Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΛΑΣΙΚΟΣ "ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ"

ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Ο...

Με Στηβ Μακ Κουήν και Ντάστιν Χόφμαν

To δράμα φυλακής Αμερικανικής παραγωγής 1973 σε σκηνοθεσία Franklin J. Schaffner και σενάριο Ντάλτον Τράμπο με πρωταγωνιστές τον αξέχαστο σταρ Στηβ Μακ Κουήν και τον Ντάστιν Χόφμαν, «Ο Πεταλούδας – Papillon» επανακυκλοφορεί από την Bibliotheque, σε επανέκδοση σε ψηφική κόπια στις 23 Αυγούστου 2018 στους Ελληνικούς κινηματογράφους.

Θα προβληθεί στο σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ [Εξάρχεια], στο σινέ ΟΑΣΗ [Παγκράτι] και στο σινέ ΚΑΤΕΡΙΝΑ [Χαϊδάρι].

Η ταινία ήταν υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης μουσικής για το πρωτότυπο μουσικό σκορ του Jerry Goldsmith. Ο Στηβ Μακ Κουήν είχε προταθεί για τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ερμηνείας.

Διάρκεια: 150 λεπτά

Η αληθινή ιστορία του Γάλλου Ανρί Σαριέρ, γνωστού ως "Πεταλούδα". Ο Πεταλούδας, που οφείλει το όνομά του στο μεγάλο τατουάζ πεταλούδας που φέρει στο σώμα του, είναι ένας μικροαπατεώνας που έχει αδίκως καταδικαστεί για φόνο σε ισόβια κάθειρξη στις φυλακές της Γουινέας στη Νότια Αμερική. Ο Πεταλούδας, αποφασισμένος να δραπετεύσει ξεκινά μια σειρά από απόπειρες που όμως αποτυγχάνουν.

Η τιμωρία του είναι να φυλακιστεί στο Νησί του Διαβόλου, μια πιο σκληρή φυλακή της Γουινέας, απ' όπου δεν έχει καταφέρει κανείς έως τώρα να δραπετεύσει. Απτόητος και παρά την εξαθλίωση, την απομόνωση και τα βασανιστήρια, συνεχίζει τις προσπάθειες...

Η ταινία ξαναγυρίστηκε το 2018 σε σκηνοθεσία Michael Noer με τους Τσάρλι Χάναμ και Rami Malek που επίσης αναμένεται για προβολή στη χώρα μας από 23/8 ταυτόχρονα με την έξοδο της στις ΗΠΑ.

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture