Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Συναυλία για τους ασθενείς στο νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου" έδωσε ο Π. Γαϊτάνος

Συναυλία για τους ασθενείς στο νοσοκομεί...

Την περασμένη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018, με ελεύθερη είσοδο

"Ακολουθώντας τη ζωή" ήταν ο τίτλος της ειδικής συναυλίας που έδωσε ο γνωστός ερμηνευτής Πέτρος Γαϊτάνος στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου». Η συναυλία -την οποία οργάνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, την περασμένη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018, με ελεύθερη είσοδο, είχε σκοπό να ψυχαγωγήσει τους ασθενείς, τους συνοδούς και το προσωπικό του.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης παρουσίασε ένα πρόγραμμα που αποτελείτο από μια επιλογή με τραγούδια Ελλήνων συνθετών και παραδοσιακά από όλη τη χώρα. Η συναυλία έκλεισε με το ποντιακό τραγούδι "Η μάνα εν κρύον νερόν" και το μήνυμα της αγάπης μέσα από την Α΄ προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου "Ο Ύμνος της Αγάπης".

Με τη συμμετοχή δύο σημαντικών μουσικών, του Γιώργου Τσοκάνη στο πιάνο και του Παύλου Παφρανίδη στο μπουζούκι, ο Πέτρος Γαϊτάνος "ταξίδεψε" τους ασθενείς με νότες και λόγια σε ένα λυτρωτικό ταξίδι συναίσθησης και αυτογνωσίας, ενώ ειδικά βίντεο υψηλής ποιότητας συνόδευαν πολλά σημεία του προγράμματος. Επρόκειτο για μια βραδιά λόγου, εικόνας και μουσικής.

«Ήταν κάτι που έγινε από καρδιάς, αυθόρμητα» και άξιζε τον κόπο, δήλωσε στον Νίκο Γιώτη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δημοφιλής καλλιτέχνης. «Η συναυλία που έγινε στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" ήταν στο πλαίσιο της φιλοσοφίας που έχω ότι μ΄ ενδιαφέρει η Τέχνη κυρίως να υπηρετεί τον άνθρωπο. Δηλαδή ο Θεός μάς δίνει μια καλή φωνή, αλλά αυτήν τη φωνή πρέπει να τη χρησιμοποιούμε προς δόξαν Του. Να τη χρησιμοποιούμε σωστά. Ο καθένας το αντιλαμβάνεται όπως νομίζει. Και αφηρημένα πολλές φορές. Για μένα είναι πολύ συγκεκριμένο και το κάνω από καρδιάς».

Ερωτηθείς για τον σκοπό της ειδικής αυτής συναυλίας, απάντησε πως στήθηκε με σκοπό την παρηγοριά -με την ευρύτερη έννοια- των ανθρώπων που νοσηλεύονται εκεί. Αυτών που έτυχε να νοσηλεύονται τη συγκεκριμένη μέρα. «Συνεπώς αυτή η συναυλία έγινε προκειμένου να εξυπηρετήσει "τον σκοπό" που είναι η καρδιά μας και η έννοια και η συναίσθηση τού "εμείς". Κι αυτό το "εμείς" δεν πρέπει να περικλείεται ούτε σε χρώμα, ούτε σε θρησκεία, ούτε σε γλώσσα, ούτε σε χαρακτηριστικά ανθρώπου, παρά μόνο στην αίσθηση ότι τα πάντα έχουνε μέσα την ευλογία του Θεού».

Ο Πέτρος Γαϊτάνος εκτός από δικά του τραγούδια ερμήνευσε κι άλλα που δεν έχουν γίνει γνωστά από τη δική του φωνή, αλλά ο ίδιος τα ΄χει αγαπήσει και εξυπηρετούσαν την επικοινωνία με το συγκεκριμένο -όπως είπε- κοινό.

Αναφερόμενος στο Ποντιακό τραγούδι "Η μάνα εν κρύον νερόν" και το μήνυμα της αγάπης μέσα από την Α΄ προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου "Ο Ύμνος της Αγάπης" με τα οποία έκλεισε τη συναυλία, επισήμανε πως «σ΄ αυτές τις δύο δημιουργίες εκτονώνει το μεγαλύτερο μέρος της ευρύτερης έκφρασής του και τού είναι του. Κι αυτά είναι η μάνα με την ευρύτερη έννοια, αλλά και με την ειδικότερη που στην ανθρωπότητα είναι το σημαντικότερο πρόσωπο της ζωής μας και την αγάπη που έχουμε στις μάνες.

Ταυτόχρονα είναι η βαθειά έννοια της αγάπης που πηγάζει όχι από τον άνθρωπο, αλλά από τον Θεό μας, από τον Χριστό, και που εκεί ο άνθρωπος μπορεί να βρει τον αιώνιο προορισμό του, στην αγάπη όπου περιέχεται όλο το νόημα της θεολογίας και της έκφρασης του Θεού. Και σ΄ αυτήν την επιστολή, την Α΄ προς τους Κορινθίους ο Απόστολος Παύλος μάς μιλάει για την αγάπη με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο, όπως ποτέ δεν έχει εκφραστεί».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight