κάνει ο τελευταίος για την μπούρκα.

"Ως ισόβιος δικαιούχος της ελευθερίας να αστειεύομαι για τη θρησκεία, θεωρώ όντως ότι το αστείο του Μπόρις Τζόνσον ότι όσες φοράνε μπούρκα μοιάζουν με γραμματοκιβώτια είναι από τα καλά", έγραψε ο ηθοποιός σε επιστολή του στην εφημερίδα Times που δημοσιεύεται σήμερα.

Ο Τζόνσον συνέκρινε τις γυναίκες που φορούν το ολόσωμο ισλαμικό κάλυμμα, τη γνωστή μπούρκα, το οποίο έχει μόνο μια σχισμή απ΄όπου φαίνονται τα μάτια τους, με γραμματοκιβώτια, σε σχόλιό του που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες στην Telegraph.

Έπειτα από σωρεία παραπόνων και την άρνησή του να ζητήσει συγγνώμη, ο Τζόνσον είναι τώρα αντιμέτωπος με έρευνα από το κόμμα του για το αν παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας του.

"Μια σχεδόν τέλεια οπτική παρομοίωση και ένα αστείο, το οποίο θα παραμείνει στη συνείδηση των πολιτών, είτε ζητήσει είτε δεν ζητήσει συγγνώμη γι' αυτό ο Τζόνσον. Όλα τα αστεία για τη θρησκεία προσβάλλουν, επομένως είναι άσκοπο να ζητάμε συγγνώμη γι' αυτά. Θα πρέπει να ζητάμε συγγνώμη μόνο για κακόγουστα αστεία. Με αυτό το δεδομένο δεν χρειάζεται συγγνώμη", έγραψε ο ηθοποιός.

Πρόσωπα εντός και εκτός του Συντηρητικού Κόμματος, περιλαμβανομένης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, έχουν καλέσει τον Τζόνσον να ζητήσει συγγνώμη.

Πηγή: ΑΠΕ

Η νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρόουαν Άτκινσον «Ο Johnny English ξαναχτυπά» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες στις 20 Σεπτεμβρίου 2018.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight